Business intelligence: haal meer uit uw administratie!

Business intelligence: haal meer uit uw administratie!

In een organisatie moeten beslissingen worden genomen. Deze beslissingen betreffen allerlei zaken. Denk aan: wat zijn onze doelstellingen, hoe gaan we die behalen, met welke en hoeveel mensen gaan we dat doen etc. Om beslissingen te nemen, moet u goed geïnformeerd zijn. De gegevens die hiervoor nodig zijn liggen vaak opgeslagen in systemen. Het omzetten van deze gegevens naar bruikbare informatie, heet Business Intelligence. De tools die dit mogelijk maken, hebben heel wat managers en eigenaren geholpen om van hun bedrijf een succes te maken.

De ontwikkelingen van tegenwoordig gaan sneller dan ooit. De techniek vernieuwt en verbetert voortdurend en het gedrag, de wensen en behoeften van mensen veranderen eveneens. Als organisatie kunt u dit niet negeren. Stilstand is achteruitgang. Het is daarom nodig om continu te reflecteren op eigen bedrijfsvoering, beslissingen en doelstellingen. Om dit proces te ondersteunen, worden vaak business intelligence tools gebruikt. Het is ideaal om te kijken welke resultaten de genomen beslissingen opleveren. Een aantal belangrijke voordelen wil ik graag apart toelichten:

Voordeel #1: Inzicht

Dit is misschien wel het meest voor de hand liggende voordeel, maar het is dan ook erg belangrijk. In veel organisaties wordt data vastgelegd in systemen en soms wordt daar niets mee gedaan of het systeem wordt zo slecht bijgehouden, dat het eigenlijk niet meer bruikbaar is, omdat de data zo vervuild is. Zonde! Wanneer u een tool heeft die voor u rapportages maakt, heeft u inzicht in hoe processen verlopen, welke processen goed lopen en welke processen niet. Dit inzicht is essentieel om goede beslissingen te nemen.

“The goal is to turn data into information, and information into insight.”
Carly Fiorina, former executive, president, and chair of Hewlett-Packard Co.

Voordeel #2: Flexibele organisatie

Doordat veel informatie snel en gemakkelijk beschikbaar is, kunnen er snel beslissingen genomen worden. Daarnaast is een enorm voordeel van Business Intelligence dat beslissingen ook lager in de organisatie genomen kunnen worden. De informatie en rapportages zijn immers voor iedereen zichtbaar en bruikbaar. Het proces van het nemen van beslissingen is op deze manier een snel proces, waar de afdeling of medewerker direct zelf verantwoordelijkheid kan nemen, zonder hierbij de manager te raadplegen. Managers kunnen zich hierdoor ook meer focussen op de strategie, innovatie en ondernemen zelf.

“The world is now awash in data and we can see consumers in a lot clearer ways.”
Max Levchin, PayPal co-founder.

Voordeel #3: Verbetering algemene prestaties

Door inzicht en flexibele en snelle besluitvorming kunnen organisaties bijtijds participeren op ontwikkelingen in de omgeving. Hierdoor komen ze niet voor voldongen feiten te staan, maar zijn ze problemen voor. Dit leidt uiteindelijk dus tot een verbetering van de algemene prestaties van een organisatie.

Meer halen uit uw administratie

Een belangrijk bedrijfsproces is dat van uw administratie. Door dit op een professionele manier, met behulp van boekhoudsoftware te doen, bespaart u tijd en heeft u inzicht in de situatie van uw bedrijf. In uw administratiesoftware staan veel belangrijke gegevens die u op zichzelf niet direct inzicht geven in alles wat u zou willen weten.

S for Software heeft daarom AdminView ontwikkeld. AdminView koppelt u aan SnelStart om vervolgens allerlei rapportages te maken. U kunt deze wijzigen en vervolgens afdrukken, exporteren naar Excel of kopiëren naar een ander programma. Op dit moment zijn er al meer dan honderd standaard rapportages aanwezig. U kunt kiezen tussen verschillende soorten pakketten, zodat u precies over de rapportages beschikt, die u nodig hebt.

Wilt u ook meer uit uw administratie halen en uitgebreide rapportages maken? Download dan hier de whitepaper over AdminView!

Slimmer automatiseren?
Bent u een (startende) ondernemer en op zoek naar het slimmer automatiseren van uw boekhouding? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een gratis proefversie van SnelStart aan!

Wilt u zich liever eerst verdiepen in boekhouden? Download dan ons gratis E-book 'Eenvoudig boekhouden'!

 


Dit blog is geschreven door Gerrit Valkenburg, Eigenaar SforSoftware.

Volg Gerrit op social media    

In minder tijd makkelijk boekhouden?

Het kan met SnelStart. Bekijk nu hoe je in no-time controle over je boekhouding en inzicht in je cijfers krijgt. Ondek welk pakket bij jou past.