Waarom veel kantoren kiezen voor SnelStart en koppelpartners

Begin dit jaar hield Accountancy Vanmorgen een enquête onder accountants- en administratiekantoren. Kantoren geven aan dat de toenemende ICT-investeringen resulteren in een forse tijdsbesparing. Een groot deel van de kantoren werkt met de software van SnelStart of haar koppelpartners.

ICT investeringen leiden tot forse tijdsbesparing

Uit onderzoek van Accountancy Vanmorgen blijkt dat de ICT-investeringen van accountants- en administratiekantoren blijven toenemen. Ruim 40% van de kantoren geeft tussen de 5 en 10% van de kantooromzet uit aan ICT. Voor een klein deel van de kantoren is dat zelfs meer dan 10%.

Kantoren geven aan dat ICT-investeringen flink wat tijdswinst opleveren, o.a. bij het samenstellen van de jaarrekening en het opstellen van btw- en loonaangiften.

Veel kantoren kiezen voor SnelStart en koppelpartners

Een klein aantal leveranciers domineert de markt voor de verschillende soorten software. Ruim een kwart van de kantoren gebruikt de boekhoudsoftware van SnelStart, bijna net zoveel als de nummer 2 in deze markt, Twinfield.

Op het gebied van fiscale software en managementdashboards kiezen verreweg de meeste kantoren voor applicaties van SnelStart partners zoals Nextens en Visionplanner.

Meer weten over het onderzoek?

In het onderzoek van Accountancy Vanmorgen wordt ook aandacht besteed aan andere ICT onderwerpen, zoals de grip van kantoren op de workflow en de veranderwensen van kantoren die willen overstappen naar een andere aanbieder. Je leest er meer over in het artikel op de website van Accountancy Vanmorgen, Resultaten tweede AV-enquête: Accountants kunnen meer met ICT, maar doen dat nog lang niet allemaal.

Samenwerken met SnelStart

Een administratie in SnelStart kan gekoppeld worden aan de producten van partners. Hier vind je een overzicht van alle partners met wie we samenwerken.

Slimmer en sneller boekhouden?

Met SnelStart kies je zelf in hoeverre je je administratie automatiseert. Van razendsnel factureren en optimaal inzicht in je cijfers tot een geautomatiseerd debiteurenbeheer en/of voorraadbeheer. Bekijk nu welk pakket bij jouw bedrijf past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.