7 redenen om nu een SnelStart training te volgen

Een SnelStart-training is waardevol voor iedereen die in SnelStart werkt. Zowel pas gestarte SnelStart-gebruikers als routiniers halen er wat uit. Lees hier waarom ook jij veel baat hebt bij een van de trainingen.

 

“De grootste misconceptie over boekhouden is dat je alleen je administratie bijhoudt voor de Belastingdienst”, vertelt Kees Huizer. Hij verzorgt samen met WimJan van Velzen al jaren trainingen in onze boekhoudsoftware. Van Velzen en Huizer helpen ondernemers bij de implementatie van SnelStart. Hun praktijkkennis en -ervaring is verwerkt in de trainingen. "Zonder up-to-date boekhouding en zonder inzicht in je cijfers doe je jezelf als ondernemer tekort."

Huizer en Van Velzen geven 7 redenen om je nu in te schrijven voor een SnelStart training:

1. Je leert je boekhouding begrijpen

Zelfstandig kunnen boekhouden is één van de hoofddoelen van de basistraining. Kees Huizer wil ervoor zorgen dat deelnemers het zelfvertrouwen hebben om hun boekhouding bij te houden. "Mensen vragen ‘kan ik dit wel?’ of ‘doe ik dit wel goed?". Tijdens een training ervaren cursisten dat ze zelf heel veel kunnen en dat boekhouden minder moeilijk is dan ze dachten."

Cursisten leren in één dag hoe je in een vlot tempo de administratie eenvoudig bijhoudt, in logische stappen en met voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast leer je meer over de totstandkoming van cijfers in je administratie.

‘Zelf je administratie doen, bespaart kosten bij je boekhouder. Die investering in de training heb je zo terugverdiend. Maar inzicht krijgen in je bedrijf, door inzicht in je boekhouding, is nog waardevoller.

Kees adviseert deelnemers om de administratie niet te laten liggen. ‘Tijdens de training ga je al oefenen en ik raad mensen aan om dat daarna te blijven doen, dan wordt het steeds gemakkelijker. Bovendien wordt het bijwerken van je boekhouding ook geen enorme berg werk als je dat wekelijks doet in plaats van net voor je btw-aangifte.'

2. Je ontdekt nieuwe functies, óók als ervaren gebruiker

Regelmatig volgen cursisten met 10 jaar ervaring met het boekhoudprogramma een basistraining. Mensen die al wat langer met SnelStart werken, hebben vaak in het begin helemaal zelf uitgezocht hoe ze bepaalde dingen moeten doen. In een professionele training ontdekken ze vrijwel altijd nieuwe functies of handige tips en tricks om sneller te werken. Bijvoorbeeld hoe je de sterke zoekfunctie in SnelStart 12 optimaal gebruikt. Of welke Windows-sneltoetsen je helpen om sneller door de applicatie te navigeren.

Bovendien staat SnelStart niet stil. Er worden continu nieuwe functionaliteiten ontwikkeld en ook die komen aan bod in de training.

3. Je maakt minder onnodige kosten

WimJan van Velzen vertelt hoe belangrijk het is om je boekhouding continu bij te houden. "Als ondernemer ben je de hele dag druk bezig en vergeet je soms kleine dingen. Bijvoorbeeld om het blikje verf dat je voor een klant gebruikt, ook op de factuur te zetten. Door te automatiseren breng je structuur aan in de dagelijkse chaos van activiteiten en beslissingen."

Na het kopen van een blikje verf scan je direct het bonnetje, zodat je het niet kwijt raakt. Met behulp van de scan & herken functionaliteit worden alle herkende gegevens, zoals de leverancier en de bedragen, automatisch voor je ingevuld in de administratie. Je hoeft de inkoopboekingen alleen te controleren en waar nodig aan te vullen.

Wist je trouwens dat scan & herken een gratis functie is binnen SnelStart Web?

4. Je ontdekt meer functionaliteiten

Wil je graag veel zelf doen in je administratie? En wil je de boekhouding beter laten aansluiten op je bedrijfsprocessen? Volg dan de SnelStart-vervolgtraining. In de basiscursus ligt de focus op de functies die ieder bedrijf gebruikt, zoals het maken van facturen en de btw-aangifte. De vervolgtraining gaat dieper in op de uitgebreide functionaliteit van het programma.

