Bent u klaar voor SBR?

SBROosterend, 6 september 2016 – SBR (Standard Business Reporting) is intussen niets nieuws meer. Sinds SBR is aangeduid als dé manier van rapporteren wordt SBR als verplichte aanlevermethode vanaf 2011 gefaseerd ingevoerd voor diverse rapportages.

Actueel is dat de Kamer van Koophandel en diverse banken bestanden zoals de jaarrekening binnenkort alleen nog maar in SBR-standaard accepteren. Maakt u uw rapportages nog steeds in Word of Excel? Dan heeft u een uitdaging. SnelStart en zakelijke partners helpen u voorbereiden op SBR!

SBR, wat waren ook maar weer de voordelen?
Inmiddels bent u waarschijnlijk bekend met SBR, dé methode om digitaal gestandaardiseerde rapportages samen te stellen en aan te leveren. Hoofdkenmerken van SBR zijn dan ook eenduidigheid en standaardisatie. Het grootste voordeel? Een efficiëntere aanlevering en verwerking van bestanden. Met SBR treden minder fouten op, wat voor meer tijdwinst zorgt.

Is SnelStart klaar voor SBR?
Deze vraag krijgen we bij SnelStart zo nu en dan. Het antwoord dat we hierop geven: ja al lang! Het antwoord is zo makkelijk, omdat er in SnelStart geen jaarrekening zit. De enige rapportages in SnelStart waarbij SBR van belang is zijn de btw- en de ICP-aangifte. En ja, deze rapportages worden netjes in het juiste formaat aangeleverd. De jaarrekening maakt u als kantoor zelf.

Van Word of Excel naar rapportageprogramma
Wellicht maakt u voor het maken van de jaarrekening al gebruik van een rapportageprogramma. In dat geval is het aanleveren van SBR bestanden vaak geen probleem. Echter, maakt u uw rapportages in Word of Excel? Dan heeft u een uitdaging. Rapportages in Word of Excel zijn namelijk eenvoudig te printen naar PDF, maar niet om te zetten in het formaat conform SBR. Een rapportageprogramma biedt hiervoor de oplossing. De verschillende rapportage programma’s bieden namelijk de optie om rapportages in SBR formaat op te slaan en te versturen.

De keuze voor rapportagesoftware
Of u wel of niet gebruik moet gaan maken van rapportagesoftware hangt af van uw situatie. Is het noodzakelijk om aan andere partijen dan alleen de klant aan te leveren? Zo ja, dan kunt u niet meer om rapportagesoftware heen. Gelukkig heeft SnelStart een aantal zakelijke partners die u een oplossing kunnen bieden welke koppelt met de administratie in SnelStart.

Enkele software partners van rapportagesoftware op een rij:

pijlLogo_Infine_108px65px.png pijlLogo_Speedbooks_108px65px.png
pijlLogo_Vision_Planner_108px65px.png pijlLogo_Promanagement_108px65px.png

Klik op het logo van één van de partners en ontdek de mogelijkheden!

 

In minder tijd makkelijk boekhouden?

Het kan met SnelStart. Bekijk nu hoe je in no-time controle over je boekhouding en inzicht in je cijfers krijgt. Ondek welk pakket bij jou past.