Traceability: Weet jij waar jouw producten vandaan komen?

door: Gerrit Valkenburg   op: October 14, 2016 11:28:00 AM CEST

Stel u het volgende eens voor. U bent de eigenaar van een restaurant, prachtige gelegen in een pittoresk dorpje midden op de Veluwe. Een van uw best lopende gerechten op uw menukaart is de biefstuk. Klanten komen graag bij u langs en de zaken lopen prima. Maar dan is er op eens een naar voorval. Eén van uw gasten heeft heerlijk van uw biefstuk genoten, maar belt 2 weken later dat hij er enorm ziek van geworden is. De dag daarop bellen nog twee mensen met hetzelfde verhaal. Er zal iets mis geweest zijn met de biefstuk. Wat nu?

U neemt contact op met uw leverancier, een groothandel. Hij vraagt u om welke dagen het ging dat deze mensen bij u gegeten hadden. Direct heeft hij inzichtelijk waar het vlees vandaan gekomen is en welk ander vlees er bij u in huis is dat dezelfde herkomst heeft. Hij geeft de codes aan u door en u kan direct de koelcel in om precies de dozen met het verkeerde vlees eruit te halen. Hoe dat kan? In één woord: Traceability.

Lees verder

Prinsjesdag 2016: de plannen voor ondernemers op een rij

door: Eva Nicolai   op: September 21, 2016 3:14:22 PM CEST

Traditiegetrouw begon Prinsjesdag 2016 met de troonrede van de koning. Hierin sprak koning Willem-Alexander positief over de koopkracht van de Nederlanders. Deze neemt dit jaar toe voor werkenden, maar ook voor ouderen en mensen met een uitkering. De koning benadrukte daarbij dat doorzettingsvermogen, hard werken en ondernemingszin uiteindelijk leidden tot een positief resultaat.

Dat is natuurlijk goed nieuws, maar wat betekenen de daarna door minister Dijsselbloem gepresenteerde kabinetsplannen voor de portemonnee van de Nederlandse zzp'er of mkb'er? We zeten de belangrijkste voorstellen voor ondernemers op een rij:

Lees verder

Help, mijn team functioneert niet

door: Ellen Bot   op: September 7, 2016 8:34:21 AM CEST

Samenwerken. Er zijn al veel theorieën en strategieën over geschreven. Begrijpelijk, want samen sta je sterker en samen komt u verder dan alleen. Verder in uw eigen leven en verder in het zakenleven. Het klinkt mooi, maar u heeft vast tal van voorbeelden in uw eigen werk, waarbij dit niet zo vanzelfsprekend is. In de praktijk blijkt het vaak ontzettend moeilijk om een succesvol team te vormen.

Lees verder

3 dingen die klanten van accountants verwachten

door: Gerrit Valkenburg   op: August 26, 2016 2:00:00 PM CEST

Als accountant bevindt u zich in een dynamisch werkveld. Door de digitalisering verandert uw werk als accountant continu en moet u zich kunnen aanpassen aan de ontwikkelingen die gaande zijn. Niet alleen de digitalisering speelt een leidende rol in de veranderingen binnen uw werkveld. Het gezegde “De klant is koning”, klinkt u vast niet onbekend in de oren. Uw klant bepaalt deels hoe u uw werk als accountant uitvoert. Immers, om te blijven groeien in aantal klanten, moet u voldoen aan de klantverwachting. Maar wat verwacht uw klant nu van u als accountant? En hoe speelt u daarop in? Ik vertel het u in deze blog!

Lees verder

Is blockchain de toekomst?

door: Ben Schraag   op: July 12, 2016 2:00:00 PM CEST

Afgelopen maandag 20 juni vond het Dutch National Blockchain Conference plaats op het hoofdkantoor van KPMG. Het congres is een initiatief van Rutger van Zuidam (intobitcoin.com) en Vincent Everts. Doel van het congres: de financiële wereld en de blockchain wereld bij elkaar brengen. Ehh wat voor congres? Blockchain? Om het iets duidelijker te formuleren: blockchain is de onderliggende internettechnologie achter de Bitcoin. 

