Business intelligence: haal meer uit je administratie

Business intelligence: haal meer uit uw administratie!

In een organisatie moeten beslissingen worden genomen. Denk aan: wat zijn onze doelstellingen, hoe gaan we die behalen en met welke mensen. Om beslissingen te nemen, moet je goed geïnformeerd zijn. De gegevens die hiervoor nodig zijn, liggen vaak opgeslagen in systemen. Het omzetten van deze gegevens naar bruikbare informatie heet business intelligence. De tools die dit mogelijk maken, hebben heel wat managers en eigenaren geholpen om van hun bedrijf een succes te maken.

De ontwikkelingen van tegenwoordig gaan sneller dan ooit. De techniek vernieuwt en verbetert voortdurend en het gedrag, de wensen en behoeften van mensen veranderen eveneens. Als organisatie kun je dit niet negeren. Stilstand is achteruitgang. Het is daarom nodig om continu te reflecteren op eigen bedrijfsvoering, beslissingen en doelstellingen. Om dit proces te ondersteunen, worden vaak business intelligence tools gebruikt. Het is ideaal om te kijken welke resultaten de genomen beslissingen opleveren. Een aantal belangrijke voordelen:

Voordeel 1: inzicht

Dit is misschien wel het meest voor de hand liggende voordeel, maar het is dan ook erg belangrijk. In veel organisaties wordt data vastgelegd in systemen en soms wordt daar niets mee gedaan of het systeem wordt zo slecht bijgehouden, dat het eigenlijk niet meer bruikbaar is, omdat de data zo vervuild is. Zonde! Wanneer je een tool hebt die voor jou rapportages maakt, heb je inzicht in hoe processen verlopen, welke processen goed lopen en welke processen niet. Dit inzicht is essentieel om goede beslissingen te nemen.

“The goal is to turn data into information, and information into insight”
Carly Fiorina, former executive, president, and chair of Hewlett-Packard Co

Voordeel 2: flexibele organisatie

Doordat veel informatie snel en gemakkelijk beschikbaar is, kunnen er snel beslissingen genomen worden. Daarnaast is een enorm voordeel van business intelligence dat beslissingen ook lager in de organisatie genomen kunnen worden. De informatie en rapportages zijn immers voor iedereen zichtbaar en bruikbaar. Het proces van het nemen van beslissingen is op deze manier een snel proces, waar de afdeling of medewerker direct zelf verantwoordelijkheid kan nemen, zonder hierbij de manager te raadplegen. Managers kunnen zich hierdoor ook meer focussen op de strategie, innovatie en ondernemen zelf.

“The world is now awash in data and we can see consumers in a lot clearer ways”
Max Levchin, PayPal co-founder

Voordeel 3: verbetering algemene prestaties

Door inzicht en flexibele en snelle besluitvorming kunnen organisaties bijtijds participeren op ontwikkelingen in de omgeving. Hierdoor komen ze niet voor voldongen feiten te staan, maar zijn ze problemen voor. Dit leidt uiteindelijk dus tot een verbetering van de algemene prestaties van een organisatie.

Meer halen uit je administratie
Een belangrijk bedrijfsproces is dat van jouw administratie. Door dit op een professionele manier, met behulp van boekhoudsoftware te doen, bespaar je tijd en heb je inzicht in de situatie van je bedrijf. In je administratiesoftware staan veel belangrijke gegevens die je op zichzelf niet direct inzicht geven in alles wat je zou willen weten.

Wil jij dit ook? Dat kan met AdminView. Deze tool koppel je aan SnelStart om vervolgens allerlei rapportages te maken. Je kunt deze wijzigen en vervolgens afdrukken, exporteren naar Excel of kopiëren naar een ander programma. Op dit moment zijn er al meer dan honderd standaard rapportages aanwezig. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten pakketten, zodat je precies over de rapportages beschikt die je nodig hebt.

Slimmer en sneller boekhouden?

Met SnelStart kies je zelf in hoeverre je je administratie automatiseert. Van razendsnel factureren en optimaal inzicht in je cijfers tot een geautomatiseerd debiteurenbeheer en/of voorraadbeheer. Bekijk nu welk pakket bij jouw bedrijf past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.