Veilig in de cloud

door: Frank Grootemaat op: 19 juli 2018

Veilig in de cloud

Is werken in de cloud onveilig? Die vraag komt nogal eens voorbij als het over online samenwerken gaat. Het antwoord is nee. Opslag in de cloud, op een beveiligde server in een datacenter, is niet onveiliger dan de opslag op een eigen PC of laptop. Sterker nog, het is vaak zelfs veiliger.

Het risico dat financiële gegevens kwijtraken door lokale calamiteiten, zoals het crashen van de eigen harde schijf of diefstal van een computer of laptop, wordt uitgesloten. Het niveau van de beveiligingsmaatregelen rond een centrale server is bovendien veel hoger dan thuis.

Samenwerking met Microsoft

De veiligheid en betrouwbaarheid van de SnelStart-administraties in de cloud zijn gegarandeerd vanwege de samenwerking met Microsoft, wereldwijd marktleider op dit gebied. In de overgang van traditionele softwareleverancier naar online dienstverlener koos SnelStart bewust voor het cloudplatform Azure vanwege de geboden kwaliteit.

Begin 2015 begon SnelStart hiermee en inmiddels staan ruim 60.000 administraties in de cloud! In ongeveer de helft daarvan is sprake van online samenwerken met een boekhouder en/of accountant. SnelStart is Gold Partner van Microsoft op het terrein van Application Development en Cloud Platform.