10 verrassende apps om makkelijker te ondernemen

In appstores en op websites vind je duizenden - misschien wel tienduizenden - applicaties die jou het werken als ondernemer makkelijker kunnen maken. Hoe filter je de handigste tools hieruit? Wij helpen een handje en zetten 10 verrassende, handige apps/sites voor je op rij.

1. Typetone - Teksten in jouw tone-of-voice

Teksten nodig voor je website, een nieuwsbrief of social media? Daar hoef je vanaf nu niet meer uren op te zwoegen. Met de tool typetone schrijf je in enkele minuten complete blogs en artikelen. Volledig in de tone-of-voice van jouw bedrijf. De tool is gratis bij incidenteel gebruik (tot 10.000 woorden per maand) en tegen betaling kun je hem onbeperkt veel voor je laten schrijven.
Website: https://www.typetone.ai/nl/

2. Stocard - Digitale pasjes

Met Stocard puilen er nooit meer plastic pasjes uit je portemonnee. In deze app bewaar je digitaal al je kaartjes; van je tankpas tot de kaart van de supermarkt waar je je zakelijke inkopen doet. Zo heb je altijd alles op zak om te profiteren van korting- en spaaracties. De tool biedt ook diverse opties voor zakelijk gebruik, zodat jij als (web)shop-eigenaar meer te weten komt van je klant.
Website: https://stocardapp.com/nl/

3Cruit – Tover je werknemers om in recruiters

Deze hr-tool vergroot je kansen om nieuwe werknemers te werven. Meer dan handig in deze uiterst krappe arbeidsmarkt! Hoe? Met Cruit tover je je werknemers/collega’s om in recruiters, zodat ze eenvoudig kandidaten kunnen voordragen. Via de app delen je medewerkers op laagdrempelige wijze jouw vacature, waarbij ze beloningen ontvangen wanneer een bekende solliciteert en verder in het sollicitatieproces komt.
Website: https://www.cruit.work/

4. LastPass - Beveiligde wachtwoordenkluis

Digitale veiligheid wordt steeds belangrijker. Geadviseerd wordt om met wachtwoorden te werken die moeilijk te kraken zijn én om zo min mogelijk hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Leuk, maar hoe onthoud je al die wachtwoorden? LastPass beschikt over een wachtwoordkluis van waaruit al je websites kunt openen. Zo hoef je alleen je wachtwoord van het goed beveiligde LastPass nog te onthouden.
Website: https://www.lastpass.com/nl/

5. Instapaper - Artikelen lezen wanneer je wilt

Soms kom je een interessant artikel tegen die je het liefst op een later moment rustig verder wilt lezen. Met Instapaper kan dit op eenvoudige wijze. Je stuurt het artikel naar de app en kunt hem daar (reclamevrij) downloaden en lezen wanneer het jou uitkomt. De app zorgt bovendien dat je je artikel optimaal kunt lezen op jouw device.
Website: https://www.instapaper.com/

6. Audiense - Haal meer uit social media

Als ondernemer kun je bijna niet zonder social media. Social media zijn waardevol om de band met je klanten te versterken, maar ook om nieuwe klanten te werven. Met Audiense kun je je socialmediaresultaten analyseren. Je ziet hiermee bijvoorbeeld snel wat de verschillende socialmediakanalen je opleveren of welk bericht het meest succesvol is.
Website: https://www.audiense.com/

7. Pingdom – Test je websiteprestaties

Test jij de prestaties van je website wel eens? Pingdom is hiervoor een handige tool. Pingdom test continu de responstijden op je website en toont de belangrijkste snelheidsprestaties. De tool helpt je ook om eventuele problemen op te lossen. Zodra je website offline is, krijg je een melding. Pingdom kost enkele euro’s per maand.
Website: https://www.pingdom.com/

8. Forest – Ongestoord werken

Even écht gefocust en ongestoord doorwerken? Dat kan met de app Forest. Open de app en schakel alle meldingen van je smartphone uit voor een vooraf getimede periode. Werkze!
Website: https://www.forestapp.cc/

9. Freelance.nl - Freelancers inschakelen

Tekstschrijver nodig? Of een fotograaf, vormgever of app-ontwikkelaar? Op Freelance.nl vind je in no-time freelancers die dit werk voor je kunnen uitvoeren. Je moet je eenmalig aanmelden (hiervoor heb je een KvK-nummer nodig) en kun je eenvoudig de juiste freelancer(s) vinden voor jouw opdracht.
Website: https://www.freelance.nl/

10. SnelStart-app - Bonnen scannen en herkennen

Met de SnelStart App kun je op locatie of onderweg supersnel facturen maken. Ideaal wanneer je net bij een klant vandaan komt en alles nog vers in je geheugen staat. Met de app fotografeer je bovendien eenvoudig een bon of factuur, die je direct doorzet naar je administratie. Ook zie je 24/7 hoe je bedrijf presteert.
Website: https://www.snelstart.nl/app

Kwaliteit-past

 

Slimmer en sneller boekhouden?

Met SnelStart kies je zelf in hoeverre je je administratie automatiseert. Van razendsnel factureren en optimaal inzicht in je cijfers tot een geautomatiseerd debiteurenbeheer en/of voorraadbeheer. Bekijk nu welk pakket bij jouw bedrijf past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.