Zo is jouw garagebedrijf klaar voor de toekomst

Bij auto- en garagebedrijven wordt vaak gewerkt met werkbonnen. Inmiddels zijn er veel mogelijkheden voor digitale werkbonnen. Toch zweren veel werkgevers nog steeds bij het papiertje. Is oud en vertrouwd beter? Of missen ze hier een grote kans?

Hieronder vergelijken we de papieren werkbon met de digitale werkbon. Wie weet kun je het gebruiken om collega’s te overtuigen nu toch echt eens aan de slag te gaan met een digitale werkbon!

Leesbaarheid

Hoe vaak ontvang je niet een werkbon waar iets op gekrabbeld staat, maar je het niet kunt lezen? Dat is lastig. Het kost tijd om te ontcijferen wat er staat en het kan bovendien ook heel verwarrend zijn als het verkeerd begrepen wordt. Om dit allemaal te voorkomen is een digitale werkbon uiteraard veel handiger. Want leesbaarheid is daarbij geen issue. Digitale werkbonnen zijn juist ingericht om op een overzichtelijke manier de juiste en voldoende informatie te tonen.

Zorgvuldigheid

Een papiertje is kwetsbaar. Het is gevoelig voor beschadiging door koffie, water, vuil etc. Daarnaast verkreukelt het snel en kan een papiertje ook gemakkelijk kwijt raken. Bij een digitale werkbon is dit niet het geval. Buiten het feit dat het apparaat waar de werkbon op getoond wordt wel kan beschadigen, staat de werkbon veilig online opgeslagen. Je kunt het op iedere smartphone, computer of tablet bekijken en bewerken. Bovendien lever je dankzij een digitale werkbon een heldere rapportage af bij je klanten.

Snelheid

Er zit een groot verschil in de verwerkingstijd van een papieren- en digitale werkbon. Het verwerken van een digitale werkbon kost namelijk veel minder tijd. Als de digitale werkbon eenmaal ingevuld is, gaat deze direct naar je kantoor en wordt deze verwerkt. GarageManager heeft een digitale werkbon voor garagebedrijven die bovendien koppelt aan de administratiesoftware van SnelStart. Op deze manier kan alle administratie in een systeem opgeslagen worden en kan facturatie snel plaatsvinden.

De papieren werkbon daarentegen, heeft langer de tijd nodig om verwerkt te worden. Ten eerste moet het papier door de loonwerker zelf afgeleverd worden op kantoor. Dit gebeurt vaak aan het eind van de dag. Om het te verwerken, zodat er gefactureerd kan worden, moeten de gegevens handmatig overgenomen worden in een boekhoudsysteem.

Kosten

Voor veel organisaties weegt het kostenaspect zwaar bij de keuze voor een digitale werkbon. Wat is dan precies het verschil in kosten tussen een papieren- en digitale werkbon? Voor een digitale werkbon heb je een aanbieder van de software nodig. Hierbij neem je het product af. Voor de digitale werkbonnen van goede kwaliteit betaal je per maand tussen de 30,- en 80,-.

Bij de papieren werkbon zijn de aanschafkosten uiteraard veel lager. Het gaat hier om een aantal vellen papier. Maar met de digitale werkbon bespaar je enorm op arbeidskosten. Er is minder administratief werk nodig, doordat de digitale werkbonnen gekoppeld zijn aan het boekhoudsysteem. Handmatig invoeren is verleden tijd.

Uitstraling

Een verkreukeld papiertje, inclusief koffievlek en een onleesbaar handschrift, of een digitaal overzicht van werkzaamheden altijd en overal toegankelijk. Welke van de twee past bij een professionele organisatie? Die laatste, toch? Door met een digitale werkbon te werken heeft jouw garagebedrijf een professionele uitstraling. En een professionele uitstraling is belangrijk. Klanten krijgen dan het gevoel serieus genomen te worden en zijn eerder geneigd te vertrouwen op jouw kwaliteit.

Slimmer en sneller boekhouden?

Met SnelStart kies je zelf in hoeverre je je administratie automatiseert. Van razendsnel factureren en optimaal inzicht in je cijfers tot een geautomatiseerd debiteurenbeheer en/of voorraadbeheer. Bekijk nu welk pakket bij jouw bedrijf past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.