‘SnelStart betekent voor mij gemak en dat je weet dat het goed gaat'

Jewels with Flair is een webshop in handgemaakte sieraden. Eigenaresse en creatief brein Erlinde Kramer vertelt er met verve over. "Ik ben altijd al creatief geweest en dacht dat ik in het onderwijs mijn ei wel kwijt kon", vertelt ze. "Maar ik bleek toch de behoefte te hebben om meer met die creativiteit te doen."

Na een aantal jaren in het onderwijs besloot ze daarom in 2012 om zich te gaan toeleggen op het maken van sieraden, liefst van duurzame materialen. "De sieraden die ik maak zijn van echt zilver, goud op zilver, maar ook verzilverd of verguld. Ik werk daarbij met edelstenen, zoetwaterparels en ook met Swarovski Elements."

Uniek en handgemaakt

De ontwerpen verzint ze zelf en elk sieraad is uniek en handgemaakt. De bedrijfsnaam verraadt het al: het mag een beetje flair hebben, gezellig zijn. Sieraden zijn geïnspireerd op bloemen en mooie kleuren. Veel sieraden - oorbellen, kettingen, armbanden en ringen - kunnen worden besteld in verschillende materialen. Elk sieraad is een cadeautje. Het is de bedoeling de klant precies dát te geven wat hij of zij zoekt, dus als iets niet in de webshop te vinden is, kan het in veel gevallen op maat gemaakt worden.

Geen tijd voor administratie

"Inmiddels is de webshop een fulltimebaan geworden", zegt Erlinde. "Ik heb dit jaar mijn baan in het onderwijs definitief vaarwel gezegd en hou me nu alleen nog bezig met het maken en verkopen van sieraden." Voor administratie heeft ze niet veel tijd en daarom ging ze op zoek naar een handig boekhoudprogramma, dat haar zou helpen de financiële huishouding zo snel mogelijk gedaan te krijgen.

Na eerst een ander pakket te hebben geprobeerd, dat niet aan haar eisen voldeed, vond ze SnelStart via internet. "Ik heb het een maand geprobeerd en het beviel prima", zegt Erlinde. "Toen vervolgens degene die mijn verzekeringen regelt het ook nog aanraadde en ik bleek te kunnen samenwerken met mijn boekhouder, was ik om."

"Met SnelStart laat ik geen steekjes vallen!"

Steeds meer geautomatiseerd verwerken

"Hiermee wordt mijn boekhouding steeds meer geautomatiseerd en dat is handig. Bankafschriften worden automatisch verwerkt en ik heb via webwinkelfacturen.nl een koppeling met mijn webshop, waardoor ook de orders moeiteloos worden verwerkt. Ondertussen kijk ik naar een koppeling voor de betalingen die via de webshop gedaan worden, zodat ik ook daar geen omkijken meer naar heb. Eigenlijk hoef ik dan alleen nog maar de inkoopbonnen te verwerken en die scan ik snel in."

Tijdbesparing

Erlinde vertelt dat ze tot kortgeleden haar boekhouding nog in Excel deed. "Eigenlijk had ik het zo druk, dat ik geen tijd had om me in boekhoudsoftware te verdiepen!". Ze is blij dat ze daar uiteindelijk toch de tijd voor heeft genomen. ‘SnelStart betekent voor mij gemak en dat je weet dat het goed gaat. Dat je geen steekjes laat vallen’, vertelt ze enthousiast. De boekhouder hoeft alleen nog maar te controleren. Doordat zo veel automatisch kan, bespaart ze een hoop tijd. Ook de chatfunctie met de klantenservice bij SnelStart werkt goed; als ze vragen heeft worden die snel en goed beantwoord.

Samen in SnelStart

Erlinde ontdekte nog een voordeel. "We kwamen achter nog iets handigs: mijn vriend is zzp’er in de bouw en we hebben zijn administratie bijgevoegd in SnelStart." Met twee administraties in één pakket staat alles netjes op één plek. Een handige oplossing die kosten bespaart en het overzicht vergroot. "Een aanrader", vindt Erlinde.

Ga ook voor gemak, tijdwinst en inzicht

Vraag nu gratis en vrijblijvend de online productdemo aan en ontdek de voordelen van een geautomatiseerde administratie. Ik wil een demo
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.