3 voordelen voor boekhouders en accountants van werken in de cloud

3 financiële voordelen voor Accountants van werken in de cloud

Steeds meer mkb-bedrijven werken in de cloud. Dit is het gevolg van de vele operationele en financiële voordelen die het werken in de cloud oplevert. Dat geldt ook voor boekhouders, accountants en administratiekantoren. Hier lees je de 3 belangrijkste financiële voordelen van werken in de cloud.

1Geen hoge investeringen meer in eigen apparatuur

Met de cloud voorkom je als boekhouder of accountant hoge investeringen in hardware en software. De aanschaf van bijvoorbeeld een dure server met daarbij behorende licenties is niet langer noodzakelijk. Ook hoef je deze server in de toekomst niet meer te vervangen, wat naast de investering van de apparatuur ook installatie- en migratiekosten met zich meebrengt. Hierdoor kun je je financiële middelen inzetten voor de kernactiviteiten van je bedrijf.

2Alleen betalen voor wat je afneemt

De cloud is schaalbaar en werkt met het pay-as-you-grow principe. Investeer dus niet meer in overcapaciteit. Dat doe je wel wanneer je zelf hardware en software aanschaft. Je krijgt dan meer aan bijvoorbeeld opslagcapaciteit en rekenkracht dan je ooit zult gebruiken. Met werken in de cloud betaal je alleen voor wat wordt afgenomen. Breidt het aantal medewerkers van je kantoor uit, dan neem je pas op dat moment meer capaciteit af. Uiteraard is het omgekeerde ook mogelijk bij afname van het aantal medewerkers.

3Geen onvoorziene kosten meer

De cloud geeft meer grip op de ict-kosten. Je krijgt geen hoge facturen meer voor bijvoorbeeld het updaten van je systemen of het bijwerken van je software. Ook support bij vragen of calamiteiten zit inbegrepen. Hiermee voorkom je als boekhouder of accountant zelf druk bezig zijn met allerlei ict-zaken in plaats van je eigen kernactiviteiten. Je betaalt een vast bedrag, per gebruiker per maand. Hoge pieken in ict-kosten zijn voortaan verleden tijd.

Naast deze financiële voordelen zijn er ook operationele voordelen, zoals overal op elk apparaat kunnen werken, betere beveiliging van bedrijfsgegevens en betere samenwerking met klanten en collega's.
De voordelen van de cloud zijn evident. Boekhouders en accountants doen er verstandig aan om een cloud strategie te ontwikkelen om niet achterop te raken bij concurrenten.

Boekhouders en accountants opgelet

Maak je werk leuker en makkelijker, houd veel tijd over en werk samen met je klanten zoals jij dat wil. Bekijk alle voordelen van SnelStart Accountant. Bekijk nu
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.