Deze 4 jonge vrouwen werden ondernemer

Ondernemers zijn stoer. Ze durven. Doen wat ze zelf willen. Ze volgen hun hart en maken hun dromen waar. Twijfel jij nog om te gaan ondernemen? Laat je dan inspireren door de volgende vier (piep-) jonge vrouwelijke ondernemers. En durf straks ook die sprong te wagen!

1. Van Tel Aviv naar Amsterdam

De jonge Sapir Shpigel, oprichter van 'co-working space' Merkspace, is internationaal succesvol. Ze beheert inmiddels vijf locaties. Het doel: groeikansen bieden. In een interview met Business Insider laat Sapir weten dat zij startups wereldwijd wil laten groeien door een connectie te leggen tussen corporates en de startup-wereld.

Het bedrijf verhuurt werkplekken in te gekke panden in grote steden. Na drie locaties in Tel Aviv nu ook in Amsterdam en Amstelveen. Maar het is meer dan alleen een werkplek. Als huurder kun je er netwerken en genieten van een heerlijk ontbijt. En ook lezingen én exclusieve events bijwonen. Dat Merkspace naar Nederland is gekomen, is logisch. De wortels van Sapir liggen hier en met het aantal groeiende startups in de Nederlandse techscene was de keuze snel gemaakt.

2. Je passie achterna reizen

Je bent net afgestudeerd. Hebt een goede baan bij een multinational. Werkt meer dan 50 uur in de week en vraagt je af of dit het is? Je wilt meer. De wereld ontdekken door verre reizen te maken. Dat kan, als je van reizen je werk maakt. Je zegt je baan op en vertrekt naar Thailand. Zo ook Amy Fransz van The Remote Trip.

The Remote Trip organiseert reizen van één, drie of zes maanden waarbij je iedere maand vanaf een andere locatie in de wereld werkt. Naast accommodaties en werkplekken, wordt er ook gezorgd voor een gezonde lifestyle en persoonlijke groei. De missie van The Remote Trip is zoveel mogelijk mensen helpen hun leven te leven zoals zij dat willen. Dat is ultieme vrijheid.

3. Eten van de toekomst

Ze mocht zich in 2018 Tech Entrepeneur van het jaar noemen: techionista Nina Hoff. Na een carrière in de zorg besloot ze verder te kijken. Er moest meer zijn, meer kunnen. In de technologie is bijna alles mogelijk. Dat drijft haar. Ondertussen is ze co-founder en CEO van byFlow, de 3D-voedselprinterfabrikant. Samen met haar broer en vader zet Nina de voedselindustrie op haar kop.

Met de voedselprinter willen de Hoffs voedselverspilling tegengaan. Producten die er niet mooi meer uitzien, maar nog prima te eten zijn, worden (o.a.) hiervoor gebruikt. Dankzij byFlow heeft Verstegen als eerste voedselfabrikant eetbare vulling gemaakt voor 3D-printers. Ideaal voor in de professionele keuken. De printer maakt unieke creaties. Hierdoor is het voor chefs, chocolatiers en patissiers mogelijk om te zich te blijven onderscheiden.

4. Knikkende knieën of professionele spreker?

Presenteren. Niet iedereen wordt daar blij van. Fleur Huijs van Fleur Presents wel. Toen ze erachter kwam dat presenteren best wel haar ding was, besloot ze haar expertise te delen. Met haar eigen methode en visie wil ze van gewone scholieren en studenten boeiende sprekers maken. Met virtual reality en geluid laat ze zien hoe je een presentatie knalt. 

Je vindt presenteren spannend of niet. Fleur gelooft erin dat het er niet om gaat wat je zegt, maar hoe je het zegt. In 2018 werd haar inspanning beloond en ontving ze de ZomerOndernemer-prijs in Het Koetshuis van Nyenrode Business Universiteit.

Slimmer en sneller boekhouden?

Met SnelStart kies je zelf in hoeverre je je administratie automatiseert. Van razendsnel factureren en optimaal inzicht in je cijfers tot een geautomatiseerd debiteurenbeheer en/of voorraadbeheer. Bekijk nu welk pakket bij jouw bedrijf past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.