SforSoftware: ‘partner in crime’ van SnelStart

Het leven van klanten makkelijker maken. Daar draait het om bij SnelStart. Bij onze partner SforSoftware is dat niet anders. Gerrit Valkenburg is sinds 2014 eigenaar/directeur van dit in Veenendaal gevestigde bedrijf. Hierbij een korte introductie van onze ‘partner in crime’.

SforSoftware is specialist in het slim automatiseren van bedrijfsprocessen. Gerrit Valkenburg en zijn collega’s bieden een mix van standaardsoftware, koppelingen en maatwerkoplossingen. SforSoftware maakt uiteenlopende producten: van rapportage- en planningstools tot urenregistratie en logistieke softwarepakketten.

Software voor het mkb

Gerrit studeerde bedrijfskunde en is al jaren eigenaar van SforSoftware. Sinds 2001 is hij werkzaam als zelfstandig ondernemer. "Vanaf het begin van mijn loopbaan richt ik mij al op het maken en implementeren van software", vertelt Gerrit. Het doel was steeds geweest om mkb-bedrijven op allerlei manieren zo goed mogelijk te ondersteunen. Als zoon van een garagehouder was het ondernemen bekend terrein voor Gerrit. Ook met SnelStart heeft hij inmiddels een langdurige relatie. "In het bedrijf van mijn vader werkten we al met SnelStart. Voor de garage- en agrosector ontwikkelden we rond 2009 een planningspakket en zo raakten we nog meer betrokken bij SnelStart."

Overname

Dit laatste bleef niet onopgemerkt. Dat bleek toen het bedrijf SforSoftware uit Barneveld ter overname werd aangeboden. "SforSoftware richt zich volledig op SnelStart en ontwikkelt aanvullende producten op het softwarepakket", legt Gerrit uit. "Net voor de zomer van 2014 kwam ik, vooral ook vanwege mijn connectie met SnelStart, in contact met de toenmalige eigenaar over een eventuele overname."
"Aan de ene kant paste SforSoftware heel erg bij ons, door de aard van het bedrijf en het type klanten", vervolgt Gerrit. "Aan de andere kant was een eventuele overname een sprong in het diepe. Het leek me behoorlijk gewaagd om ons alleen op SnelStart te richten. We besloten het toch te doen. We beseften dat SnelStart een mooi Nederlands product is met een stevig marktaandeel in het mkb. Bovendien had ik vertrouwen in de stabiliteit en de lijn van dit familiebedrijf. Per 1 september 2014 was de overname rond."

Omschakelen

Gerrit was gewend om projectmatig te werken en richtte zich nu meer op productontwikkeling en verkoop. "Dat was wel even omschakelen. Normaal had ik per jaar enkele grote klussen, nu werden dat er een paar honderd kleintjes. Maar het ging vanaf het begin meteen al vrij goed. Het bedrijf breidde uit van drie naar zes medewerkers. Door te luisteren naar klanten en in overleg met SnelStart konden we onze productenreeks verder uitbouwen."

Vier richtingen

SforSoftware kent vier productrichtingen: inzicht en sturing (AdminView, rapportages uit SnelStart), gemak (S-Connect, synchronisatie met SnelStart), procesbeheersing (S-Flex, Barcode, Logistiek, Voorraad, Orderpick in combinatie met SnelStart) en optimalisatie (S-Maat, Maatwerk aan SnelStart).

Naar de cloud

SforSoftware groeide verder uit tot een bedrijf met dertien werknemers. Gerrit voert de directie samen met Jaap van der Have. Gerrit: "Inmiddels hebben we meer dan duizend klanten. S-Connect en AdminView hebben daarin het grootste aandeel. Momenteel ontwikkelen we een cloudplatform, zodat we klanten ook via de API kunnen aansluiten. De verwachting is dat dit platform na de zomer van 2018 live is. Wéér een mooie ontwikkeling voor de versteviging van ons doel: slimmer werken met SnelStart."

Lees meer op SforSoftware.nl.

Slimmer en sneller boekhouden?

Met SnelStart kies je zelf in hoeverre je je administratie automatiseert. Van razendsnel factureren en optimaal inzicht in je cijfers tot een geautomatiseerd debiteurenbeheer en/of voorraadbeheer. Bekijk nu welk pakket bij jouw bedrijf past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.