Zó makkelijk begin je een nieuw boekjaar! Onze handige tips.

Gelukkig nieuw boekjaar! De champagneflessen zijn leeg, de oliebollen zijn op en het vuurwerk is weer opgeruimd. Een nieuw jaar met nieuwe kansen voor je bedrijf, maar de financiële jaarwisseling moet nog plaatsvinden. Sluit je het oude jaar financieel goed af?

Werken in meerdere boekjaren?

Het afronden van het oude boekjaar kost altijd wat tijd. Of misschien doet je accountant de jaarafsluiting wel voor je. In dit geval kan het vaak nog langer duren. Maar je wilt in januari wel direct weer facturen versturen vanuit SnelStart.

Het beste moment om je boekjaar voorlopig af te sluiten is zodra alle bank- en kasmutaties zijn verwerkt en wanneer je in het nieuwe jaar wilt gaan factureren. Door het afsluiten van het boekjaar worden de saldi van je balansrekeningen overgeheveld naar de beginbalans van het nieuwe jaar.

TIP! In het nieuwe jaar direct starten met factureren? Wijzig dan meteen de factuurnummering.

Definitief afsluiten?

Heb je het afgelopen boekjaar helemaal afgerond en de btw- en resultaatboeking gemaakt? Dan sluit je het jaar definitief af. SnelStart maakt voor jou dan de definitieve beginbalans in het nieuwe boekjaar. Na het maken van de definitieve jaarafsluiting ben je klaar voor het nieuwe boekjaar en kun je je weer richten op ondernemen.

TIP! Een jaarafsluiting kun je altijd ongedaan maken en opnieuw doen.

Slimmer en sneller boekhouden?

Met SnelStart kies je zelf in hoeverre je je administratie automatiseert. Van razendsnel factureren en optimaal inzicht in je cijfers tot een geautomatiseerd debiteurenbeheer en/of voorraadbeheer. Bekijk nu welk pakket bij jouw bedrijf past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.