4 manieren om klanten sneller te laten betalen

door: Stephanie Rijk op: 6 augustus 2020

4 manieren om klanten sneller te laten betalen

Hoelang duurt het gemiddeld voordat jouw facturen worden betaald? Je bent ondernemer geworden om geld te verdienen. Toch? Niets is vervelender, helemaal wanneer je net bent gestart, dan openstaande debiteuren. Met deze tips heb jij binnen no-time geld op je rekening. 

Hoe sneller je factureert, des te eerder er wordt betaald

Stel je voor: je hebt net een product of dienst geleverd. Het zou logisch zijn dat de klant ook direct betaalt. In een winkel moet een klant ook meteen betalen. Als ondernemer kun je jouw mobiel als kassa gebruiken. Met de SnelStart App kun jij, waar je ook bent, snel een factuur maken én versturen. Jouw klanten ontvangen de factuur, direct na afname van de product of dienst, in hun mailbox. Zo vergeet jij geen facturen meer en bied je klanten de mogelijkheid om snel te betalen.

Dezelfde dag nog betaald krijgen? Voeg een betaallink toe

Veel digitale facturen kun je voorzien van een betaallink. Via SnelStart kun je bijvoorbeeld de betaaldienst Mollie koppelen aan facturen. Klanten klikken op de link en kunnen direct via iDeal het bedrag naar je overmaken. Je kunt je voorstellen dat dit het betalen voor klanten een stuk makkelijker maakt, waardoor ze niet wachten tot het laatste moment. Geen gedoe met het handmatig overnemen van factuur- en IBAN-nummers.

Gratis e-book Factureren doe je zo

Professionele lay-out

Een rommelig opgemaakte factuur, zonder betaaleisen en logo, komt niet professioneel over. Zorg er altijd voor dat je factuur voorzien is van een standaard opmaak. Handig voor de klant én zo voldoen jouw facturen aan de wettelijke eisen van de Belastingdienst. Twee vliegen in een klap. Voeg je logo toe voor extra herkenbaarheid en geef op de factuur de betalingstermijn aan. Via SnelStart Web kun je de standaard factuuropmaak (die voldoet aan de wettelijke eisen) eenvoudig personaliseren.

Maak gebruik van herinneringen

Je komt erachter dat een factuur nog steeds niet is betaald. Dat is vervelend voor jou en voor je boekhouder of accountant. Je administratie is niet bij en dat geeft gedoe. Lastig! Het handmatig bijhouden van niet-betaalde facturen kan een tijdrovende klus zijn. Daarom heeft SnelStart Web een handig factuuroverzicht. Hier zie je direct welke facturen (bijna) verlopen zijn. Met één klik op de knop verstuur je een herinnering naar de klant.

SnelStart Web gratis proberen? Meld je aan. Gebruik SnelStart 30 dagen vrijblijvend en ervaar deze voordelen!