Lees verder

5 werkwijzen voor personeelswerving en marketing met LinkedIn

door: Jacob-Jan Janssen   op: July 5, 2016 2:00:00 PM CEST

Eerder vertelde ik u al over het aanmaken en inrichtten van een LinkedIn bedrijfspagina. In dit blog vertel ik u graag meer over de 5 belangrijkste functionaliteiten van het netwerk, welke u kunt inzetten voor de werving-, selectie- en/of marketing-activiteiten van uw bedrijf.

Lees verder

Drie redenen om u te verdiepen in digitalisering voor accountantskantoren

door: Gerrit Valkenburg   op: June 30, 2016 2:00:00 PM CEST

De accountancy branche is zeker niet de eerste die te maken krijgt met digitalisering. Laatst las ik een artikel in het magazine Adformatie, waarin wordt voorspeld dat marketing in 2020 de branche is waar de meeste digitalisering en automatisering is ten opzichte van het aantal werknemers. Ook wij maken gebruik van marketingautomatisering en kunnen onze marketingactiviteiten daardoor efficiënter inrichten en continu analyseren.

Lees verder

5 handige apps voor ondernemers

door: Gerrit Valkenburg   op: May 18, 2016 2:00:00 PM CEST

Uit een onderzoek van Telecompaper (juni 2015) bleek dat 81% van de bevolking tussen de 12 en 80 jaar een smartphone bezit. Dat betekent dat 4 op de 5 mensen een smartphone heeft. Een flinke stijging, want in het begin van 2010 had slechts 25% van de respondenten een smartphone. Ook ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik een aantal jaar geleden een telefoon had waar je alleen mee kon bellen en sms’en. En een aantal jaar dáárvoor had ik nog nooit van een mobiele telefoon – laat staan een smartphone – gehoord. Toen was het heel normaal dat er alleen een vaste telefoon was, maar als u nu deze video uit 1999 bekijkt, zult u ongetwijfeld moeten lachen om de opvatting van mensen over mobiele telefoons.

Tegenwoordig is een mobiel niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook voor u als ondernemer brengt een smartphone veel gemakken met zich mee. U bent overal bereikbaar voor uw klanten, u kunt uw sociale media en e-mail bijhouden waar u maar bent en bovendien zijn er vele apps die voor u als ondernemer relevant zijn. In deze blog deel ik met u vijf handige apps (voor op uw mobiele telefoon, maar ook uw pc) die onmisbaar zijn voor u als ondernemer.

Lees verder

Slimme ondernemers benutten de 7 voordelen van e-facturatie

door: Eva Nicolai   op: May 6, 2016 1:30:00 PM CEST

Iedere ondernemer verstuurt en ontvangt dagelijks facturen. Het overgrote deel van deze facturen wordt zelfs anno 2016 nog handmatig verwerkt. Dit terwijl er vele voordelen zijn op te noemen voor het gebruik van e-facturatie. Wist u dat leveranciers aan overheden binnen niet al te lange tijd zelfs verplicht worden tot e-factureren? Slimme ondernemers starten daarom vandaag nog met e-facturatie. Ontdek de 7 grootste voordelen!

Lees verder

Tips voor ondernemers: zo maakt u een geweldige elevator pitch

door: Gerrit Valkenburg   op: April 28, 2016 1:30:00 PM CEST

Als ondernemer hebt u een hart voor uw eigen zaak. En uw passie voor uw eigen onderneming, wilt u ook graag overbrengen op anderen. Een netwerkborrel of netwerkbijeenkomst zal dan ook geen vreemd terrein voor u zijn, u bent immers continu op zoek naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en interessante opdrachten voor uw bedrijf.

Lees verder