SnelStart doet kennis op bij Microsoft Build in Seattle

Om voorop te blijven lopen in ontwikkelingen op programmeergebied, zorgen onze ontwikkelaars ervoor dat ze op de hoogte blijven van alle belangrijke trends. Vanuit dat oogpunt was een vijfkoppige SnelStart-delegatie afgelopen week aanwezig op het evenement Microsoft Build in Seattle.

Build is het grootste ‘developers-event’ van Microsoft. Ieder jaar zijn bedrijven wereldwijd in een felle strijd verwikkeld om de gewilde toegangskaarten. Het lukte Patrick Hollenberg om er vijf te bemachtigen. Samen met collega’s Tom de Graaf, Marcel Peereboom, Daan de Schepper en Hans Zijm reisde hij af naar de Verenigde Staten.

Kennis opdoen en toepassen

De SnelStart-delegatie ging met een duidelijk doel naar Seattle: kennis van de laatste technologieën verbreden en verdiepen. “We willen onderzoek doen naar technologieën en ontwikkelingen die we kunnen inzetten om SnelStart innovatief te houden”, aldus Patrick Hollenberg. Build bood daarvoor legio mogelijkheden: verspreid over drie dagen werden ongeveer 450 tech-sessies gegeven. Het vijftal splitste zich op en vergaarde vooral informatie over de volgende onderwerpen: Artificial Intelligence/Machine Learning (AI/ML), Architecture, DotNet Core, Azure AD B2C, Serverless computing, Web Front-end (Angular) en Databases & Storage.

Rijen dik

Dat een grootschalig evenement als Microsoft Build naast een interessant uitje vooral ook hard werken is, ondervond Marcel Peereboom. Hierbij een passage uit zijn evenementsverslag: "De dag begint al vroeg. Om 7.15 ben ik ter plaatse om mijn inschrijving te bevestigen. Er worden zo’n 15.000 ontwikkelaars uit de hele wereld verwacht, dus op tijd zijn, is een ‘must’. Na de registratie besluit ik ergens een kop koffie te gaan halen. Overal staan rijen dik mensen te wachten met het zelfde probleem als ik, maar mijn ongeduld doet mij besluiten mijn geluk buiten de deur te beproeven. Een paar honderd meter verder kan ik mijn behoefte aan 'ontwikkelbrandstof' naar hartenlust laven aan een coffee-bar."

Cloud computing

Marcel vervolgt: "Om 8.00 uur ben ik terug in het Washington State Convention Center. Daar staat inmiddels een paar duizend man te wachten. Even later zie ik Hans, Daan, Patrick en Tom voorbij komen. We moeten nog even wachten tot de deuren opengaan. Half negen stipt begint de keynote. Kort samengevat: DE toekomst is kunstmatige intelligentie. En cloud computing maakt dit mogelijk. En oh ja, de beste, meest geavanceerde en meest makkelijk te gebruiken tools en technologie is vanzelfsprekend die van Microsoft Azure. Tot zover niets nieuws onder de zon. Wat wel opvalt, is dat de meeste ontwikkeling in automatisering vooral plaatsvindt in de industrie en niet in de kantoorautomatisering."

‘Oh yeah! We know SnelStart!’

Eén van de meer interessante sessies van de dag vond Marcel ‘Why developers are eating the world!’ door Jeffrey Snover. "Hij hield een pakkend en tot nadenken stemmend betoog over de verstorende gevolgen die software op onze samenleving heeft en de invloed die wij, als ontwikkelaars, daarin hebben. Deze spreker in deze sessie stelde de morele en ethische aspecten van ons werk aan de kaak. En gaf hierbij een stuk historische context aan, plus een aantal handvatten om over na te denken."

"Ook volgde ik nog een sessie over een nieuwe feature in SQL Server (altijd leuk!) Toen ik na afloop met een aantal mensen van het SQL Server Team aan het napraten was, vertelde ik wie ‘wij’ zijn (lees: SnelStart). Tot mijn stomme verbazing antwoordden zij alle drie: “Oh yeah! We know SnelStart!”’

Slimmer en sneller boekhouden?

Met SnelStart kies je zelf in hoeverre je je administratie automatiseert. Van razendsnel factureren en optimaal inzicht in je cijfers tot een geautomatiseerd debiteurenbeheer en/of voorraadbeheer. Bekijk nu welk pakket bij jouw bedrijf past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.