5 handige apps voor ondernemers

5 handige apps

Voor jou als ondernemer brengt een smartphone veel gemakken met zich mee. Je bent overal bereikbaar voor je klanten, je kunt je sociale media en e-mail bijhouden waar je maar bent en bovendien zijn er vele apps die voor jou als ondernemer relevant zijn. In deze blog delen we vijf handige apps (voor op je mobiele telefoon, maar ook op je pc) die onmisbaar zijn voor jou als ondernemer.

1.pngAudiense

Als ondernemer ben je ongetwijfeld actief op social media. Het is een uitgelezen kans om jouw huidige netwerk te onderhouden, maar ook is social media geschikt om nieuwe klanten te vinden. Maar wat levert social media je nu precies op? Hoeveel nieuwe volgers heb je erbij gekregen, wat is voor jou de beste tijd om een social media bericht te plaatsen en welke mensen ontvolgen je?

De website Audiense.com geeft je antwoord op deze vragen. Als je namelijk écht het optimale uit je social media wilt halen, is het belangrijk om je resultaten te analyseren. Daarvoor zijn diverse betaalde tools, maar Audiense is een gratis programma die je inzicht geeft in je LinkedIn-, Twitter- of Instagramresultaten. Je kunt meerdere accounts koppelen aan Audiense.

2.pngEvernote

Snel even een notitie maken? Dat kun je doen in het ouderwetse notitieboekje, maar tegenwoordig is het veel makkelijker om dat te doen op je smartphone of tablet. In Evernote kun je notities maken met zowel tekst als foto’s of gesproken tekst. Het voordeel van Evernote is dat de app via pc, mobiele telefoon en tablet beschikbaar is. Zo kun je bij een vergadering aantekeningen maken op je tablet en deze later terugkijken op je mobiele telefoon of desktop.

3.pngWunderlist

Als zelfstandig ondernemer heb je veel aan je hoofd. Hoe zorg je ervoor dat je niets vergeet en dat al je taken afkomen? Juist: je maakt to-do-lijstjes. Net als bij aantekeningen, kun je to-do-lijstjes op papier zetten, maar je maakt het jezelf makkelijk door deze digitaal bij te houden. Eén van de bekendste apps is Wunderlist. In deze app maak je to-do-lijstjes en kun je je taken eenvoudig afvinken als je iets klaar hebt. Je kunt ook met andere personen samenwerken in de app, handig als je met meerdere personen aan één project werkt. Deze app is beschikbaar voor tablet, pc en smartphone.

Pocket

Draait jouw brein non-stop op volle toeren en word je ’s nachts regelmatig wakker met een geweldig idee voor je onderneming? Raak je geïnspireerd als je video’s bekijkt of nieuwsartikelen en blogs leest en wil je deze bewaren? Pocket is een handige app om ideeën en allerlei vormen van content in te bewaren. Zo hoef je nooit meer uren te zoeken naar dat ene artikel, met één klik op de knop sla je een artikel of video op in je 'Pocket'. Je kunt de vorm van content daardoor op een later moment terugkijken.

 App4Sales

Deze applicatie is speciaal voor ondernemers met verkoopmedewerkers in de buitendienst. App4Sales is – zoals de naam het al zegt – een mobiele applicatie die gebruikt kan worden tijdens het salestraject. Je kunt eenvoudig nieuwe klanten registreren, items toevoegen aan een order en klanten direct laten tekenen via de iPad. Met App4Sales richt je je verkoopprocessen efficiënter in en bespaar je veel tijd. En goed nieuws voor alle klanten die SnelStart én App4Sales gebruiken! App4Sales koppelt nu namelijk eenvoudig met je SnelStart-administratie, met de S-Connect App4Sales koppeling van SforSoftware.

 

Slimmer en sneller boekhouden?

Met SnelStart kies je zelf in hoeverre je je administratie automatiseert. Van razendsnel factureren en optimaal inzicht in je cijfers tot een geautomatiseerd debiteurenbeheer en/of voorraadbeheer. Bekijk nu welk pakket bij jouw bedrijf past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.