banner-image2

Nieuw in SnelStart: Rapporten

Met Rapporten maak je razendsnel duidelijke financiële rapportages. Zo maak je cijfers écht inzichtelijk en geef je efficiënt advies aan je klanten.

Ik heb interesse

Efficiënter adviseren?

Wil je graag je klanten goed adviseren, maar kost de voorbereiding veel tijd? Zoek je naar een oplossing om efficiënter jaarrekeningen en rapportages op te stellen?

 

Dat gaat Rapporten - de nieuwe rapportage-functionaliteit in SnelStart - voor je mogelijk maken. 

visual-portret2

Nieuw: Rapporten

Met Rapporten maak je nu razendsnel jaarrekeningen en liquiditeitsbegrotingen, management- en periodieke rapportages, budgetrapportages en forecasts.

Eenvoudig aan de slag
Je kunt snel en eenvoudig aan de slag, met de standaard financiële rapporten.

Flexibiliteit
Je rapporteert op basis van RGS. Dat is sneller, gemakkelijker en minder foutgevoelig. Bovendien kun je de rapporten zelf aanpassen via Excel en deel je zelf het dashboard in.

Toegankelijk
Met de eenvoudige gebruikersinterface maak je financiële rapportages in een handomdraai.

Waarom Rapporten?
De voordelen op een rij

 • Eenvoudige gebruikersinterface
 • Gemakkelijk aan de slag met standaard financiële rapporten
 • Pas rapportages en dashboard aan naar eigen inzicht en wensen
 • Rapporteer snel en minder foutgevoelig op basis van RGS
 • Maak snel en efficiënt analyses, jaarrekeningen en rapportages.
 • Houd tijd over om advies te geven aan klanten
 • Probeer nu tijdelijk gratis de bèta-versie
icoon rapportage2-1

Bèta-versie

SnelStart Rapporten draait nu in de bèta-versie voor een kleine groep gebruikers. Bèta-versie betekent dat de functionaliteit nog in ontwikkeling is.

Zodra we zeker weten dat de functionaliteit goed werkt, schalen we in kleine stappen op en maken we Rapporten beschikbaar voor een groter aantal kantoren.

Heb jij interesse om bij deze verdere uitrol gebruik te maken van SnelStart Rapporten? Meld je dan aan via het formulier. We laten je via e-mail weten wanneer je ermee kunt beginnen.

Boordevol
functionaliteiten

Het financieel dashboard geeft je klanten snel inzicht in de prestaties van hun bedrijf. Je kunt het inrichten zoals je wilt. 

Gebruik het standaardmodel (jaarlijks aangepast aan de Nederlandse richtlijnen) om snel en efficiënt jaarrekeningen op te stellen.

Met behulp van het handige werkdossier vink je alle controlepunten van de jaarrekening direct af. Dit werkprogramma bevat een checklist met alle relevante onderdelen van de jaarrekening.

Maak snel en eenvoudig managementrapportages, budgetrapportages, periodieke rapportages en liquiditeitsprognoses.

De standaardmodellen voor deze rapportages pas je gemakkelijk aan via Excel. Je kunt de gegevens eenvoudig grafisch of in cijfers weergeven, zodat je de resultaten gemakkelijk kunt toelichten.

Ik heb interesse

visual-rapporten
annette-contact-inorde

We staan voor je klaar

Heb je vragen over Rapporten? Neem dan een kijkje bij de onderstaande Meestgestelde vragen.

Staat je vraag er niet bij? Aarzel niet contact met ons op te nemen, we helpen je graag. Je kunt ons bereiken op 0222 36 30 60. Stel je je vraag liever via e-mail? Stuur dan een berichtje naar klantenservice@snelstart.nl.

Meestgestelde vragen

Wat is een bèta-versie?

Bèta-versie betekent dat de functionaliteit nog in ontwikkeling is.  Rapporten is nu beschikbaar in de bèta-versie voor een kleine groep gebruikers. 

Zodra we zeker weten dat de functionaliteit goed werkt, schalen we in kleine stappen op en maken we Rapporten beschikbaar voor een groter aantal kantoren.

Heb jij interesse om alle mogelijkheden tijdelijk gratis te proberen in de bèta-versie van SnelStart Rapporten? Meld je dan aan via dit formulier. We laten je via e-mail weten wanneer je ermee kunt beginnen.

Moet ik me aanmelden om Rapporten te gebruiken?

SnelStart Rapporten is nu beschikbaar in de bèta-versie voor een kleine groep gebruikers.

Zodra we zeker weten dat de functionaliteit goed werkt, schalen we in kleine stappen op en maken we Rapporten beschikbaar voor een groter aantal kantoren.

