7 voordelen van betaallinks in facturen

door: Marjolijne Banks-van der Ven op: 15 juli 2021

7 voordelen van betaallinks in facturen | SnelStart

Wacht je na het sturen van je factuur vaak lang op een betaling? Heel herkenbaar, maar maak je het je klanten wel gemakkelijk om te betalen? Voor een ouderwetse overboeking moet de klant toch even de tijd nemen. Veel mensen stellen de betaling dan uit en vervolgens blijft de factuur een tijdje liggen.

Supersnel betaald

Met SnelStart maak je binnen een minuut een factuur. Met Mollie voeg je snel en eenvoudig een betaallink toe aan die factuur of aan de e-mail waarmee je de factuur verstuurt. Vaak krijg je dan supersnel betaald. Uit onderzoek onder SnelStart-gebruikers blijkt dat 30% van de facturen met een betaallink via de link worden betaald. De gemiddelde betaaltermijn van deze facturen is minder dan 4 dagen!

Wat is een betaallink?

De betaallink is simpelweg een link in de factuur of e-mail die je naar je klant stuurt. De link stuurt de klant door naar het beveiligde betaalscherm van Mollie, waar hij of zij jouw factuur kan betalen. Je klant kan kiezen uit alle betaalmethodes die in jouw account geactiveerd zijn, bijvoorbeeld iDEAL. Zo’n betaallink in je factuur brengt een hoop voordelen met zich mee, voor jou en voor de klant. We noemen er zeven.

Waarom gebruiken zoveel ondernemers een Mollie-betaallink?

1. Gemak dient de klant

De klant hoeft bij het betalen geen gegevens meer over te nemen, alle gegevens zijn namelijk al verwerkt in de link. Op het betaalscherm staan gegevens zoals het bedrag, de betalingsreferentie en het rekeningnummer al ingevuld. Zo wordt betalen wel heel gemakkelijk!

2. Katsjing! Snel geld op je rekening.

Doordat betalen zo gemakkelijk is, betalen veel klanten direct na het openen van de mail met de factuur. Ook als de klant de factuur ontvangt op een smartphone: even klikken op de link, betaalmethode kiezen, bevestigen en klaar!

SnelStart_mollie-1

3. Voorkom cashflow problemen

Cashflow is de Engelse term voor kasstroom. Het is het verschil in geld dat je ontvangt en geld dat je uitgeeft in een bepaalde periode (bijvoorbeeld deze maand).

Stel dat je klanten de laatste twee maanden minder snel betalen en er minder geld binnenkomt op je bankrekening. En je moet wel hoge rekeningen betalen, bijvoorbeeld voor de inkoop van producten voor een zomeractie over twee maanden. Dan heb je een negatieve cashflow, waarbij er meer geld uitgaat dan dat er binnenkomt. Je moet dan geld lenen. Dat wil je voorkomen natuurlijk!

Als klanten sneller betalen met een betaallink, heb je sneller geld op je rekening en dat betekent een verbeterde cashflow.

4. Houd tijd over voor andere (leukere) dingen

Als je een hoop facturen verstuurt, is het een hele klus om iedere overboeking te matchen met de juiste factuur. Als er veel facturen zijn met hetzelfde bedrag, de naam van betaler niet hetzelfde is als de naam op de factuur of een betalingsreferentie niet goed wordt overgenomen, kost het handmatig verwerken van de betalingen een hoop tijd. Met een betaallink worden alle gegevens automatisch goed ingevuld. Hierdoor kan de boekhoudsoftware de betalingen automatisch koppelen aan de bijbehorende facturen. Dat bespaart je bij iedere betaling een paar minuten tijd.

5. Minder fouten

Wist je dat een Nederlands IBAN-nummer maar liefst 18 tekens bevat? En een betalingskenmerk bevat tussen de 7 en 16 tekens. Een vergissing bij het handmatig overnemen van een rekeningnummer, betalingskenmerk of betaalreferentie is snel gemaakt. Bij een betaallink staan alle gegevens automatisch goed ingevuld.

6. Zelf de betaalmethode kiezen

Jij kiest met Mollie welke betaalmethodes je wil gebruiken. De klant kan vervolgens kiezen uit alle betaalmethodes die in jouw account geactiveerd zijn en betalen zoals hij of zij dat wil, bijvoorbeeld met iDEAL, een creditcard of achteraf betalen met Klarna.

7. Alleen betalen per transactie

Geen minimumkosten, geen vaste contracten, geen verborgen kosten. Bij Mollie betaal je alleen voor geslaagde transacties. Even geen betaallink meesturen? Geen probleem.
De kleine bijdrage die je per gebruikte betaallink afdraagt aan Mollie, maak je snel weer goed door de tijdbesparing en je verbeterde cashflow.

Ik wil meteen een betaallink toevoegen. Hoe doe ik dat?

Hoe het werkt? Je maakt eenvoudig een account aan bij Mollie en kiest bij welke factuur in SnelStart Web je een link wilt toevoegen. In dit artikel lees je hoe je de koppeling met Mollie maakt en hoe je de betalingen verwerkt in je SnelStart-boekhouding.  

Verstuur je facturen vanuit SnelStart 12? Dan kun je een Mollie-betaallink toevoegen via SnelKoppeling.eu .

Doen waar je goed in bent, zonder zorgen over je administratie

Met SnelStart ben je sneller klaar met je administratie. Zo doe je met 1 klik de btw-aangifte. Je verstuurt zo veel facturen als je wilt en je vergeet nooit meer bonnetjes. Bovendien werk je makkelijk online samen met je boekhouder of accountant.

Kies het boekhoudpakket dat het beste bij je onderneming past en probeer SnelStart nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend.  

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van dit artikel is met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het zijn dat de regels inmiddels zijn aangepast, of jouw situatie onder de uitzonderingen valt. Check daarom altijd met je boekhouder of accountant of je het goed doet. Komen jullie er samen niet uit? Vraag dan de Belastingdienst.