Zo is uw garagebedrijf klaar voor de toekomst

Zo is uw garagebedrijf klaar voor de toekomst

Wist u dat ruim 78% van de consumenten online zoekt naar oplossingen voor hun probleem? En wist u dat in 2014 ruim 10 miljoen Nederlanders een smartphone hadden? Zoals u weet gaan de technologische ontwikkelingen razendsnel. Als bedrijf moet u zorgen dat u niet achterblijft. Technologische ontwikkelingen kunnen heel veel betekenen voor de efficiëntie van uw bedrijfsvoering, maar ook voor de service naar uw klanten. Bedient u uw klant op een goede manier anno 2015?

In de branche van auto- en garagebedrijven wordt vaak gewerkt met werkbonnen. Inmiddels zijn er veel mogelijkheden voor digitale werkbonnen. Toch zweren veel werkgevers nog steeds bij het papiertje. Is oud en vertrouwd beter? Of missen ze hier een grote kans? Hieronder vergelijk ik de papieren werkbon met de digitale werkbon. Wie weet kunt u het gebruiken om collega’s te overtuigen nu toch echt eens aan de slag te gaan met een digitale werkbon!

Leesbaarheid

Hoe vaak ontvangt u niet een werkbon waar iets op gekrabbeld staat, maar u het niet kunt lezen? Dat is lastig. Het kost tijd om te ontcijferen wat er staat en het kan bovendien ook heel verwarrend zijn als het verkeerd begrepen wordt. Om dit allemaal te voorkomen is een digitale werkbon uiteraard veel handiger. Want leesbaarheid is daarbij geen issue. Digitale werkbonnen zijn juist ingericht om op een overzichtelijke manier de juiste en voldoende informatie te tonen.

Zorgvuldigheid

Een papiertje is heel kwetsbaar. Het is gevoelig voor beschadiging door koffie, water, vuil etc. Daarnaast verkreukeld het snel en kan een papiertje ook gemakkelijk kwijt raken. Bij een digitale werkbon is dit niet het geval. Buiten het feit dat het apparaat waar de werkbon op getoond wordt wel kan beschadigen, staat de werkbon veilig online opgeslagen. U kunt het op iedere smartphone, computer of tablet bekijken en bewerken. Bovendien levert u dankzij een digitale werkbon een heldere rapportage af bij uw klanten.

Snelheid

Er zit een groot verschil in de verwerkingstijd van een papieren- en digitale werkbon. Het verwerken van een digitale werkbon kost namelijk veel minder tijd. Als de digitale werkbon eenmaal ingevuld is, gaat deze direct naar uw kantoor en wordt deze verwerkt. IAprog, een organisatie die softwareoplossingen realiseert t.b.v. efficiënte van bedrijfsprocessen, heeft een digitale werkbon voor garagebedrijven die bovendien koppelt aan de administratiesoftware van SnelStart. Op deze manier kan alle administratie in een systeem opgeslagen worden en kan facturatie snel plaatsvinden.

De papieren werkbon daarentegen, heeft langer de tijd nodig om verwerkt te worden. Ten eerste moet het papier door de loonwerker zelf afgeleverd worden op kantoor. Dit gebeurt vaak aan het eind van de dag. Om het te verwerken, zodat er gefactureerd kan worden, moeten de gegevens handmatig overgenomen worden in een boekhoudsysteem.

Kosten

Voor veel organisaties weegt het kostenaspect heel zwaar bij de keuze voor een digitale werkbon. Wat is dan precies het verschil in kosten tussen een papieren- en digitale werkbon? Voor een digitale werkbon heeft u een aanbieder van de software nodig. Hierbij neemt u het product af. Voor de digitale werkbonnen van goede kwaliteit betaalt u per maand tussen de 30 en 80 euro.

Bij de papieren werkbon zijn de aanschafkosten uiteraard veel lager. Het gaat hier om een aantal vellen papier. Maar met de digitale werkbon, bespaart u enorm op arbeidskosten. Er is veel minder administratief werk nodig, doordat de digitale werkbonnen gekoppeld zijn aan het boekhoudsysteem. Handmatig invoeren is verleden tijd.

Uitstraling

Een verkreukeld papiertje, inclusief koffievlek en een onleesbaar handschrift, of een digitaal overzicht van werkzaamheden altijd en overal toegankelijk. Welke van de twee past bij een professionele organisatie? Die laatste, toch? Door met een digitale werkbon te werken heeft uw garagebedrijf een professionele uitstraling. En een professionele uitstraling is belangrijk. Klanten krijgen dan het gevoel serieus genomen te worden en zijn eerder geneigd te vertrouwen op uw kwaliteit.

Wilt u de digitale werkbon gratis proberen? Dat kan! Klik hier om het uit te proberen.

Slimmer automatiseren?
Bent u een (startende) ondernemer en op zoek naar het slimmer automatiseren van uw boekhouding? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een gratis proefversie van SnelStart aan!

Wilt u zich liever eerst verdiepen in boekhouden? Download dan ons gratis E-book 'Eenvoudig boekhouden'!


Dit blog is geschreven door Gerrit Valkenburg, eigenaar IAPROG.

Volg Gerrit op social media    

In minder tijd makkelijk boekhouden?

Het kan met SnelStart. Bekijk nu hoe je in no-time controle over je boekhouding en inzicht in je cijfers krijgt. Ondek welk pakket bij jou past.