‘Een betrouwbare manier om mijn boekhouding bij te houden'

Het idee voor haar bedrijf kwam voor Marije van der Stelt op Terschelling. Toen ze een groepje jonge vakantiegangers achteloos hun lege blikjes zag weggooien, kwam het idee om jonge mensen bewust te maken van hun omgeving en de impact die ze hierop hebben. Scholen en bedrijven maken langzaamaan de switch naar duurzaam en schoon, maar het hart van de medewerkers en de scholieren gaat vaak niet meteen mee. Daarom probeert Marije met haar bedrijf, Hart op Groen, van binnenuit beweging te creëren. Want als je mensen al op jonge leeftijd bewust maakt, vergroot je de kans dat ze ook later bewust omgaan met hun omgeving.

Circus Circulair

Sindsdien werkt Marije met een creatief concept: het Circus Circulair. Ze is gestart op scholen, maar heeft ook een trainings- en activiteitenaanbod voor teams binnen bedrijven. De rijdende groene circuskaravaan omvat twee voertuigen, waaronder het Afval-lab. Dit is een caravan die is omgebouwd tot afvallaboratorium, waarin proeven worden gedaan en afval wordt gerecycled. Modules en (spel)materiaal zorgen voor blijvende impact. Marije werkt met mensen van alle leeftijden, zelfs kleine kinderen op kinderdagverblijven en in de buitenschoolse opvang. Want jong geleerd… Haar achtergrond in het onderwijs helpt om zowel de leerlingen als de leraren op een positieve manier aan te spreken. "Ik wilde verder in mijn ontwikkeling", zegt ze. "Maar kwam in het onderwijs niet verder. Dit was voor mij een positieve nieuwe weg."
Eerder gebruikte ik een gratis, online boekhoudpakket, maar dat werkte niet voor mij. Boekhouden is niet mijn sterkste kant, maar met SnelStart word ik makkelijker geholpen door mijn boekhouder.

SnelStart past in mijn duurzame concept

Voor de boekhouding van Hart op Groen zocht Marije een boekhoudprogramma dat makkelijk werkt. "Dat het een bedrijf uit de regio is heeft voor mij ook meegespeeld. Het past in mijn groene, duurzame concept." SnelStart bleek prima in dit plaatje te passen. Eerder probeerde ze een gratis online programma, maar dat bracht haar niet wat ze nodig had. ‘Boekhouden is niet mijn sterkste kant, maar met SnelStart word ik makkelijker geholpen door mijn boekhouder. Het is een degelijk, betrouwbaar programma."


Snel checken: hoe sta ik ervoor

Marije kwam bij SnelStart terecht, omdat haar boekhouder hiermee werkt. De online samenwerking is makkelijk, helemaal sinds ze de online applicatie gebruikt. "Het is redelijk ‘faalproef’. Het bonnetjes scannen werkt prima en met het online dashboard op mijn mobiel kan ik heel snel checken: hoe sta ik ervoor, waar moet ik op letten."
"Voor mij is dit een betrouwbare manier om mijn boekhouding bij te houden", zegt Marije, die zich hierdoor verder kan concentreren op de bewustwording van de jeugd. "De overconsumptie terugdringen", zegt ze met passie in haar ogen. "Daar gaat het me om."

Ga ook voor gemak, tijdwinst en inzicht

Vraag nu gratis en vrijblijvend de online productdemo aan en ontdek de voordelen van een geautomatiseerde administratie. Ik wil een demo
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.