"SnelStart is voor mij ‘ontzorgen’. Ik kan niets meer kwijtraken."

‘23 jaar keukens verkopen was misschien wel iets te lang’, geeft Humphrey Kieboom (52) toe als hij met flair vertelt over zijn bedrijf, HK betonlook. In de keukenbranche draaide het steeds meer om actieverkopen. Het creatieve, ambachtelijke vak verdween steeds meer naar de achtergrond. Toen bij hem thuis de muren werden gestuct en in de keuken een betonnen aanrechtblad op maat werd gemaakt, dacht hij: "Dat moet ik toch ook zelf kunnen?!"

Humphrey verdiepte zich in het vak, volgde cursussen om te leren werken met decoratief betonstuc en HK betonlook was geboren. Dat is nu zo’n vijfeneenhalf jaar geleden. HK betonlook is gespecialiseerd in het creatief verwerken van micromortels; speciale, fijne soorten beton, die gesmeerd worden en een hardheid kunnen hebben die vergelijkbaar is met natuursteen. Naast aanrechtbladen maakt hij ook tafelbladen, wanden in keuken of woonkamer en badkamers.

Nauwkeurig en creatief

Humphrey stelt dat zijn ervaring in de keukenbranche hem zeker heeft geholpen. "Ik weet hoe ik een keuken moet inmeten en snap wat er nodig is om de keuken compleet te maken. Luisteren naar wat je klant zoekt is belangrijk en daarbij het nauwkeurig opmeten en zeer precies afwerken van het product. Voor een aanrechtblad of tafel bouw ik eerst de basis, van hout. Die moet al precies goed op maat zijn. Daarna ga ik met de afwerking aan de gang. Zo’n blad is veel lichter dan een massief betonnen blad en door de speciale, dichte structuur van de micromortels neemt het geen vuil en vocht op. Je krijgt dus geen vlekken."
Ik hoor anderen zeggen: ‘Ik moet snel naar huis voor mijn administratie.’ Maar het kan zoveel makkelijker!

Boekhouden in Excel kost teveel tijd

Toen de boekhouding via Excel hem teveel tijd ging kosten, wees zijn boekhouder hem op SnelStart. "Ik heb er een paar weken kritisch naar gekeken en toen besloten dat dit wel wat voor mij was’, zegt Humphrey. Hij gebruikt SnelStart vooral om snel facturen te maken en te verzenden. Daarnaast scant hij met zijn iPhone bonnetjes en facturen in. ‘Het gaat heel makkelijk: je hebt een bonnetje, je maakt er een foto van, opslaan en klaar."

SnelStart ontzorgt

De passie voor zijn vak zorgt dat Humphrey het liefst vooral bezig is met het creëren van de mooiste aanrechtbladen, tafelbladen, vloeren en wanden. De administratie mag zo snel mogelijk klaar. "Ik hoor anderen zeggen: “Ik moet snel naar huis voor mijn administratie.” Maar het kan zoveel makkelijker!’ SnelStart geeft hem een goed overzicht, hij zou het zeker aan anderen aanbevelen. "Ik kan niets meer kwijtraken. SnelStart is voor mij ‘ontzorgen’."

Ga ook voor gemak, tijdwinst en inzicht

Vraag nu gratis en vrijblijvend de online productdemo aan en ontdek de voordelen van een geautomatiseerde administratie. Ik wil een demo
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.