Heb jij interesse om bij de verdere uitrol gebruik te maken van SnelStart Rapporten? Meld je dan aan via onderstaande knop. We laten je via e-mail weten wanneer je ermee kunt beginnen.

Ik heb interesse

Is de functionaliteit alleen toepasbaar op online administraties?

Ja, de functionaliteit is alleen toepasbaar op online administraties.

Je kunt Rapporten gebruiken voor online administraties waarbij de ondernemer een eigen SnelStart-licentie heeft (inOrde, inStap, inKaart, inBalans, inZicht, inControle of inHandel).

Je kunt de functionaliteit daarnaast toepassen op je eigen online kantooradministratie die wordt bijgehouden in je pakket Accountant.

Welke rapportages kan ik maken?
 • Omzet
 • Kosten
 • Brutomarge
 • Cijfergrid
 • Bedrijfsresultaat
 • Debiteuren
 • Crediteuren
 • Werkkapitaal
 • Liquiditeit

Daarnaast kun je eigen grafieken en kengetallen zelf samenstellen uit alle elementen van de balans en resultatenrekening en zoom je eenvoudig dieper in op mutaties, boekingen en facturen.

Zo maak je razendsnel: 

 • Jaarrekeningen (m.b.v. een werkdossier) en liquiditeitsbegrotingen
 • Management- en periodieke rapportages
 • Budgetrapportages en forecasts
Kan ik een samensteldossier maken in Rapporten?

Ja, met behulp van het handige werkdossier vink je alle controlepunten van de jaarrekening direct af. Dit werkprogramma bevat een checklist met alle relevante onderdelen van de jaarrekening.

Voordat ik rapportages kan aanmaken, moet ik eerst mijn rekenschema koppelen aan de elementen in Rapporten. Hoe doe ik dat?

Voordat je rapportages kunt aanmaken, moet je eerst je rekenschema koppelen aan de elementen in Rapporten. Hoe je dit doet leggen we uit in onderstaande video.

Je kunt je rekenschema koppelen met behulp van RGS, maar ook als je geen RGS gebruikt kun je de grootboeknummers eenvoudig koppelen. Na het bekijken van de video weet je: 

 • hoe je rekenschema m.b.v. RGS gekoppeld wordt aan de elementen in Rapporten
 • hoe je het rekenschema koppelt aan de elementen in Rapporten als je geen RGS gebruikt

 

Hoe werkt het dashboard in Rapporten?

Het online dashboard in SnelStart Rapporten bestaat uit een aantal standaard elementen.  Bekijk de video voor meer uitleg over de onderdelen van het online dashboard. Na het bekijken van de video weet je meer over:

 • instellen van de periode 
 • indelen van het dashboard 
 • grafieken toevoegen (standaard of zelf samenstellen) en aanpassen
 • doorklikken en bekijken van de onderliggende informatie

 

Kan ik data exporteren?

Je kunt data (jaarcijfers) exporteren naar Nextens en Fiscaal gemak.

Daarnaast kun je de jaarstukken deponeren bij de KVK in SBR-formaat.

Heb ik Microsoft Excel nodig voor het genereren van rapporten?

Ja, voor het genereren van de rapporten heb je Microsoft Excel nodig.

Gebruik je een Apple Mac? Dan kun je Excel gebruiken via macOS.

 

Ik gebruik een Apple Mac. Kan ik Rapporten gebruiken?

Ja, je kunt Rapporten gebruiken.

Voor het genereren van de rapporten heb je Microsoft Excel nodig. Op een Mac gebruik je Excel via macOS.

 

Hoe maak ik een rapportage (bijvoorbeeld voor een jaarrekening) aan en hoe exporteer ik dat rapport naar Excel?

SnelStart Rapportage bevat een groot aantal standaardrapportages. In de video leggen we uit hoe je een rapportage aanmaakt voor een administratie en exporteert naar Excel. 

 

Kan ik rapportages zelf aanpassen?

Alle rapporten worden opgemaakt in Microsoft Excel. Excel is flexibel, waardoor iedere gebruiker de mogelijkheid heeft om bestaande rapportages aan te passen naar eigen inzicht en wensen.

Kan ik ook mijn eigen (in Excel aangepaste) rapporten uploaden en weer gebruiken als template?

In SnelStart Rapporten zitten een aantal standaard rapportages. Deze rapportages kun je aanpassen in Excel.

In de video leggen we uit hoe je deze aangepaste rapporten weer kunt uploaden als template in SnelStart Rapporten. Zo kun je deze nieuwe template de volgende keer eenvoudig gebruiken. 

