5 redenen om voor het uitgebreide boekhoudpakket inBalans..

De boekhouding blijft altijd zo’n taak die erbij hoort. Je bent een onderneming gestart om iets moois op te bouwen en je wilt daar je tijd in steken, niet in je administratie. Het liefst wil je er geen omkijken naar hebben. Dat kan, door..

Lees verder

Baseer jij je beslissingen op de juiste cijfers?

Als ondernemer neem je regelmatig beslissingen over je bedrijf. Om dat goed te doen is het belangrijk dat de cijfers kloppen en up-to-date zijn. Daarom verwerk je alle mutaties en boekingen zo snel mogelijk in de administratie. Weet je..

Lees verder

Wat zijn transitorische posten en hoe verwerk je die?

Betaal of ontvang je wel eens geld in een andere periode dan de periode waarop de kosten of opbrengsten betrekking hebben? Denk bijvoorbeeld aan een verzekeringspremie, die je vooruitbetaalt in mei voor een heel jaar. De verzekering loopt..

Lees verder

Abonnementen slim factureren doe je zo

Duizenden bedrijven gebruiken abonnementen als verdienmodel; denk aan sportscholen, streamingdiensten, kinderdagverblijven en verhuur- en leasebedrijven van auto’s. Een slimme keuze: het zorgt voor financiële zekerheid dankzij de..

Lees verder

5 veel gemaakte fouten bij het verkopen van tweedehands..

De verkoop van tweedehands spullen blijft groeien, vooral tweedehands kleding is populair. En volgens de voorspellingen is dit nog maar het begin. Maar veel mensen die tweedehandsspullen verkopen, zoals auto’s, fietsen, caravans, kleding..

Lees verder

Geen btw op je factuur: alles over de margeregeling

Geen btw op je factuur. Het kan in sommige gevallen, namelijk als je margereling toepast. Deze btw-regeling geldt alleen voor bepaalde producten, bijvoorbeeld op tweedehands spullen, kunst, antiek of verzamelingen. In dit blog lees je wat..

Lees verder

Training Online Samenwerken: een kleine investering voor..

‘Iedereen haalt meer uit online samenwerken na het volgen van een training Online Samenwerken’ zegt Tom van den Brink, trainer bij SnelStart. ‘Niet alleen als je net begonnen bent met SnelStart, maar ook als je al een..

Lees verder

Zo krijgen klanten van Uw Cijfers Administratie & Advies..

Rita Vrieling-Gruppen van Uw Cijfers Administratie & Advies uit Assen vertelt hoe zij met haar klanten steeds weer tot een efficiënte werkwijze komt. ‘Boekhouden,’ zegt Rita, ‘is natuurlijk niet heel populair.’ Ze vertelt dat de online..

Lees verder

Btw in het buitenland: de regels op een rij

Heb je als boekhouder of accountant klanten die goederen en producten leveren aan het buitenland? Sinds 1 juli 2021 zijn de btw-regels veranderd. Hoe zit het ook alweer? Er gelden verschillende regels voor leveringen aan zakelijke of..

Lees verder

Maar jij houdt toch al mijn hele boekhouding bij?

Daar zit je dan. Je wilt graag tijd besparen door online samen te werken met je klanten in hun administratie. Maar een aantal klanten zijn minder enthousiast. Wat doe je dan? Hoe krijg je ze over de streep?  In ons handig whitepaper vind..

Lees verder

In 5 stappen weet je hoe je meer winst kunt maken

Heb je een groter bedrijf met meerdere afdelingen, veel grote projecten of maak je veel verschillende producten? En kun je nog goed overzien hoeveel je verdient met een bepaald project of product? Kun je concrete voorbeelden geven van..

Lees verder

Factuur sturen, maken en snel betaald krijgen

Een factuur sturen en maken hoeft niet moeilijk te zijn. Wat is nou precies een factuur en waar is hij goed voor? Facturen vallen onder je administratie en die moet je - als ondernemer - 7 jaar bewaren. Met een factuur kun je aantonen wat..

Lees verder