Koppel uw administratie aan uw WooCommerce-webshop

Koppel uw SnelStart administratie aan een WooCommerce-webshop

Hoe zorgt u voor een efficiënt bedrijfsproces en voor een optimale tijdsbesteding? Vier redenen om uw administratie aan uw WooCommerce-webshop te koppelen.

De keuze voor WooCommerce
Voor de webshops met een kleiner budget en productaanbod is WooCommerce zeer interessant. De voordelen van WooCommerce liegen er niet om: de ontwikkelkosten zijn vele malen lager dan wanneer u een website in Magento laat bouwen en veel functionaliteiten – die je eerder alleen in Magento vond - zijn tegenwoordig ook bij WooCommerce beschikbaar. In een artikel op FrankWatching gaat Jasper Verbunt iets dieper in op de voor- en nadelen van WooCommerce.

De voordelen van WooCommerce:

pijlEén helder systeem;
pijlKoppelingen met bekende extensies is mogelijk;
pijlMeertalige webshop is mogelijk;
pijlSnel op te zetten en licht systeem – wat voordelig is voor je laadtijd;
pijlSEO.

Maar hoe zorgt u ervoor dat, wanneer de bestellingen binnenstromen, u geen tijd verspilt? Vier redenen om uw administratie aan uw webwinkel te koppelen:

1.pngVerwerk simpel en snel uw administratie

Waar u normaal na een bestelling de klant- en ordergegevens handmatig invoert, kunt u uw webshopbestellingen ook automatisch inlezen. Artikelen, omschrijvingen, de status van de order en eventuele afwijkende verzendadressen: met een handig overzicht houdt u doorlopend inzicht.

2.pngOptimale tijdsbesteding

Het handmatig invoeren van klant- en ordergegevens neemt veel tijd in beslag. Bespaar tijd door de gegevens met één handeling automatisch in te lezen en besteed deze tijd aan andere relevante zaken, zoals marketing. Zo bent u verzekerd van een optimale tijdsbesteding.

3.pngVerwerk gegevens en bestellingen foutloos

Bij het handmatig invoeren van gegevens dreigt het gevaar dat er fouten gemaakt worden. Met een automatische koppeling verloopt dit proces foutloos en blijven verrassingen voor zowel de klant als uzelf bespaard.

4.pngHoud artikelcodes up-to-date

Staan de bestelde artikelen nog niet in uw administratie? Dan worden deze automatisch aangemaakt in uw administratie. Ook de klantgegevens worden automatisch ingelezen, waarbij u overigens wel de keuze heeft om het handmatig te doen. Zo blijft uw administratie altijd up-to-date.

New Call-to-action

In minder tijd makkelijk boekhouden?

Het kan met SnelStart. Bekijk nu hoe je in no-time controle over je boekhouding en inzicht in je cijfers krijgt. Ondek welk pakket bij jou past.