Liquiditeit is essentieel voor alle bedrijven. Een bijgewerkte administratie helpt je niet alleen bij het factureren, maar ook bij managen van je debiteuren. In de vervolgtraining komt het debiteurenbeheer aan bod, met het sturen van herinneringen en aanmaningen.

Een aantal functies dat aan bod komt, is beschikbaar vanaf het pakket InZicht. Bijvoorbeeld het gebruik van grootboekrubrieken of kostenplaatsen, pakbonnen en het maken van overzichten. Dit helpt je om processen te stroomlijnen en geeft je grip op je bedrijf.

5. Je stuurt sneller bij

WimJan van Velzen benadrukt het belang van een bijgewerkte administratie bij het nemen van beslissingen. "Bij ondernemen gaat het om je resultaten. Je doet al dat werk tenslotte niet voor niets. Als dingen niet goed lopen, moet je tijdig bijsturen. Komt er genoeg geld binnen? Komen er grote betalingen of investeringen aan?"

‘Je moet jezelf als ondernemer steeds de vraag stellen: kan ik zo door, of moet ik dingen veranderen? Inzicht in cijfers is essentieel voor het beantwoorden van die vraag. Je wilt je antwoord baseren op feiten en niet alleen op gevoel.

Hoe goed het gaat met jouw bedrijf zie je terug in de jaarrekening. Veel ondernemers moeten wachten tot hun accountant of boekhouder na het einde van het jaar de jaarrekening heeft opgemaakt, voordat ze de resultaten zien. Dat kan een paar maanden duren. Terwijl je eigenlijk ieder kwartaal wilt zien hoe het gaat, zodat je daar snel op kunt inspelen.

In de training leer je hoe de balans en de resultaatrekening aan het einde van het jaar tot stand komen. Welke grootboekrekeningen zijn gekoppeld aan welke cijfers? En wat betekenen die cijfers voor jouw bedrijf? Als je boekhouding door het jaar heen up-to-date is, kun je de resultaten beter in de gaten houden en daardoor sneller bijsturen waar het nodig is.

6. Je hebt grip op een financieringsaanvraag

WimJan van Velzen: "Als je bedrijf snel groeit, heb je soms extra geld nodig om die groei te financieren. Een bank of financieringsmaatschappij baseert de beslissing om je geld te lenen op een aantal kengetallen uit je administratie. Ook hier is inzicht in je cijfers belangrijk."

Veel ondernemers vragen hulp aan hun accountant of boekhouder als ze een zakelijke lening nodig hebben. Als je zelfstandig je boekhouding up-to-date houdt en begrijpt hoe de resultaten tot stand komen, weet je wat nodig is voor een succesvolle aanvraag. Zo dien je gemakkelijker samen met je accountant een financieringsaanvraag in.

7. Je haalt meer uit de samenwerking met je boekhouder of accountant

Je kunt er na een training voor kiezen om helemaal zelfstandig je boekhouding bij te houden en zelf alle aangiftes te doen. Of je kunt samenwerken met een accountant of boekhouder. SnelStart werkt intensief samen met een groot aantal administratie-en accountantskantoren door heel Nederland. Er zit er zeker één bij jou in de buurt. Deze kantoren kunnen optimaal online met jou samenwerken. Hier vind je een kantoor bij jou in de buurt.

Kees Huizer adviseert om in overleg met je accountant je administratie op te zetten. "Nadat je de basis hebt opgezet, bepaal je samen wie wat in de boekhouding doet. Je accountant kijkt in SnelStart heel gemakkelijk over je schouder mee."

Hoe je de administratie ook doet, na een training voer je jouw taken zo efficiënt mogelijk uit. En doordat je inzicht hebt in hoe je cijfers tot stand komen, haal je meer uit de adviezen van je accountant.

Meer weten?

Op de SnelStart-website vind je informatie over de trainingen.

SnelStart gratis proberen? Gebruik SnelStart 30 dagen vrijblijvend en ervaar deze voordelen! 

Haal álles uit SnelStart, volg een training

Werk je met SnelStart? Zorg dat je álles uit je pakket haalt en meld je aan voor een van onze trainingen. Bekijk de trainingen
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.