Bouwershub wint eerste SnelStart Startup Prijs

Bouwershub is de winnaar van de SnelStart Startup Prijs. Deze prijs voor veelbelovende startups van studenten van de Hogeschool van Amsterdam werd vrijdag voor de eerste keer uitgereikt. De jury prees de potentie van het online platform voor mkb’ers en zzp’ers in de bouw. Youssef Ben Lahcene, Nick Nijhof en Danique Oude Booyink ontvingen een cheque van €10.000 om Bouwershub verder te ontwikkelen.

Mkb’ers en zzp’ers in de bouw hebben vaak een klein netwerk. Via Bouwershub krijgen ze de mogelijkheid dit netwerk uit te bouwen. Bouwershub belooft mkb’ers op die manier meer gemak om de piekdruktes op te vangen. Zzp’ers kunnen rekenen op zekerheid en snelle uitbetaling.

 

Jury lovend

Bouwershub stak er vooral bovenuit op de criteria ‘teamsamenstelling’ en ‘benodigde expertise voor groei’. ‘Die expertise sluit uitstekend aan bij de expertise van SnelStart. Een groot netwerk in mkb, ict-capabiliteit, commerciële ervaring en organisatieontwikkeling’, aldus de jury, die bestond uit Henk Meijer (SnelStart), Frank Jan de Graaf (HvA) en Jorge Labadie (merkbureau 37°Celsius). De bedenkers van Bouwershub waren dolblij met de prijs.

Veelbelovende finalisten

‘Het waren uiteenlopende en interessante startups’, meldt de jury over de finalisten. Zo raakten JEDI - een online game voor bewust omgaan met digitale middelen voor ouder en kind - en SercularGames - een spelconcept om mensen bewust te maken van de circulaire economie - een gevoelige snaar vanwege hun sociaal-maatschappelijke relevantie. Effe plannen verraste ons met een superstrak en doortimmerd verhaal.’

Bevlogen ondernemers helpen

SnelStart stelt deze prijs beschikbaar vanuit de visie om bevlogen ondernemers te helpen. Ook ziet SnelStart de prijs als een mooie kans om het bedrijf te profileren bij jonge ondernemers. De SnelStart Startup Prijs bestaat uit twee delen: een geldprijs ter waarde van €5.000 en een op de behoefte van de winnaar afgestemde ondersteuning ter waarde van nogmaals €5.000 vanuit SnelStart. Daarbij kun je denken aan het inrichten van de administratie, marketingadviezen en meer. Verder biedt SnelStart de winnaar een mentor en een werkplek in het kantoor in Alkmaar aan.

Elk half jaar

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) maken drie jaar lang kans op de SnelStart Startup Prijs. Deze prijs, die elk half jaar wordt uitgereikt, heeft SnelStart samen met HvA in het leven geroepen om veelbelovende startups de kans te geven zich te ontplooien. Studenten van de HvA in het algemeen en van de opleiding 10K in het bijzonder (gericht op het starten van een onderneming) kunnen met hun idee voor een nieuw product of nieuwe dienst meedingen naar deze prijs.

 

Slimmer en sneller boekhouden?

Met SnelStart kies je zelf in hoeverre je je administratie automatiseert. Van razendsnel factureren en optimaal inzicht in je cijfers tot een geautomatiseerd debiteurenbeheer en/of voorraadbeheer. Bekijk nu welk pakket bij jouw bedrijf past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.