<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1705023512907518&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Facturen maken, versturen en snel betaald krijgen

Wat is nou precies een factuur en waar is hij goed voor? Facturen vallen onder je administratie en die moet je - als ondernemer - 7 jaar bewaren. Met een factuur kun je aantonen wat je verkocht hebt en registreer je de btw. Daarnaast..

Lees verder

7 voordelen van betaallinks in facturen

Wacht je na het sturen van je factuur vaak lang op een betaling? Heel herkenbaar, maar maak je het je klanten wel gemakkelijk om te betalen? Voor een ouderwetse overboeking moet de klant toch even de tijd nemen. Veel mensen stellen de..

Lees verder

Abonnementen factureren doe je zo

Duizenden bedrijven gebruiken abonnementen als verdienmodel; denk aan sportscholen, streamingdiensten, verenigingen, kinderdagverblijven, glazenwassers en verhuur- en leasebedrijven van auto’s. Een slimme keuze: het zorgt voor financiële..

Lees verder

4x hoe een goede factuur sneller betaald wordt

Een goede factuur is meer dan een factuur met alle verplichte factuurgegevens erop, een goede factuur wordt snel betaald en ziet er professioneel uit. Zo vermijd je (te) lang openstaande debiteuren en heb je sneller geld op je rekening...

Lees verder

Maak jij deze fouten bij het verkopen van..

Veel mensen die tweedehandsspullen verkopen, zoals auto’s, fietsen, caravans, kleding of meubilair, weten niet dat ze in sommige gevallen geen btw op de factuur hoeven te zetten. Je kunt dan de margeregeling toepassen wat vaak heel..

Lees verder

Zelf btw-aangifte doen: een fluitje van een cent?

Btw is een afkorting van Belasting over de Toegevoegde Waarde en wordt ook wel omzetbelasting genoemd. Btw-aangifte kun je gemakkelijk zelf doen. Helemaal als je gebruikmaakt van een handig boekhoudprogramma waarin je je administratie..

Lees verder

10 veel gemaakte fouten bij de btw-aangifte

Btw-aangifte doen, als ondernemer ontkom je er meestal niet aan. Btw-aangifte doen is eigenlijk niet ingewikkeld, maar je moet je wel aan de regels van de Belastingdienst houden, een btw-fout is zo gemaakt. In dit blog vind je 10 veel..

Lees verder

De oplossing voor onleesbare papieren werkbonnen

Ben jij - of zijn je medewerkers - voor werk veel onderweg en werk je vanaf locatie? Is het iedere keer weer puzzelen op kantoor met het uitzoeken van de onleesbare papieren werkbonnen en urenbriefjes? Kunnen materialen pas op kantoor..

Lees verder

Krijg facturen sneller betaald en voorkom teveel..

Je krijgt een factuur per mail. Maar je bent net druk met iets anders bezig. Je vergeet te betalen en de afzender zit vervolgens met een openstaande debiteur. Dit gebeurt de beste, maar vervelend is het wel. Als ondernemer kun je ervoor..

Lees verder

Met deze koppeling besparen ondernemers veel tijd

Ben je iedere maand veel tijd kwijt aan het verwerken van alle bedragen die op je zakelijke bankrekening worden bij- en afgeboekt? Stel je eens voor dat al deze bankmutaties automatisch verwerkt worden... En je er bijna geen omkijken meer..

Lees verder

Hoe je administratiestress kunt voorkomen met een..

Boekhouden is voor de meeste ondernemers geen hobby, maar je kunt het jezelf wel makkelijker maken. Je kunt je administratie op verschillende manieren automatiseren. De pakketten van SnelStart helpen je daarbij. Voor iedere ondernemer is..

Lees verder

5 redenen om voor een hoger boekhoudpakket te kiezen

De boekhouding blijft altijd zo’n taak die erbij hoort. Je hebt er geen tijd voor, geen zin in en vindt het lastig. Het liefst wil jij er geen omkijken naar hebben. Dat kan, door je administratie compleet uit te besteden. Maar, dan mis je..

Lees verder