Bedrijfsmiddelen boek je in SnelStart

Het inboeken van bedrijfsmiddelen en de daarbij behorende afschrijvingen is veel werk. De kans dat er fouten gemaakt worden bij het handmatig inboeken is bovendien aanwezig. In SnelStart boek je materiële en immateriële vaste activa gemakkelijk en snel.

Afschrijvingen gaan automatisch

Met deze functie in SnelStart is het boeken van bedrijfsmiddelen een fluitje van een cent. Is er bijvoorbeeld een machine aangeschaft, dan wordt met de inkoopfactuur de verkrijgingswaarde geboekt en wordt ook de restwaarde ingevuld. De afschrijvingstermijn is gekoppeld aan het bijbehorende grootboek, maar kan ook handmatig worden aangepast. De maandelijkse afschrijvingen worden daarna automatisch geboekt.

Inzicht in boekwaarde

Niet alleen bespaar je hiermee enorm veel tijd, er is ook minder kans dat een afschrijving verkeerd wordt ingeboekt of boekingen worden vergeten. De boekwaarde van de bedrijfsmiddelen is op elk moment inzichtelijk en via het memoriaaldagboek zijn de afschrijvingen per maand te volgen. Ook het buiten gebruik stellen van activa is met een paar simpele kliks geregeld.

Rapportage exporteren

Een rapportage met een totaaloverzicht geeft inzicht in investeringen en desinvesteringen per periode en biedt de mogelijkheid de klant beter te adviseren over investeringen nu en in de toekomst. Het overzicht kan worden geëxporteerd naar Excel voor verdere analyse of verwerking in rapporten.

In pakket Accountant

Deze functie is beschikbaar in het pakket Accountant. Het bespaart tijd, voorkomt fouten en geeft je de kans meer de financieel adviseur te zijn die jouw klanten nodig hebben. 

Handige links:

Op ons Kennisplein vind je de handleiding Afschrijving bedrijfsmiddelen (activa) automatisch invoeren in SnelStart Web.

Haal meer uit SnelStart met een gratis training

Werk je als boekhouder of accountant (net) met SnelStart? Leer het pakket optimaal te gebruiken en volg de gratis training van 60 minuten over SnelStart Accountant. Elke maandag om 10.30 uur. Bekijk de training
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.