Zó makkelijk begint u een nieuw boekjaar! Onze handige tips.

Het is 2017! De champagneflessen zijn leeg, de oliebollen zijn op en het vuurwerk is weer opgeruimd. Inmiddels staan er weer een aantal nieuwjaarsrecepties voor de deur. Oftewel: We hebben de jaarwisseling weer gehad. Gelukkig nieuw boekjaar!

De financiële jaarwisseling moet echter nog plaatsvinden. Met frisse moed beginnen u en uw onderneming aan een nieuw boekjaar. Een nieuw jaar met nieuwe kansen voor uw bedrijf. Een nieuw jaar betekent echter ook dat het oude moet worden afgesloten in financiële zin.

Werken in meerdere boekjaren?

Het afronden van het oude boekjaar kost altijd wat tijd. Of misschien doet uw accountant de jaarafsluiting wel voor u. In dit geval kan het vaak nog langer duren. U wilt in januari wel direct weer facturen versturen vanuit SnelStart.

Het beste moment om uw boekjaar voorlopig af te sluiten is zodra alle bank- en kasmutaties zijn verwerkt en u in het nieuwe jaar wilt gaan factureren. Door het afsluiten van het boekjaar worden de saldi van uw balansrekeningen overgeheveld naar de beginbalans van het nieuwe jaar.

TIP! Wilt u in het nieuwe jaar gelijk beginnen met factureren, dan is het raadzaam om direct de factuurnummering te wijzigen.

Definitief afsluiten?

Hebt u het afgelopen boekjaar helemaal afgerond en de btw- en resultaatboeking gemaakt, dan sluit u het jaar definitief af. SnelStart maakt voor u dan de definitieve beginbalans in het nieuwe boekjaar. Na het maken van de definitieve jaarafsluiting bent u klaar voor het nieuwe boekjaar en kunt u zich weer bezighouden met ondernemen.

TIP! Een jaarafsluiting kan ALTIJD ongedaan worden gemaakt en opnieuw worden gedaan.

Meer handige tips?

Bekijk onze handige tips voor een frisse start en soepele financiële jaarwisseling. Hier kunt u zich ook inschrijven voor onze webinar op 12 januari 2017.

Kijk hier voor meer handige tips!

 

In minder tijd makkelijk boekhouden?

Het kan met SnelStart. Bekijk nu hoe je in no-time controle over je boekhouding en inzicht in je cijfers krijgt. Ondek welk pakket bij jou past.