SnelStart en de AVG

Bij SnelStart zetten we alles op alles om tijdig de benodigde maatregelen rondom de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) in te voeren. Deze nieuwe wet- en regelgeving beschermt de privacy van personen. Wat betekent dit voor jou als ondernemer als je werkt met onze software? Lees meer over de verantwoordelijkheden van jou en van ons.

Persoonsgegevens in je administratie

Je administratie bevat zeer waarschijnlijk persoonsgegevens. In je administratie worden namelijk allerlei entiteiten vastgelegd die direct of indirect verwijzen naar een individu. Voorbeelden zijn:

  • Gebruikers: Onder andere de naam en het e-mailadres. Dit zijn eenvoudige persoonsgegevens.
  • Klanten: Contactgegevens en andere details die bijvoorbeeld in extra velden kunnen zijn opgeslagen
  • Leveranciers: Idem
  • Bankafschriftregels: Bankafschriftregels bevatten IBAN-nummer en financiële transactie-informatie. Daarmee kan een persoon worden gelinkt aan een transactie en dit valt daardoor dus onder een persoonsgegeven.
  • Verkooporders: Een order wordt gekoppeld aan een klantgegeven. Bij particulieren wordt daarmee dus een persoonsgegeven verwerkt

Naast alle digitale bescheiden kun je op veel manieren persoonsgegevens verwerken. Denk aan de (papieren) facturen, aanmaningen, herinneringen, pakbonnen en rapportages die je kunt maken. Hierbij bestaat mogelijk een risico dat je de rechten en vrijheden van een persoon in gevaar brengt. Daarom dien je afdoende beschermingsmaatregelen te treffen in je verwerkingsproces.

SnelStart is verwerker

Als gebruiker van SnelStart-software ben je verantwoordelijk voor het verwerken van persoonsgegevens in je administratie. Als je de administratie bij ons in de cloud zet of gebruikmaakt van bijvoorbeeld het automatisch verwerken van je bankafschriften (zowel online als offline), heeft SnelStart in die relatie met jou de rol van verwerker van persoonsgegevens.

Microsoft

Goed om te weten: Microsoft is verwerker voor SnelStart. Als je je administratie bij ons in de cloud zet, dan staat deze in een Microsoft Azure datacenter. SnelStart zorgt dat de data binnen de Europese economische zone blijft, zodat je data altijd onder de Europese wet- en regelgeving wordt verwerkt en beschermd is. Meer weten over de verwerkingsafspraken tussen SnelStart en Microsoft, lees dan de serviceovereenkomsten van Microsoft.

Onderstaande figuur schetst in vogelvlucht hoe de verhoudingen in elkaar steken.

SnelStart en AVG

UPDATE: Meer weten over SnelStart en de AVG? Lees dan onze pagina Zeker veilig.

Slimmer en sneller boekhouden?

Met SnelStart kies je zelf in hoeverre je je administratie automatiseert. Van razendsnel factureren en optimaal inzicht in je cijfers tot een geautomatiseerd debiteurenbeheer en/of voorraadbeheer. Bekijk nu welk pakket bij jouw bedrijf past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.