Volgende stap RGS: auditfile 3.2 in SnelStart

Bij de toepassing van het Referentie Grootboekschema (RGS) zijn we weer een stapje verder. Vanaf nu is auditfile versie 3.2 beschikbaar in SnelStart.

Met een auditfile wissel je informatie tussen verschillende administratieve systemen uit. Financiële gegevens uit je boekhoudpakket kun je op die manier makkelijk uitwisselen met andere applicaties. Door de RGS-standaardisering bespaar je hiermee een hoop tijd.

 

Makkelijk rapporteren

Een auditfile is bij uitstek geschikt om te gebruiken in rapportage- en/of analysesoftware, bijvoorbeeld door de Belastingdienst. Doordat de RGS-standaardcodering wordt gehanteerd, kunnen geen misverstanden bestaan over grootboekrekeningen, dagboeken en andere gegevens. Vanuit SnelStart 12 kun je in de boekingsverslagen kiezen voor de auditfile 3.2.

Sneller koppelen

Het koppelen van grootboekrekeningen aan RGS-codes kan nu dus makkelijker en sneller. Bij het koppelen geven we een suggestie bij het klikken in de velden hoofdrubriek, rubriek of grootboekrekening.

Meer weten over RGS in SnelStart? Lees de artikelen op ons Kennisplein.

Haal meer uit SnelStart met een gratis training

Werk je als boekhouder of accountant (net) met SnelStart? Leer het pakket optimaal te gebruiken en volg de gratis training van 60 minuten over SnelStart Accountant. Elke maandag om 10.30 uur. Bekijk de training
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.