Handige online dienst voor inlezen facturen

Handmatig invoeren van facturen kost veel tijd, zeker wanneer het om grote aantallen gaat. Denk naast reguliere inkoop- en verkoopfacturen aan bonnetjes, via e-mail verstuurde facturen en facturen uit portalomgevingen. Storecove maakt de verwerking makkelijker en sneller.

SnelStart-partner Storecove ontwikkelde een online dienst die 100% van de factuurstroom voor zijn rekening neemt. Deze 100% factuurstroom houdt in dat facturen vanuit alle leveranciers direct en automatisch worden geïmporteerd in SnelStart. Zelf zoeken, downloaden en uploaden is dan niet meer nodig. Voor bedrijven die via meerdere kanalen facturen en bonnen ontvangen, is deze oplossing praktisch, omdat je er geld en tijd mee bespaart.

Verstuurde facturen

Ook facturen die de gebruiker verstuurt, belanden automatisch in het boekhoudpakket van de klanten. Hieraan gaat dus geen handmatig proces vooraf waarin de ontvanger zelf de factuur moet verwerken. Dit zorgt voor tijdwinst en snellere betalingen. Voor deze werkwijze hebben de verzender en ontvanger een UBL-factuur en een Peppol ID nodig. Een Peppol ID is een soort telefoonnummer voor facturen. Peppol ID verbindt de ontvanger en de verzender, waarbij ze elkaar automatisch herkennen.

storecove.png

Verschuiving naar e-facturatie

Hoewel Storecove de gehele factuurstroom verwerkt, wil het bedrijf bijdragen aan een volledige verschuiving naar e-facturatie. Sturen en ontvangen van e-facturen is voor bedrijven namelijk veel efficiënter dan bijvoorbeeld e-mailen van PDF-facturen. Toch vinden veel bedrijven deze overstap nog te groot. Hier zijn verschillende redenen voor:

• Ze zien het voordeel nog niet in
• Ze vinden het instellen te onduidelijk / te ingewikkeld
• Ze houden zich vast aan vertrouwde facturatiemethoden.

Daarom biedt Storecove ondersteuning bij de overstap, inclusief het inrichten van een account. Meer informatie ? Bekijk de website van onze partner Storecove.

Slimmer en sneller boekhouden?

Met SnelStart kies je zelf in hoeverre je je administratie automatiseert. Van razendsnel factureren en optimaal inzicht in je cijfers tot een geautomatiseerd debiteurenbeheer en/of voorraadbeheer. Bekijk nu welk pakket bij jouw bedrijf past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.