5 handige apps voor ondernemers

5 handige apps

Uit een onderzoek van Telecompaper (juni 2015) bleek dat 81% van de bevolking tussen de 12 en 80 jaar een smartphone bezit. Dat betekent dat 4 op de 5 mensen een smartphone heeft. Een flinke stijging, want in het begin van 2010 had slechts 25% van de respondenten een smartphone. Ook ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik een aantal jaar geleden een telefoon had waar je alleen mee kon bellen en sms’en. En een aantal jaar dáárvoor had ik nog nooit van een mobiele telefoon – laat staan een smartphone – gehoord. Toen was het heel normaal dat er alleen een vaste telefoon was, maar als u nu deze video uit 1999 bekijkt, zult u ongetwijfeld moeten lachen om de opvatting van mensen over mobiele telefoons.

Tegenwoordig is een mobiel niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook voor u als ondernemer brengt een smartphone veel gemakken met zich mee. U bent overal bereikbaar voor uw klanten, u kunt uw sociale media en e-mail bijhouden waar u maar bent en bovendien zijn er vele apps die voor u als ondernemer relevant zijn. In deze blog deel ik met u vijf handige apps (voor op uw mobiele telefoon, maar ook uw pc) die onmisbaar zijn voor u als ondernemer.

1.pngAudiense

Als ondernemer bent u ongetwijfeld actief op social media. Het is een uitgelezen kans om uw huidige netwerk te onderhouden, maar ook is social media geschikt om nieuwe klanten te vinden. Maar wat levert social media u nu precies op? Hoeveel nieuwe volgers heeft u erbij gekregen, wat is voor u de beste tijd om een social media bericht te plaatsen en welke mensen ontvolgen u?

De website Audiense.com geeft u antwoord op deze vragen. Als u namelijk écht het optimale uit uw social media wilt halen, is het belangrijk om uw resultaten te analyseren. Daarvoor zijn diverse betaalde tools, maar Audiense is een gratis programma die u inzicht geeft in uw LinkedIn-, Twitter- of Instagramresultaten. U kunt meerdere accounts koppelen aan Audiense. Op dit moment is Audiense alleen via de desktop beschikbaar, maar ik verwacht dat er snel een applicatie voor op mobiele telefoon komt.

2.pngEvernote

Snel even een notitie maken? Dat kunt u doen in het ouderwetse notitieboekje, maar tegenwoordig is het veel makkelijker om dat te doen op uw smartphone of tablet. In Evernote kunt u notities maken met zowel tekst als foto’s of gesproken tekst. Het voordeel van Evernote is dat de app via pc, mobiele telefoon en tablet beschikbaar is. Zo kunt u bij een vergadering aantekeningen maken op uw tablet en deze later terugkijken op uw mobiele telefoon of desktop.

3.pngWunderlist

Als zelfstandig ondernemer heeft u veel aan uw hoofd. Hoe zorgt u ervoor dat u niets vergeet en dat al uw taken afkomen? Juist: u maakt to-do-lijstjes. Net als bij aantekeningen, kunt u to-do-lijstjes op papier zetten, maar u maakt het uzelf makkelijk door deze digitaal bij te houden. Eén van de bekendste apps is Wunderlist. In deze app maak je to-do-lijstjes en kun je je taken eenvoudig afvinken als je iets klaar hebt. Je kunt ook met andere personen samenwerken in de app, handig als je met meerdere personen aan één project werkt. Deze app is beschikbaar voor tablet, pc en smartphone.

Pocket

Draait uw brein non-stop op volle toeren en wordt u ’s nachts regelmatig wakker met een geweldig idee voor uw onderneming? Raakt u geïnspireerd als u video’s bekijkt of nieuwsartikelen en blogs leest en wilt u deze bewaren? Pocket is een handige app om ideeën en allerlei vormen van content in te bewaren. Zo hoeft u nooit meer uren te zoeken naar dat ene artikel, met één klik op de knop slaat u een artikel of video op in uw “Pocket”. U kunt de vorm van content daardoor op een later moment terug kijken.

 App4Sales

Deze applicatie is speciaal voor ondernemers met verkoopmedewerkers in de buitendienst. App4Sales is – zoals de naam het al zegt – een mobiele applicatie die gebruikt kan worden tijdens het salestraject. U kunt eenvoudig nieuwe klanten registreren, items toevoegen aan een order en klanten direct laten tekenen via de iPad. Met App4Sales richt u uw verkoopprocessen efficiënter in en bespaart u veel tijd. En goed nieuws voor alle klanten die SnelStart én App4Sales gebruiken! App4Sales koppelt nu namelijk eenvoudig met uw SnelStart-administratie, met de S-Connect App4Sales koppeling van SforSoftware.

Benieuwd naar de koppeling van App4Sales met SnelStart? Klik op onderstaande button voor meer informatie.

 

New Call-to-action

In minder tijd makkelijk boekhouden?

Het kan met SnelStart. Bekijk nu hoe je in no-time controle over je boekhouding en inzicht in je cijfers krijgt. Ondek welk pakket bij jou past.