De grote SnelStart verbouwing met Angular

De afgelopen 2 maanden hebben we bij SnelStart met 2 ontwikkelteams keihard gewerkt! De technologie waarmee de voorkant van SnelStart Web is gebouwd is overgezet naar een nieuwe versie. Resultaat: het beste SnelStart Web tot nu toe!

Angular 

Het framework dat we gebruiken, AngularJS, is met een grootschalige update gekomen: Angular2 (oftewel Angular). Het team dat AngularJS maakte, zag problemen in de schaalbaarheid naar grote applicaties. Deze werden stroperiger, startten langzaam en waren moeilijk te onderhouden. Daarom zijn zij opnieuw begonnen, met als resultaat: Angular.

Waar AngularJS één grote brei aan scripts was bestaat Angular uit verschillende bouwblokken. Hierdoor is de applicatie kleiner en kan deze sneller inladen. Daarnaast wordt de interface al direct opgebouwd, zodat je het scherm minder ziet flikkeren.

Kwaliteitsverbetering

In de afgelopen 2 maanden hebben we elk onderdeel van SnelStart Web overgezet naar dit nieuwe framework. Alle delen van de webapplicatie zijn daarmee aangeraakt. In de afgelopen 2 jaar zijn dat er behoorlijk veel geworden. Het was daarom van groot belang dat alles goed getest werd: om de functionaliteiten en kwaliteit te behouden. Dit resulteerde in een nauwe samenwerking met de testers. Uit de samenwerking zijn slechts kleine punten gekomen die in de oude versie niet lekker liepen.

Die punten werden meteen opgepakt! Dit heeft gezorgd voor een grote slag in de snelheid van SnelStart Web. Ook zijn er verbeteringen gedaan in de gebruikerservaring én in de technische kwaliteit van het product.

Waarom kiezen voor een boekhoudsysteem?

Starten met een boekhoudsysteem kan eenvoudig. Bij de meeste leveranciers voor boekhoudsoftware kun je het pakket eerst 30 dagen gratis proberen. Daarbij is er online vaak veel informatie beschikbaar over boekhouden en het opzetten van een administratie in de vorm van webinars, instructievideo’s, kennisartikelen of een forum.

Een belangrijk voordeel van administratieve software is dat de leverancier verantwoordelijk is voor het doorvoeren van alle wijzigingen in belastingregels. In de communicatie hierover word je, als klant, goed geïnformeerd of doorverwezen naar de juiste informatie. Maar de grootste reden waarom je een boekhoudsysteem moet gebruiken, is de automatisering van je boekhouding.

State-of-the-Art

In de softwareontwikkeling is het ontzettend belangrijk bij te blijven met de technologie. De ontwikkelingen gaan heel snel en SnelStart wil graag bijblijven. Door de overgang naar Angular zijn er meer mogelijkheden op het gebied van web. Zo kunnen we makkelijker en sneller nieuwe functionaliteiten maken, eenvoudig met push-notificaties werken en kunnen we gebruikmaken van de nieuwste technologie die Angular adopteert.

Daarnaast is de infrastructuur, waarop SnelStart Web draait, geüpdatet naar een nieuw systeem binnen Microsoft Azure. Hierdoor kunnen we tijdens drukke periodes sneller schakelen en binnen no-time een nieuwe versie uitrollen naar productie.

Door Merg en Been

Wil je meer zien over hoe SnelStart werkt, waarmee we bezig zijn en wat ons drijft? Abonneer je op ons YouTube kanaal en bekijk onze vlogs.

SnelStart Door Merg en Been YouTube

In minder tijd makkelijk boekhouden?

Het kan met SnelStart. Bekijk nu hoe je in no-time controle over je boekhouding en inzicht in je cijfers krijgt. Ondek welk pakket bij jou past.