Hiermee krijg je facturen sneller betaald

Als ondernemer kun je ervoor zorgen dat je openstaande facturen minimaal blijven. Facturen worden sneller betaald wanneer er een betaallink wordt toegevoegd. Lees snel verder om erachter te komen hoe jij openstaande facturen kunt voorkomen.  

Facturen sneller betaald krijgen

In de praktijk merk je zelf ook vast dat wanneer je een betaalverzoekje stuurt, bijvoorbeeld met een Tikkie, je snel – en soms zelfs direct – betaald krijgt. Zakelijk werkt dit precies zo. Maak betalen makkelijk voor klanten! Voeg aan iedere factuur een betaallink toe zodat klanten vanuit één omgeving direct hun betaling kunnen voldoen. Uit onderzoek blijkt dat facturen mét een betaallink 3x zo snel worden betaald. Waar wacht je nog op? Voorkom openstaande debiteuren en zorg voor een up-to-date administratie.

Betaallink toevoegen aan je factuur

Het toevoegen van een betaallink aan een factuur werkt eenvoudig. Via je boekhoudprogramma koppel je met Mollie. Je maakt hier een gratis account aan en je kies welke betalingsmogelijkheden (iDEAL, Klarna, Paypal etc.) je wilt gebruiken. Klanten krijgen nu niet alleen de optie om snel te betalen, je kunt ze ook een keuze bieden op welke manier ze het liefst betalen. Daarnaast voorkom je fouten, doordat de betalingsgegevens automatisch worden overgenomen.

Mollie en SnelStart in de praktijk

Bodart BV Nederland is importeur en groothandel van de all-in-one kitchen machine bamix®. De bamix® is enorm populair bij kookliefhebbers en wordt regelmatig gebruikt in kook- en lifestyle programma's. Bodart levert aan de horeca, (keuken)winkels en direct aan consumenten via een webshop.

Zowel bij de online verkopen als bij de facturatie vanuit het boekhoudprogramma van SnelStart wordt de betaallink van Mollie gebruikt. Na het ontvangen van de factuur via e-mail kunnen klanten direct betalen via iDeal. De betaling wordt vervolgens geregistreerd in de SnelStart administratie. Geen zorgen over het debiteurenbeheer en gemak voor de klant!

Bodart zag na het toevoegen van de betaallink dat facturen veel sneller betaald werden. 'Ondernemers zijn druk met ondernemen en hebben niet altijd tijd voor het bijhouden van de administratie. De koppeling tussen Mollie en SnelStart zorgt niet alleen voor een snellere betaling van de facturen, maar bespaart mijn medewerkers ook tijd door de automatische verwerking in de boekhouding. Voor je administratie geldt hetzelfde als in de keuken: goed gereedschap is het halve werk!'

Je administratie up-to-date

In SnelStart Web kun je Mollie gebruiken door in de laatste stap bij het maken van de factuur te kiezen voor ‘Betaallink toevoegen’ of je zoekt onder het kopje Koppelingen naar Mollie. Volg de stappen en kies de juiste tussenrekeningen of maak deze direct aan.

Je account bij Mollie is gratis. Je betaalt alleen voor de transacties die zijn geslaagd. Wat de kosten hiervoor zijn verschilt van de betaalmethode die je kiest.

De laatste stap om te zorgen dat je administratie up-to-date is, is het verwerken van de betaalde facturen in je administratie. Is de factuur betaald? Dan kun je dit zo in SnelStart Web en zo in SnelStart 12 verwerken.

Betaallink toevoegen aan factuur in SnelStart 12

Heb je nog geen online administratie? Of factureer je alleen met SnelStart 12? Dan kun je helaas geen betaallink toevoegen aan de factuur. Wel is het mogelijk om via onze partner Snelkoppeling.eu een betaallink te laten toevoegen aan de begeleidende e-mail.

TIP: Nog steeds last van achterstallig betalingen? In SnelStart Web stuur je binnen één minuut een herinnering en met SnelStart 12 kun je een deels geautomatiseerd aanmaningsproces instellen.

 

Slimmer en sneller boekhouden?

Met SnelStart kies je zelf in hoeverre je je administratie automatiseert. Van razendsnel factureren en optimaal inzicht in je cijfers tot een geautomatiseerd debiteurenbeheer en/of voorraadbeheer. Bekijk nu welk pakket bij jouw bedrijf past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.