Financieringsprimeur voor SnelStart-kantoor VKEB

door: SnelStart   op: 11 oktober 2019 11:24:05 CEST

De eerste financiering uit het onlangs opgerichte financieringsfonds Fundament is verstrekt aan een klant van het SnelStart-kantoor Van Klompenburg & Bonestroo (VKEB). Fundament is opgezet door een groep accountants- en administratiekantoren en de financieringsmarktplaats LoanStreet, om ondernemers sneller en beter te helpen bij hun financieringsbehoefte.

Lees verder

'Het hele gezin werd ingezet om de uien te schillen' #tofsteklanten

door: Frank Grootemaat   op: 1 oktober 2019 9:36:16 CEST

Heb je je ooit afgevraagd waar het gesnipperde uitje op je frikandel speciaal, Hollandse Nieuwe of broodje filet americain vandaan komt? Dikke kans dat dit Smit’s uien in Den Haag is. Het familiebedrijf is de grootste leverancier van geschilde uien, uienblokjes en uienringen voor horeca, viswinkels en AGF. Smit's uien is al vanaf het eerst uur klant van SnelStart. Het bedrijf is met ons meegegroeid en is daarom één van onze #tofsteklanten. 

Lees verder

'Momenteel richt ik me vooral op kleinere klussen' #tofsteklanten

door: Frank Grootemaat   op: 1 oktober 2019 9:34:56 CEST

Sinds eind jaren tachtig is het een begrip in Heerhugowaard en omgeving: het installatiebedrijf van Ted Slijkerman. Particulieren en bedrijven kunnen bij hem terecht voor het plaatsen van sanitair, het installeren van verwarmingsinstallaties en nog veel meer. Ted is één van onze #tofsteklanten. Hij werkt al 30 jaar met SnelStart en verdient het om in het zonnetje gezet te worden. 

Lees verder

'Jarenlange ervaring staat garant voor vakkennis en kwaliteit' #tofsteklanten

door: Frank Grootemaat   op: 1 oktober 2019 9:33:54 CEST

Als je op Texel woont of verblijft, zie je ze regelmatig voorbijrijden: de bedrijfswagens van Zijm en Blonk. Het loodgieters- en autobedrijf op Nederlands grootste Waddeneiland is van veel markten thuis. Het installatiebedrijf en SnelStart hebben iets gemeen: beide bedrijven vinden hun oorsprong op Texel. Zijm & Blonk is één van de eerste bedrijven op Texel die met SnelStart ging werken. Daarom hoort Zijm & Blonk ook bij onze #tofsteklanten. 

Lees verder

'We hebben de hele wereld in huis' #tofsteklanten

door: Frank Grootemaat   op: 1 oktober 2019 9:32:47 CEST

‘Iemand moet het doen.’ Met een glimlach vertelt vinoloog Robbert-Jan van Rooijen over zijn wijnreizen naar Spanje, Frankrijk, Italië, Chili en Argentinië. Om klanten van de juiste wijnen te kunnen voorzien, is een bezoek aan de locatie van herkomst af en toe noodzakelijk en zeker geen straf. Dat er dan nog tijd overblijft voor de administratie lijkt een wonder! Maar Robbert-Jan werkt al dik 30 jaar met SnelStart en is daarom één van onze #tofsteklanten. 

Lees verder

Je nieuwe btw-id ontvangen? Pas het aan waar je kunt

door: Jonneke Duin   op: 23 september 2019 14:02:22 CEST

Voor 1 januari 2020 krijg je als eenmanszaak / zzp’er van de Belastingdienst een nieuw btw-id. Dit nieuwe nummer ga je op je facturen, je briefpapier en je website gebruiken. Het oude btw-nummer noemen we dan omzetbelastingnummer (of ob-nummer). Dit gebruik je dan alleen nog voor communicatie met de Belastingdienst.

Lees verder

AV-Dag 2019 - jouw jaarlijkse accountancy-update

door: Jonneke Duin   op: 29 augustus 2019 10:06:10 CEST

Op dinsdag 24 september is Papendal het decor voor de AV-Dag 2019.  Ontwikkelingen in accountancyland gaan snel. Maar hoe snel precies? Kantoren die echt goed groeien hebben specifieke kenmerken: ze investeren in ICT, investeren in mensen, maken keuzes in dienstverlening, maken keuzes in specialisaties. Zo leidt sneller ook tot beter.

Lees verder

Je btw-nummer: vanaf 2020 is het anders!

door: Jonneke Duin   op: 28 augustus 2019 13:52:11 CEST

Al jarenlang is er over gediscussieerd: het btw-nummer en de privacywetgeving. Want als je een eenmanszaak hebt, bijvoorbeeld als zzp’er, dan is jouw persoonlijke burgerservicenummer (BSN) verwerkt in je btw-nummer. Dit brengt het risico van identiteitsfraude en privacy-schending met zich mee. Daar wordt nu iets aan gedaan.

Lees verder

Kleineondernemersregeling verandert: wat betekent dit voor jou?

door: Frank Grootemaat   op: 22 augustus 2019 14:19:00 CEST

Per 1 januari 2020 verandert de kleineondernemersregeling. Met deze regeling van de Belastingdienst kunnen kleine ondernemers profiteren van een belastingvoordeel. Dit blijft mogelijk, maar in de uitvoering wijzigt er nogal wat. Hieronder leggen we uit wat er precies verandert.

Lees verder

Help, de boekhouding! Als zzp’er kun je dit (voor een groot deel) prima zelf

door: Stephanie Rijk   op: 14 augustus 2019 15:42:30 CEST

Veel startende zzp’ers hoor ik het zeggen: ‘Ik moet echt eens een begin maken aan mijn administratie.’ Maar waar begin je? Het is niet de leukste klus die bij het ondernemen komt kijken, maar wel een heel belangrijke (sorry). Dus: of je stapt naar je accountant, óf je leest dit blog en komt erachter dat het best makkelijk is om je administratie zelf bij te houden. Voor het grootste deel dan. Want: het is heel fijn dat jouw boekhouder of accountant toch even met je meekijkt voor je de belastingaangifte verstuurt.

Lees verder