Abonnementen als verdienmodel

Het abonnementsmodel is steeds populairder onder ondernemers. Logisch, want er zitten veel voordelen aan om je product of dienst in abonnementsvorm te verkopen. De administratieve verwerking van abonnementen kan echter ingewikkeld en tijdrovend zijn. Sommigen zien er om die reden zelfs tegenop om met abonnementen te starten. Goed nieuws: met de juiste administratieve tools is er niets om tegenop te zien.

Abonnementsfacturen automatiseren

Wanneer je je abonnementsfacturen automatiseert maak je van abonnementen pas écht een verdienmodel. Steeds meer sportscholen, streaming-diensten, verenigingen, kinderdagverblijven, glazenwassers en verhuur- en leasebedrijven van auto’s werken hier al mee. Automatische abonnementsfacturatie biedt veel voordelen:

  1. Je bespaart tijd. Je hoeft niet iedere maand een factuur klaar te zetten, aan te passen en te versturen. Je hebt er één keer werk aan, daarna is het steeds met één muisklik geregeld.
  2. Je klanten weten waar ze aan toe zijn. Ze ontvangen iedere maand dezelfde factuur op dezelfde dag.
  3. Je maakt minder snel fouten. Je vult eenmalig de juiste gegevens in en dan plan je de factureren in voor de komende maanden.
  4. Je ontvangt sneller je geld. De abonnementsgelden komen automatisch binnen, dus de kans op wanbetalers is klein. Dat bespaart je kopzorgen én tijd, want je hoeft niet achter je geld aan te jagen.
  5. Je hebt zicht op je cashflow. Je weet wat nu al wat er de komende maanden binnenkomt.
  6. Je hebt financiële zekerheid. Je hebt een langdurige relatie met je klanten en hebt daardoor maandelijks terugkerende inkomsten.

Je automatiseert je facturatieproces van abonnementsfacturen in 5 stappen. Download hier het stappenplan!  

Meer dan abonnementen

Het automatiseren van abonnementsfacturen is één van de acht manieren waarop een slimme administratie je bedrijf meer succes kan opleveren. Benieuwd naar de 7 andere manieren? Bekijk de video met '8 verrassende manieren voor een bewezen bedrijfssucces'. Onder de video vind je ook welke slimme boekhoudoplossing het beste bij jouw bedrijf past.

Bekijk de video

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van dit artikel is met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het zijn dat de regels inmiddels zijn aangepast, of jouw situatie onder de uitzonderingen valt. Check daarom altijd met je boekhouder of accountant of je het goed doet. Komen jullie er samen niet uit? Vraag dan de Belastingdienst.

In minder tijd makkelijk boekhouden?

Het kan met SnelStart. Bekijk nu hoe je in no-time controle over je boekhouding en inzicht in je cijfers krijgt. Ondek welk pakket bij jou past.