Ben je klaar voor SBR?

SBR (Standard Business Reporting) is niet meer iets van de verre toekomst. Het is aangeduid als dé manier van rapporteren en SBR is als verplichte aanlevermethode ingevoerd voor diverse rapportages.

De KVK en diverse banken accepteren bestanden zoals de jaarrekening alleen nog als SBR-standaard. Maak je je rapportages nog in Word of Excel? Dan heb je een uitdaging. Met SnelStart en zakelijke partners ben je eenvoudig klaar voor SBR.

SBR, wat zijn ook alweer de voordelen?

Inmiddels ben je waarschijnlijk bekend met SBR, dé methode om digitaal gestandaardiseerde rapportages samen te stellen en aan te leveren. Hoofdkenmerken van SBR zijn dan ook eenduidigheid en standaardisatie. Het grootste voordeel? Een efficiëntere aanlevering en verwerking van bestanden. Met SBR treden minder fouten op, wat voor meer tijdwinst zorgt.

Is SnelStart klaar voor SBR?

Deze vraag krijgen we soms bij SnelStart. Ons antwoord: ja, al lang! Het antwoord is zo makkelijk omdat in SnelStart geen jaarrekening zit. De enige rapportages in SnelStart waarbij SBR van belang is, zijn de btw- en de ICP-aangifte. En deze rapportages worden netjes in het juiste formaat aangeleverd. De jaarrekening maak je als kantoor zelf.

Van Word of Excel naar rapportageprogramma

Wellicht maak je voor de jaarrekening al gebruik van een rapportageprogramma. In dat geval is het aanleveren van SBR bestanden vaak geen probleem. Maak je je rapportages in Word of Excel? Dan heb je een uitdaging. Rapportages in Word of Excel zijn eenvoudig te printen naar PDF, maar niet om te zetten in het formaat conform SBR. Een rapportageprogramma biedt hiervoor de oplossing. Verschillende rapportageprogramma’s bieden de optie om rapportages in SBR formaat op te slaan en te versturen.

De keuze voor rapportagesoftware

Of  je wel of niet gebruik moet maken van rapportagesoftware hangt af van jouw situatie. Is het noodzakelijk om aan andere partijen dan alleen de klant aan te leveren? Dan kun je niet meer om rapportagesoftware heen. Gelukkig heeft SnelStart een aantal zakelijke partners die je een oplossing kunnen bieden die koppelt met de administratie in SnelStart.

Enkele softwarepartners van rapportagesoftware op een rij:

pijlLogo_Infine_108px65px.png pijlLogo_Speedbooks_108px65px.png
pijlLogo_Vision_Planner_108px65px.png pijlLogo_Promanagement_108px65px.png

Klik op het logo van één van de partners en ontdek de mogelijkheden.

 

Boekhouders en accountants opgelet

Maak je werk leuker en makkelijker, houd veel tijd over en werk samen met je klanten zoals jij dat wil. Bekijk alle voordelen van SnelStart Accountant. Bekijk nu
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.