Volgende stap RGS: auditfile 3.2 in SnelStart

Bij de toepassing van het Referentie Grootboekschema (RGS) zijn we weer een stapje verder. Vanaf nu is auditfile versie 3.2 beschikbaar in SnelStart.

Met een auditfile wordt informatie tussen verschillende administratieve systemen gecommuniceerd. Financiële gegevens uit je boekhoudpakket kun je op die manier makkelijk uitwisselen. Door de RGS-standaardisering bespaar je hiermee een hoop tijd!

Makkelijk rapporteren

Een auditfile is ook bij uitstek geschikt om te gebruiken in rapportage- en/of analysesoftware, bijvoorbeeld door de Belastingdienst. Doordat de RGS-standaardcodering wordt gehanteerd, kan er geen misverstand bestaan over grootboekrekeningen, dagboeken en andere gegevens. Vanuit SnelStart 12 kan in de boekingsverslagen gekozen worden voor de auditfile 3.2.

Sneller koppelen

Nog even een reminder: het koppelen van grootboekrekeningen aan RGS-codes kan nu makkelijker en sneller. Bij het koppelen geven we een suggestie bij het klikken in de velden hoofdrubriek, rubriek of grootboekrekening.

Meer weten over RGS? Lees de artikelen op ons Kennisplein en onze blogs over RGS.

In minder tijd makkelijk boekhouden?

Het kan met SnelStart. Bekijk nu hoe je in no-time controle over je boekhouding en inzicht in je cijfers krijgt. Ondek welk pakket bij jou past.