Crediteuren zijn schuldeisers waarmee elke ondernemer te..

Crediteuren zijn onlosmakelijk verbonden aan elk bedrijf. Het zijn de ondernemingen, instanties, organisaties en/of personen die nog geld van jou krijgen. Waarin verschillen crediteuren ook alweer van debiteuren? En wist je dat de..

Lees verder

6 veelvoorkomende oorzaken van een faillissement

Een faillissement, je moet er niet aan denken. Toch overkomt het jaarlijks duizenden ondernemers. 2021 telde 'slechts' 1536 faillissementen, maar in 2020 en 2019  gingen respectievelijk 2703 en 3209 bedrijven kopje onder. Externe factoren,..

Lees verder

Solvabiliteit: wat is het en hoe verbeter je het?

Solvabiliteit. Elke ondernemer krijgt er vroeg of laat mee te maken. Wat is het en hoe verbeter je het? Heel kort: solvabiliteit heeft alles te maken met het percentage eigen geld in je bedrijf en dat zegt iets over de financiële..

Lees verder

Wat is het verschil tussen omzet, winst, cashflow en..

Hoeveel facturen je ook hebt uitstaan, het zegt niets over hoeveel geld je op dit moment hebt. Je kunt voor 1 miljoen euro aan bestellingen hebben uitstaan – als deze pas over 2 maanden worden betaald terwijl je zelf nu je eigen rekeningen..

Lees verder

Heb jij voldoende werkkapitaal?

Omzet en winst zeggen niet alles over de financiële gezondheid van je bedrijf. Je hebt namelijk ook werkkapitaal nodig om je bedrijf draaiende te houden. Je moet aan je dagelijkse financiële verplichtingen voldoen. Denk bijvoorbeeld aan..

Lees verder

Haal meer uit je (web)verkopen

Duizenden nieuwe webwinkels openden de afgelopen jaren hun virtuele deuren. Ook fysieke winkels hebben vaker een online verkoopkanaal. Een webshop is zo geopend, maar veel ondernemers krijgen hierdoor te maken met administratieve..

Lees verder

Krijg je facturen tweemaal zo snel betaald

Meer dan de helft van de ondernemers krijgt facturen regelmatig te laat betaald. Grote kans dus dat jij hier ook wel eens last van hebt. Heel vervelend, want als je je product of dienst hebt geleverd, wil je gewoon snel het geld hebben..

Lees verder

5 redenen om voor het uitgebreide boekhoudpakket inZicht te..

Niemand begint een onderneming omdat de bijbehorende administratie zo leuk lijkt. De boekhouding blijft iets wat moet om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen. Toch zorgt een goede administratie ook voor belangrijke inzichten,..

Lees verder

Zo weet je precies waar je winst vandaan komt

Weet jij waar je winst vandaan komt? Tot in detail? Dit is niet alleen fijn om te weten, het helpt ook om te bepalen waar nog meer winstkansen liggen. Maar hoe groter je bedrijf, hoe lastiger het is om te overzien hoeveel je verdient met..

Lees verder

Wat kan procurement voor jouw bedrijf betekenen?

Steeds meer bedrijven investeren in procurement. Wat is procurement precies en waarom vinden bedrijven het zo belangrijk? En wat kun jíj met procurement in jouw onderneming? We helpen je op weg!

Lees verder

5 redenen om voor het uitgebreide boekhoudpakket inBalans..

De boekhouding blijft altijd zo’n taak die erbij hoort. Je bent een onderneming gestart om iets moois op te bouwen en je wilt daar je tijd in steken, niet in je administratie. Het liefst wil je er geen omkijken naar hebben. Dat kan, door..

Lees verder

Creëer een superrealistisch beeld van je resultaten

Als ondernemer neem je continu beslissingen over je bedrijf. Grote en kleine beslissingen. Bij elke beslissing is het belangrijk dat de achterliggende cijfers up-to-date en tot op de cent nauwkeurig zijn. Veel ondernemers baseren zich..

Lees verder