SnelStart en de OSG ontwikkelen leerlingen voor de toekomst

SnelStart Aangenaam 2016

Digitale vaardigheden (waaronder programmeren) zijn onmisbaar voor de jeugd van tegenwoordig. De scholieren van nu zijn immers de werkzoekenden van de toekomst. Over 10 jaar ziet de arbeidsmarkt er echter heel anders uit. Er gaan beroepen ontstaan die er nu nog niet zijn. Dit was de reden voor OSG de Hogeberg en SnelStart om de handen in één te slaan.

Afgelopen woensdag startte op de OSG een cursus programmeren voor scholieren uit de bovenbouw HAVO/VWO. De cursus duurt 8 weken en zal worden gegeven door ontwikkelaars Nico de Wit en Daan de Schepper van SnelStart. Vanuit de OSG worden de leerlingen begeleid door docent Informatica Alfred Hollenberg. Het doel is om kinderen uit de bovenbouw de basisbeginselen van het programmeren bij te brengen.

Skills van de toekomst

Daan de Schepper: “We hebben een basisprogramma voor alle leerlingen, waarbij ze leren programmeren in de taal Python. Dit is een redelijk makkelijke programmeertaal voor beginners. We verwachten echter ook dat er leerlingen zijn die het leuk vinden en veel sneller gaan. Voor die leerlingen hebben we een aantal extra uitdagende opdrachten klaar liggen.”

OSG de Hogeberg is volop bezig om zijn lesprogramma buiten schooltijd uit te breiden. De cursus is echter een win-win voor beide partijen. De Wit: “Het is enorm leuk om kinderen van deze leeftijd op weg te helpen. De deelnemende kinderen weten al dat dit onmisbare skills zijn voor hun toekomstige carrière. Uiteraard hopen wij stiekem dat deze cursus ons in de toekomst een nieuwe collega oplevert.”

Krapte op de IT-arbeidsmarkt

Qua technologie en ontwikkelproces loopt SnelStart inmiddels voorop in Nederland. Voor SnelStart is het evengoed lastig om goed geschoolde ontwikkelaars (of developers) te vinden. Op de arbeidsmarkt is er grote schaarste aan ICT-ers. Vandaar dat wij meer tijd investeren in het delen van kennis met bedrijven en scholen. De afgelopen maand heeft SnelStart bijvoorbeeld een gastcollege over continuous delivery gegeven op de Universiteit Utrecht. Deze week nog spreken er ontwikkelaars van ons op verschillende evenementen van Microsoft.

Slimmer en sneller boekhouden?

Met SnelStart kies je zelf in hoeverre je je administratie automatiseert. Van razendsnel factureren en optimaal inzicht in je cijfers tot een geautomatiseerd debiteurenbeheer en/of voorraadbeheer. Bekijk nu welk pakket bij jouw bedrijf past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.