Boekhouding automatiseren, waarom zou je dat doen?

door: Stephanie Rijk op: 4 maart 2021

Boekhouding automatiseren, waarom zou je dat doen? | SnelStart

Gegevens overtypen in je boekhouding kost veel tijd. En een foutje is zo gemaakt. Automatiseer het overnemen van data met koppelingen voor jouw boekhoudpakket. Een bankkoppeling om in- en verkopen automatisch te verwerken, je kassa koppelen zodat je minder handmatig gegevens over moet nemen en onze favoriet: een betaallink om facturen sneller te laten betalen. Allemaal slimme snufjes die jou helpen je administratie snel en makkelijk te verwerken. Er zijn nog veel meer koppelingen, zoals CRM-systemen en koppelingen voor webshops. En alles sluit naadloos aan op je boekhouding in SnelStart. Daarom leggen we jou in vogelvlucht een paar van de mogelijkheden van koppelen uit.

De goede oude bankkoppeling

Nooit meer handmatig betalingen in je boekhouding te verwerken. Alle inkomsten en uitgaven worden dagelijks voor je bijgewerkt. Helemaal automatisch. Daarnaast hoef je ook gemaakte facturen niet meer zelf als betaald te registreren, deze worden namelijk ook direct gematcht aan je rekening. Dit scheelt dus veel handmatig invoerwerk en zo voorkom je fouten. Op dit moment koppelt SnelStart aan ABN Amro, Rabobank, ING, Knab en Triodos.

Sneller betaald met de betaallink-koppeling

Snel betaald krijgen. Wie wil dat nou niet? Door de koppeling met Mollie kun je aan iedere factuur de optie om een betaallink toe te voegen aanzetten. Katsjing! Want uit onderzoek blijkt dat facturen met een betaallink 40 procent sneller worden betaald. Maak betalen makkelijk voor je klanten met Mollie. 

In dit artikel lees je meer over het instellen van de koppeling en het verwerken van Mollie in je boekhouding. 

Juist last van wanbetalers en kom je niet meer door de bergen facturen heen? Je kunt de koppeling Outstanding24 inzetten om je debiteurenbeheer voor een groot deel over te nemen. Dankzij de koppeling herkennen zij direct wanneer er een herinnering moet worden verstuurd.

Slimme kassaoplossingen

Winkels, horeca of salons, overal is een handige kassaoplossing voor. Door voor een slim kassasysteem te kiezen dat direct gekoppeld is aan je boekhouding voorkom je ontzettend veel dubbel werk. Iedere verkoop die wordt geregistreerd in de kassa wordt automatisch bijgewerkt in je administratie. Leveranciers maak je op één plek aan en (klant-)gegevens worden continu gesynchroniseerd. Dat klinkt goed toch? Bekijk hier ons aanbod in koppelingen met kassaoplossingen

Bestellingen automatisch in je boekhouding

Met de handige gratis app MinubaGO! kun je als installateur/vakman op locatie onderdelen bestellen en deze direct overnemen op de factuur. Zo voorkom je dat je (kleine) onderdelen vergeet en kun je sneller de factuur sturen. Daarnaast is ben je minder tijd kwijt aan je boekhouding, doordat bestelde onderdelen (je inkopen/orders) en facturen niet meer handmatig hoeft over te nemen in je administratie. In dit artikel lees je meer over de koppeling tussen de app van Minuba en SnelStart.

Orders uit je webshop direct verwerkt in je administratie

Orders dubbel verwerken, dat hoeft toch helemaal niet? Klopt! Dankzij bijvoorbeeld de oplossingen van SforSoftware worden orders uit de webshop direct verwerkt in je administratie in SnelStart. Ook hier geldt weer minder administratief werk dus meer tijd over om je webshop uit te breiden. Kortingen worden verwerkt in je boekhouding, je voorraad is up-to-date, klanten worden herkend waardoor je in één overzicht de bestelhistorie kunt inzien en je hoeft nieuwe artikelen maar op één plek toe te voegen. SforSoftware is de schakel tussen jouw webshop - in bijvoorbeeld WooCommerce, Bol.com, Magento - en SnelStart. Meer over hun webshopoplossingen lees je hier.

Heb jij een webshop in Mijnwebwinkel, Lightspeed of CCV Shop dan is onze softwarepartner Combidesk de oplossing om jouw boekhouding te automatiseren.

Meer weten over de boekhouding voor je webshop?

Download het e-book 'Boekhouding voor je webwinkel' via onderstaande knop. Hierin vind je antwoorden op de volgende vragen:

  • Waar moet je aan denken bij het opzetten van een webwinkel?
  • Hoe krijg je meer inzicht in je cashflow en resultaten?
  • Wat zijn de 11 grootste voordelen van het koppelen van je webshop aan je boekhouding?
  • Hoe regel ik een koppeling tussen mijn webwinkel en mijn boekhouding?

Download het e-book 'Boekhouding voor jouw webwinkel'

Hulp nodig bij het koppelen?

Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Benieuwd welke koppelingen er allemaal zijn? Neem hier een kijkje. Heb je hulp nodig bij het koppelen of heb je vragen over een branchespecifieke oplossing? Neem dan contact op met een van onze implementatiepartners. Zij zijn specialisten op het gebied van externe software koppelen aan je administratie in SnelStart.

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. Hoewel dit artikel met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, raden we je te allen tijde aan om één en ander inhoudelijk met je boekhouder of accountant af te stemmen.