Fantastisch logo design: een must-have voor ieder (startend) bedrijf

Heb je een bedrijf of bent je van plan er een te starten? De kans is groot dat er al iemand is met hetzelfde idee. Het is dus van belang om naast een goed product, dienst of service ook goed na te denken over hoe je jezelf visueel onderscheidt. Hoe val je op in de massa? Het begint met een goed logo.

Natuurlijk begint het allemaal met dat waanzinnige idee om een bedrijf te starten of om iets toe te voegen aan een bestaande onderneming. Je gelooft erin, dus het gaat werken.

Al gauw bereik je het moment dat er visuele ondersteuning moet worden ingezet. Immers: je wilt jouw ideeën delen met de wereld om jouw onderneming succesvol te maken. Je laat bijvoorbeeld een website maken, een huisstijl of wellicht een flitsende bedrijfsvideo. Of misschien begin je eerst met een Facebook- of Twitterpagina of met sharen van bedrijfsfoto’s op Instagram of Tumblr. Al deze prachtige visuele mogelijkheden om je bedrijf op de kaart te zetten, starten met een belangrijk ding: een fantastisch logo design.

Waar moet fantastisch logo design aan voldoen?

Een bedrijfslogo bestaat vaak uit een tekstbeeldmerk al dan niet gecombineerd met een grafisch symbool of embleem. Een fantastisch logo design is eenvoudig, karakteristiek en kan gezien worden als het gezicht van je bedrijf. Bovendien is het zo gemaakt dat het onmiddellijk herkend wordt door mensen die er naar kijken. Die directe herkenning ontstaat door een goed doordacht ontwerp (kleur, vorm en typografie) te combineren met de juiste merklading.
Bijvoorbeeld: je bedrijf levert een goedkoop en degelijk product. Door dit naar voren te brengen in al je (reclame-)uitingen laadt je je  merknaam. Wanneer ook je logo deze kernwaarden uitstraalt, gaat dit de merklading nog meer versterken. Als de merklading en het logo design goed op elkaar zijn afgestemd, werkt dit als een ezelsbruggetje bij het publiek voor wat betreft de herkenbaarheid. Tien tegen één dat je de volgende bedrijven direct kunt opnoemen...

logos


Hoe kom ik aan een bedrijfslogo?

Er zijn verschillende manieren om aan een logo te komen. Je kunt kiezen voor een online logo creator zoals Withoomph.com of een wedstrijd uitschrijven voor ontwerpers op een site als brandsupply.nl. Of je kunt natuurlijk zelf een aan het tekenen slaan. Hoewel deze drie opties de kosten drukken, kun je er toch beter voor kiezen om een designer in de arm nemen. Qua prijs betaal je dan misschien wat meer, je krijgt er persoonlijk contact met de ontwerper voor terug. En dat is essentieel voor wat je eigenlijk wilt: een fantastisch en uniek logo design.

1. Zorg voor visie en kernwaarden
2. Zoek een professioneel logo designer
3. Laat je wensen vertalen in een fantastisch logo design

Een professioneel logo designer luistert naar jouw specifieke wensen en weet deze te vertalen in een karakteristiek ontwerp met inhoud. Kortom: een logo dat perfect aansluit bij de kernwaarden van je bedrijf. Verder houdt de ontwerper rekening met specialistische zaken als kleurgebruik, typografie en geschikte bestandsformaten (zowel voor web- als printuitingen). De prijs voor een logo ontwerp is afhankelijk van de complexheid van het gewenste logo en de ervaring van de ontwerper. Door in zee te gaan met een goede designer heb je de grootste kans op een logo dat het beste bij je bedrijf past en wat bovendien tijdloos is.

Kom maar op met dat logo!

Investeren in een logo is belangrijk. Je geeft je onderneming een gezicht en dat versterkt de identiteit van je merk. Zorg ervoor dat de visie en kernwaarden van het bedrijf helder zijn. En bepaal voor jezelf vast welke ontwerpstijl jou aanspreekt. Een goede logo ontwerper kan hiermee uit de voeten en zal zorgdragen voor een fantastisch logo design!

 

Slimmer en sneller boekhouden?

Met SnelStart kies je zelf in hoeverre je je administratie automatiseert. Van razendsnel factureren en optimaal inzicht in je cijfers tot een geautomatiseerd debiteurenbeheer en/of voorraadbeheer. Bekijk nu welk pakket bij jouw bedrijf past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.