 

Voor welke administraties kan ik Rapporten gebruiken?

Je kunt Rapporten gebruiken voor online administraties waarbij de ondernemer een eigen SnelStart-licentie heeft (inOrde, inStap, inKaart, inBalans, inZicht, inControle of inHandel).

Je kunt de functionaliteit daarnaast toepassen op je eigen online kantooradministratie die wordt bijgehouden in je pakket Accountant.

Kan ik de cijfers van twee of meer administraties consolideren?

Dit is binnenkort mogelijk. Je kunt dan eenvoudig de cijfers van twee of meer administraties samenvoegen.

Wat kost deze functionaliteit?

Je kunt nu tijdelijk alle mogelijkheden gratis uitproberen in de bèta-versie. Dit betekent dat de software nog in ontwikkeling is.

We laten je tijdig via e-mail en het berichtenscherm in de software weten vanaf wanneer je voor de functionaliteit moet betalen. Je moet op dat moment ook opnieuw bevestigen dat je de functionaliteit wil gebruiken.

De prijs van de rapportage-functionaliteit wordt in een later stadium bekendgemaakt.

Krijg ik automatisch een betaald abonnement op deze functionaliteit als ik nu de gratis bèta-versie probeer?

Nee, je moet opnieuw bevestigen dat je deze functionaliteit wil gebruiken op het moment dat dit een betaalde functionaliteit wordt. 

Als je niet bevestigt dat je de functionaliteit wilt blijven gebruiken, vervalt automatisch de toegang tot de functionaliteit en hoef je er ook niet voor te betalen. 

We laten je tijdig via e-mail en het berichtenscherm weten hoeveel de functionaliteit gaat kosten en vanaf welk moment dit een betaalde functionaliteit wordt. 

Is deze nieuwe rapportage-functionaliteit ook beschikbaar voor ondernemers?

Op dit moment zijn we aan het einde van de ontwikkelingsfase en is de toepassing alleen (tijdelijk gratis) beschikbaar voor kantoren.

We laten je tijdig via e-mail en het berichtenscherm in de software weten vanaf wanneer je voor de functionaliteit moet betalen. Je moet op dat moment ook opnieuw bevestigen dat je de functionaliteit wil gebruiken.

We verwachten dat de functionaliteit later ook beschikbaar is ondernemers, die zelf in hun eigen software rapportages willen maken. 

Ik wil graag meer weten over RGS. Waar vind ik informatie?

In ons e-book staat alle informatie over RGS bij elkaar. Bekijk en download hier het boekje 'RGS: best makkelijk.'

Heb je met Rapporten dan geen programma`s als Visionplanner en Unit4 Audition meer nodig?

Nee, als je gebruik maakt van SnelStart Rapporten heb je geen programma`s zoals Visionplanner en Unit4 Audition nodig.

Is het export bestand ook beschikbaar voor Avanzer en Fiscaal Online?

Nee, op dit moment is er alleen een export mogelijkheid beschikbaar voor Fiscaal gemak en Nextens.

Kan ik een liquiditeitsbegroting maken?

Ja, je kunt een liquiditeitsbegroting maken.

Zit er urenregistratie functionaliteit in SnelStart Rapporten?

Nee, er zit geen urenregistratie in Rapporten.

Waarom duurt het, als ik de eerste keer Rapporten gebruik voor een administratie, langer voordat de data geladen zijn in Rapporten?

De eerste keer dat je Rapporten gebruikt voor een administratie duurt het laden van de gegevens langer, doordat er veel data wordt opgehaald uit de database.

Als je de eerste keer Rapporten gebruikt voor een administratie worden administratiegegevens van de laatste drie jaar opgehaald uit de SnelStart-database. Deze gegevens worden vervolgens opgeslagen in de database die wordt gebruikt door Rapporten. Gebruik je daarna Rapporten voor dezelfde administratie, dan worden alleen de geüpdatete en aangevulde administratiegegevens opgehaald uit de SnelStart-database. 

Kan ik me inschrijven voor een afzonderlijk webinar over de rapportage functionaliteit?

We willen graag een webinar over Rapporten geven. Zodra de planning rond is sturen we je een uitnodiging. Houd je e-mail en berichtenscherm in de gaten. 

Waar kan ik terecht met vragen over Rapporten?

In Rapporten vind je via de helpknop informatie en instructiefilmpjes over de functionaliteit. 

Heb je na het bekijken van de informatie nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we helpen je graag. Je kunt ons telefonisch bereiken op 0222 36 30 60.  Stel je liever je vraag via e-mail? Stuur dan een berichtje naar klantenservice@snelstart.nl.