Keurmerk Beste Werkgever 2017/2018 door goede resultaten Medewerkersonderzoek

Hoezo-RGS

Eind november werden de resultaten bekendgemaakt van het Medewerkersonderzoek dat in de afgelopen maanden bij SnelStart heeft plaatsgevonden. En we hebben uitstekend gescoord! Ook de respons was goed: 87,9%.  Van de 116 medewerkers hebben er maar liefst 102 meegedaan. Dat is een applaus waard! En het versterkt de uitkomst.

Het vroegere Medewerker Tevredenheidsonderzoek (MTO) heet tegenwoordig Medewerkersonderzoek. De reden hiervoor is dat tevredenheid eigenlijk niet zo veel zegt. Iemand kan bijvoorbeeld heel tevreden zijn, terwijl hij misschien de hele dag weinig uitvoert en het juist daardoor prima naar zijn zin heeft.

Effectory

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Effectory uit Amsterdam. Op hun advies hebben wij vooraf met medewerkers uit verschillende teams van de organisatie onderzocht waar we trots op zijn en wat er verbeterd kan worden. Aan de hand van deze resultaten heeft Effectory een vragenlijst opgesteld en kregen alle medewerkers begin september de kans om anoniem hun mening te geven over het werken bij SnelStart.

De belangrijkste bevindingen:
  • het hart van organisatie klopt
  • er is mooie score behaald op het gebied van:
    collega’s, werk, product, klantgerichtheid en collegialiteit
De uitdagingen liggen bij:
  • het geven en ontvangen van feedback
  • beoordeling en communicatie
  • samenwerking tussen de teams
    We kunnen trots zijn op zo´n mooie score en gaan aan de slag met de verbeterpunten om onze organisatie naar een nog hoger niveau te brengen.
Keurmerk Beste Werkgever

De resultaten van het onderzoek leveren SnelStart een driesterren score op voor het keurmerk Beste Werkgever 2017-2018. Dat is de BesteWerkgever.png hoogst haalbare score. Deze wordt toegekend aan organisaties die
zeer ver boven het gemiddelde van hun branche scoren. Een tweesterren score betekent ver boven gemiddeld en met één ster scoort een bedrijf bovengemiddeld.

De Beste Werkgeversscore is gebaseerd op zes elementen: werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent.
SnelStart maakt nu, samen met 61 andere bedrijven, kans op de titel Beste Werkgever 2017 -2018 tijdens de Beste Werkgevers Awards in februari 2018.

Beste Werkgever is een keurmerk van Effectory BV en Intermediair. Een organisatie heeft twee jaar lang – van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2018 – het recht om het keurmerk te voeren dat hoort bij de behaalde score op basis van de Beste Werkgeversscan. Met dit keurmerk toont een werkgever aan goed in contact te staan met zijn medewerkers en het potentieel te benutten om van binnenuit te verbeteren om zo duurzaam succesvol te zijn en/of te worden. Kortom, een organisatie waar mensen het leuk vinden om te werken.

In minder tijd makkelijk boekhouden?

Het kan met SnelStart. Bekijk nu hoe je in no-time controle over je boekhouding en inzicht in je cijfers krijgt. Ondek welk pakket bij jou past.