Handige tips voor ondernemers: het gemak van sneltoetsen

door: SnelStart op: 22 mei 2019

Handige tips voor ondernemers: het gemak van sneltoetsen

Nog makkelijker werken met SnelStart? Maak gebruik van de kennis van onze drie SnelStart-trainers WimJan van Velzen, Hans Groeneveld en Kees Huizer. In deze blogserie geven ze handige tips & tricks. Deze keer: sneltoetsen.

SnelStart is ooit ontwikkeld als een Windows-toepassing. Ook als je tegenwoordig in de cloud werkt, gebruik je in feite nog steeds een Windows-machine.

Gemak

In de trainingen die we geven, blijkt vaak dat simpele toetscombinaties niet bekend zijn. Dat is jammer, want deze sneltoetsen kunnen heel veel gemak betekenen. Zoek op deze website onder het kopje ‘Klantenservice’ bij ‘Ik wil iets weten’ maar eens op ‘sneltoetsen’. Je krijgt dan een aantal praktische tips te zien. We noemen er eentje, maar er zijn tientallen mogelijkheden.

ALT+TAB: Voor het wisselen tussen geopende toepassingen, bijvoorbeeld Excel en SnelStart. Je kunt deze toetsen ook gebruiken als je twee administraties moet bijhouden en in allebei tegelijk wilt werken. Dan zien we vaak dat de ene administratie wordt afgesloten en de andere gestart, terwijl je SnelStart meerdere malen kunt openen. Dus als je de werkmaatschappij én de holding moet bijwerken, kun je beide administraties openen en met ALT+TAB switchen.

Hier vind je een uitgebreid overzicht van alle sneltoetsen.

Een training volgen? Kijk op www.snelstart.nl/trainingen en meld je aan.