Handige tips voor ondernemers: de autoregel-knop

Nog makkelijker werken met SnelStart? Maak gebruik van de kennis van onze drie SnelStart-trainers WimJan van Velzen, Hans Groeneveld en Kees Huizer. In deze blogserie geven ze handige tips & tricks. Gebruik je een barcodescanner? Lees dan deze handige tip.

Bij het maken van een verkooporder kun je een aantal knoppen met bijzondere functies benutten. De knop ‘autoregel’ is bedoeld om automatisch over te springen naar de volgende orderregel bij het gebruik van een barcodescanner.

blogtrainers8

Een barcodescanner sluit na het lezen van een code af met een <enter>, zodat SnelStart standaard overspringt naar het veld van de artikelomschrijving. Bij het gebruik van een barcodescanner is dat niet handig. Je wilt snel alle artikelen scannen en na de scan overspringen naar de volgende orderregel, het invoerveld van de artikelcode. Dat is precies wat het knopje ‘autoregel’ voor jou doet.

Dit knopje kan ook handig zijn als je geen barcodescanner gebruikt, bijvoorbeeld als je een lijst met artikelcodes weet en ze niet (direct) hoeft te wijzigen bij het aanmaken van de order. Het knopje ‘Autoregel’ is simpel aan en uit te zetten met een muisklik.

blogtrainers9Overigens is een barcodescanner een relatief simpel en goedkoop apparaat dat het plaatje met de bekende streepjes kan omzetten in een getal. De bekendste barcode is uiteraard de EAN-code die op de meeste producten te vinden is. Als je die EAN-codes gebruikt als artikelcodes in SnelStart, kun je snel de juiste artikelen vinden bij het maken van een order. Ook van zelfgekozen artikelcodes (zelfs met letters) zijn barcodes te maken die dan met een barcodescanner weer gelezen kunnen worden.

Een training volgen? Kijk op www.snelstart.nl/trainingen en meld je aan.

Haal álles uit SnelStart, volg een training

Werk je met SnelStart? Zorg dat je álles uit je pakket haalt en meld je aan voor een van onze trainingen. Bekijk de trainingen
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.