Is werken in de cloud onveilig?

Is werken in de cloud onveilig? Die vraag komt nogal eens voorbij als het over online samenwerken gaat met je boekhouder of accountant. Het antwoord is nee. Opslag in de cloud, op een beveiligde server in een datacenter, is niet onveiliger dan de opslag op een eigen PC of laptop. Sterker nog, het is vaak zelfs veiliger.

Het risico dat financiële gegevens kwijtraken door lokale calamiteiten, zoals het crashen van de eigen harde schijf of diefstal van een computer of laptop, wordt uitgesloten. Het niveau van de beveiligingsmaatregelen rond een centrale server is bovendien veel hoger dan thuis.

 

Samenwerking met Microsoft

De veiligheid en betrouwbaarheid van de SnelStart-administraties in de cloud zijn gegarandeerd vanwege de samenwerking met Microsoft, wereldwijd marktleider op dit gebied. In de overgang van traditionele softwareleverancier naar online dienstverlener koos SnelStart bewust voor het cloudplatform Azure vanwege de geboden kwaliteit.

Microsoft beheert ook de servers van andere grote organisaties, waaronder verzekeringsmaatschappijen, banken, vliegtuigmaatschappijen en overheidsorganisaties. Iedere dag worden back-ups in het datacenter gemaakt. Dan wordt een kopie van de volledige database gemaakt. De servers worden 24 uur per dag en 7 dagen in de week bewaakt en gecontroleerd.

Slimmer en sneller boekhouden?

Met SnelStart kies je zelf in hoeverre je je administratie automatiseert. Van razendsnel factureren en optimaal inzicht in je cijfers tot een geautomatiseerd debiteurenbeheer en/of voorraadbeheer. Bekijk nu welk pakket bij jouw bedrijf past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.