Abonnementen gebruiken als verdienmodel

door: Stephanie Rijk op: 20 augustus 2020

Abonnementen gebruiken als verdienmodel

Abonnementen gebruiken als verdienmodel is al lang niet meer alleen voor de sportschooleigenaren onder ons. Steeds vaker kun je op basis van abonnementen werken of producten en diensten afnemen. Bijvoorbeeld wanneer je als freelancer of zzp’er wordt ingehuurd voor een langere tijd of als accountant werkt met vaste (maand-)tarieven.  En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om te verdienen aan abonnementen. Denk aan social-media-experts die de social media van een bedrijf bijhouden. Ook worden goederen als abonnement aangeboden, bijvoorbeeld de populaire voedselboxen die wekelijks worden bezorgd en leesabonnementen die je kunt afnemen. Niet te vergeten: Select van bol.com. Nog voor je favorieten artikelen op zijn, ontvang je een nieuwe voorraad thuisbezorgd.

Verdienen op basis van abonnementen is een hit. Het zorgt ervoor dat je als ondernemer een terugkerend inkomen hebt. Daarnaast weten klanten precies waar ze aan toe zijn. Dat geeft zekerheid. Misschien werk je al met abonnementen en misschien nog niet omdat je twijfelt over lading administratieve handelingen die erbij komt kijken. Wees gerust. Dat valt echt ontzettend mee, als je maar de juiste tools gebruikt.

Handmatig iedere maand bijhouden wie wanneer gefactureerd moet worden met welk bedrag, dat is een tijdrovende klus. Gelukkig is daar software. Handige boekhoudprogramma’s die per periode, automatisch, zogeheten periodieke facturen uitsturen.

Tip: houd voor jezelf altijd je gemaakte uren bij. Zo kun je goed in de gaten houden of het verdienmodel wel rendabel is. 

In de desktopversie van SnelStart is het mogelijk om periodieke verkooporders te maken. Per klant voer je éénmalig de order in. Daarna kun je deze overzetten naar een factuur en kun je aangeven dat dit om een abonnement gaat. Je vult de gewenste abonnementsperiode in en vervolgens wordt de factuur automatisch verzonden.  

 

Op ons Kennisplein lees je stap voor stap hoe jij periodieke facturen kunt aanmaken.  

Gratis e-book Factureren doe je zo

 

Let opPeriodiek factureren is mogelijk vanaf pakket inBalans. Deze facturen maak je in SnelStart 12. Ben je nieuw in SnelStart 12 omdat je alleen in SnelStart Web werkt? Maak dan eerst een verkoopsjabloon aan. Dit is een klusje. Neem hier de tijd voor. Deze tips helpen je

 

Wist je dat onze iPartners je kunnen helpen bij het inrichten van je administratie of het instellen van (branchespecifieke) koppelingen? Of je nou net begint met SnelStart of al jaren ervaring hebt, zij staan voor je klaar. Dus vind je het spannend om jouw administratie (opnieuw) in te richten? Neem contact met ze op en boek een persoonlijk consult.

SnelStart gratis proberen? Meld je aan. Gebruik SnelStart 30 dagen vrijblijvend en ervaar deze voordelen!