Handige tips voor ondernemers: factuursjablonen

door: SnelStart op: 13 december 2018

Handige tips voor ondernemers: factuursjablonen

Nog makkelijker werken met SnelStart? Maak gebruik van de kennis van onze drie SnelStart-trainers WimJan van Velzen, Hans Groeneveld en Kees Huizer. In deze blogserie geven ze handige tips & tricks. Deze keer: factuursjablonen.

Stel, je verhuurt een (deel van je) pand. Het is niet fraai om die verhuurnota met je ‘normale’ factuursjabloon te versturen en daarbij de standaardmailtekst te gebruiken. Maak dan een sjabloon aan, met natuurlijk de periode (die je automatisch kunt plaatsen) en zorg ervoor dat de mailtekst is aangepast. Sla dit sjabloon op onder een nieuwe naam, in dit voorbeeld ‘Huur’. Bij de volgende keer kies je dan voor het nieuwe sjabloon ‘Huur’ en klaar ben je. blogtrainers10

Ook als je bij de KVK meerdere handelsnamen hebt en je jezelf wilt profileren met aparte facturen, kun je een extra sjabloon aanmaken, bijvoorbeeld ‘Groothandel’. Bij elk sjabloon kun je aparte bijlagen meesturen (met SnelStart 12).

Werk je nog met oudere factuuropmaken? Laat je dan eens verrassen door de nieuwe, of laat de bestaande ‘upgraden’. Lees meer over factuuropmaak en sjablonen op ons Kennisplein. Je kunt ook contact opnemen met de iPartners van SnelStart. Zij zijn bekend met de oudere en de nieuwe opmaken.

Een training volgen? Kijk op www.snelstart.nl/trainingen en meld je aan.