Visitekaartjes maken? 5 dingen om rekening mee te houden

door: Renney Kennet op: 20 juli 2015

Visitekaartjes maken? 5 dingen om rekening mee te houden
Visitekaartjes maken? 5 dingen om rekening mee te houden

Toen u startte als ZZP’er, ondernemer of freelancer was het waarschijnlijk één van de eerste dingen waar u mee aan de slag ging: uw visitekaartje. Over de jaren heen heeft u er waarschijnlijk al honderden uitgedeeld, en ook honderden ontvangen. Maar wat zorgt er nou voor dat sommige visitekaartjes echt uitblinken in deze stapel?

In dit blog geef ik u tips waar u rekening mee wilt houden om ervoor te zorgen dat uw volgende bestelling visitekaartjes wekenlang op iemands bureau blijven liggen.

Concept

Uw visitekaartje zou direct moeten overbrengen wat u zakelijk doet. Zie uw visitekaartje als een onderdeel van uw marketingactiviteiten. Zorg dat op uw visitekaartje in ieder geval uw logo terugkomt en ook andere onderdelen van uw huisstijl. Tot slot; zorgt dat u beide kanten van het visitekaartje gebruikt.

Content

Natuurlijk wilt u dat de juiste zaken goed leesbaar op uw kaartje staan. Denk bijvoorbeeld aan uw naam, functienaam, bedrijfsnaam, telefoonnummer, emailadres en misschien ook social media accounts. Controleer deze informatie altijd nog een keer extra goed; niets is vervelender dan na uw bestelling te zien dat uw telefoonnummer een cijfer mist.

Lettertype

Het soort lettertype dat u gebruikt op uw visitekaartje zet de toon en draagt bij aan het gevoel dat uw visitekaartje (en daarmee ook u en uw onderneming) oproept. Kies een lettertype wat aansluit bij u en uw onderneming. Probeer in ieder geval Comic Sans te vermijden. Twijfelt u erg over welk lettertype u het best kan gebruiken? Probeer dan eens Helvetica.

Kleur

U wilt natuurlijk dat uw visitekaartje er precies zo uit ziet zoals u dat wilt. De kleuren kunnen bij het afdrukken wat verschillen tussen wat u op uw beeldscherm ziet en wat u uiteindelijk in uw handen heeft. Gebruikt u RGB-kleuren (Rood, Groen, Blauw) dan is de kans een stuk groter dat u straks met andere kleuren zit. Beter is het om CMYK-kleuren te gebruiken (Cyaan, Magenta, Geel, Zwart) bij het opmaken van uw visitekaartje. Voor de gevorderden; gebruik Pantone kleuren om echt zeker van je zaak te zijn.

Snijrand

Wanneer u uw visitekaartje naar de drukker toe stuurt zal u altijd rekening moeten houden met de snijrand van de drukker. Zorg ervoor dat essentiële informatie nooit helemaal aan de randen van uw visitekaartje staat.

(Startende) Ondernemer?
Neem uw boekhouding serieus. Dit is belangrijk om inzicht te krijgen in de financiële situatie van uw bedrijf en om verantwoording af te kunnen leggen aan bijvoorbeeld de Belastingdienst. Boekhouden hoeft niet tijdrovend of moeilijk te zijn.

Meer weten over boekhouden? Download ons gratis E-book!

New Call-to-Action


Dit blog is geschreven door Renney Kennet, User Interface Designer bij SnelStart

Volg Renney op social media!