Zo herken je phishing e-mails

Iedereen heeft wel eens een phishing e-mail ontvangen. Het klikken op een schadelijke link of openen van een malafide bestand kan grote gevolgen hebben. Het is belangrijk dat je een phishing e-mail herkent, verdachte pogingen rapporteert..

Lees verder

3 slimme tips voor een goede zzp-administratie

Weinig zzp’ers worden blij van boekhouden. Ze willen ‘gewoon’ hun werk doen. Ondernemen! Met SnelStart kun je als zzp’er naar hartenlust ondernemen en word je ook nog eens blij van je boekhouding. Hoe? Lees de 3 slimme tips.

Lees verder

5 inspirerende boeken

Managementboeken, de winkels liggen er vol mee en elke week komt er wel weer wat nieuws uit. We zijn voor onze blogs altijd op zoek naar interessante informatie. Zit er een boek voor jou bij?   Weten wat je niet weet  Adam Grant  Als..

Lees verder

10 belangrijke beveiligingschecks voor boekhouders en..

Je klanten vertrouwen erop dat hun vertrouwelijke gegevens bij jou in goede handen zijn. Tref jij alle maatregelen om deze waardevolle klantgegevens zo goed mogelijk te beveiligen? SnelStart geeft 10 beveiligingstips.

Lees verder

8 top-tips om beter naar je klant te leren luisteren

Hoe weet je als boekhouder of accountant wat je klant van je nodig heeft? Luisteren is één van de belangrijkste vaardigheden om goed te kunnen adviseren. Nu zoveel administratieve taken automatisch gaan, is advisering een interessante..

Lees verder

Successen van topsporters vertaald naar jouw bedrijf

Een bedrijf runnen is geen makkie. Sterker nog: als je het succesvol wilt doen, is het net topsport. Daarom bekijken we de succesfactoren van Nederlandse topsporters. Hoe boeken zij topresultaten en hoe kun je dit toepassen in jouw bedrijf?

Lees verder

SnelStart en Privacy: een introductie

Sinds mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. De AVG bevat regels voor een rechtmatige verwerking (verzameling, gebruik..

Lees verder

5 inspirerende podcasts

Successen en leermomenten van andere ondernemers. Het laatste accountantsnieuws. En hoe geven bedrijven hun digitale toekomst vorm? Het komt allemaal aan bod in de podcasts die wij voor jou hebben geselecteerd. Luister ze in de auto, op de..

Lees verder

7 tips om je te beschermen tegen ransomware

Ransomware, je wilt er niet door getroffen worden. Ransomware is schadelijke software die zorgt dat je bestanden of systemen niet kunt gebruiken. Cybercriminelen vragen jou vervolgens om geld om je computer weer te 'bevrijden'...

Lees verder

Adviseren op jouw manier, dat is te leren

Klanten adviseren, zelfs de beste financieel specialist kan daarbij soms een beetje hulp gebruiken. Want goed zijn in cijfers, betekent niet vanzelf dat je je kennis en advies ook makkelijk overdraagt aan je klanten. Docent, trainer en..

Lees verder

Slimme software en kennis van zaken zijn niet altijd genoeg

Door meer kantoorprocessen te digitaliseren ontstaat er ruimte om als kantoor verder te groeien. Groei door meer klanten te bedienen of door meer toegevoegde waarde te leveren in de vorm van advies. Om goed te adviseren heb je bepaalde..

Lees verder

Current ratio: wat is het en hoe bereken je het?

Current ratio is een kengetal dat veel zegt over de financiële gezondheid van je bedrijf. Je current ratio toont in hoeverre je onderneming (kortlopende) schulden kan afbetalen vanuit snel beschikbare bezittingen. In deze blog lees je wat..

Lees verder