Onze Renate is Secretaresse van het Jaar

Een handkus van Jort Kelder bezegelde dinsdagavond 16 april haar overwinning: onze eigen Renate Smidt werd door Opleidingsinstituut Schoevers in Sportcentrum Papendal uitgeroepen tot Secretaresse van het Jaar 2019. De 23-jarige directiesecretaresse kwam als beste uit de bus na diverse voorrondes, waarin zij zichzelf moest presenteren. Zij liet hierbij elf andere kandidaten achter zich, die waren geselecteerd uit de vele nominaties.

Het thema van dit jaar – Verbinden: de kern van succes – bleek Renate op het lijf geschreven. Als secretaresse is zij een verbindende factor, die niet alleen ondersteunend werkt, maar ook sparring partner en organisator is binnen het bedrijf. Zelf noemt Renate dat ‘Secretaresse 2.0’.

Tegenstanders in deze competitie waren niet de minste. De twee andere finalisten waren hoogvliegers Alianne Ballemans van het Franciscus Gasthuis & Vlietland en Emy van Meel van leasemaatschappij Alphabet Nederland. Ervaren krachten die zich, net als Renate, van hun beste kant lieten zien tijdens de finale. Voor een volle zaal wist Renate de vakjury te overtuigen dat zij met haar 23 lentes de beste secretaresse van Nederland is. ‘Ik wil een voorbeeld zijn voor andere secretaresses,’ zegt Renate ‘en het imago van de secretaresse afstoffen.’ Met deze overwinning zet zij daarin een belangrijke stap. Wij zijn er trots op deze topper in ons midden te hebben.

In minder tijd makkelijk boekhouden?

Het kan met SnelStart. Bekijk nu hoe je in no-time controle over je boekhouding en inzicht in je cijfers krijgt. Ondek welk pakket bij jou past.