Hoezo RGS?

door: Daan van der Slikke   op: 26 september 2016 13:00:00 CEST

Als accountants- of administratiekantoor heeft u ongetwijfeld wel eens van de term RGS gehoord. Daarbij komen bij u wellicht de volgende vragen boven: wat is het en wat kan ik er eigenlijk mee? In dit blog geef ik u graag een antwoord op deze vragen en laat ik u zien wat RGS in de praktijk voor accountants- en administratiekantoren betekent.

Lees verder

Accountant? Onderscheid jezelf! Ga samenwerken met de klant

door: Eva Nicolai   op: 16 september 2016 15:19:50 CEST

De accountancybranche verandert door digitalisering en prijsconcurrentie. Ondernemers krijgen steeds meer handigheden aangereikt waarmee ze zelf (een deel van) de boekhouding kunnen voeren. Denk hierbij aan goedkope online diensten waarmee eenvoudig online een factuur verstuurd kan worden en applicaties waarmee een bonnetje kan worden ingescand in de boekhouding. Vooral zelf factureren vinden veel ondernemers prettig en leuk om te doen. Het versturen van facturen brengt immers geld in het laatje!

Lees verder

Bent u klaar voor SBR?

door: SnelStart   op: 6 september 2016 11:07:50 CEST

Oosterend, 6 september 2016 – SBR (Standard Business Reporting) is intussen niets nieuws meer. Sinds SBR is aangeduid als dé manier van rapporteren wordt SBR als verplichte aanlevermethode vanaf 2011 gefaseerd ingevoerd voor diverse rapportages.

Actueel is dat de Kamer van Koophandel en diverse banken bestanden zoals de jaarrekening binnenkort alleen nog maar in SBR-standaard accepteren. Maakt u uw rapportages nog steeds in Word of Excel? Dan heeft u een uitdaging. SnelStart en zakelijke partners helpen u voorbereiden op SBR!

Lees verder

Al 5 jaar eenvoudig digitale facturen verwerken in SnelStart!

door: SnelStart   op: 5 september 2016 11:00:00 CEST

Oosterend, 15 september 2016 - Ontvangt u wel eens digitale facturen van uw leverancier? Dat is goed mogelijk, want digitaal factureren wordt steeds meer de standaard. Hierbij wordt, niet alleen in Nederland, maar in heel Europa, vaak gebruik gemaakt van het universele bestandsformaat voor digitale facturen: UBL. Wist u dat het al sinds versie 10.01 mogelijk is om UBL-facturen in te lezen in uw boekhouding in SnelStart? Dit is inmiddels al 5 jaar!

Lees verder

3 dingen die klanten van accountants verwachten

door: Gerrit Valkenburg   op: 26 augustus 2016 14:00:00 CEST

Als accountant bevindt u zich in een dynamisch werkveld. Door de digitalisering verandert uw werk als accountant continu en moet u zich kunnen aanpassen aan de ontwikkelingen die gaande zijn. Niet alleen de digitalisering speelt een leidende rol in de veranderingen binnen uw werkveld. Het gezegde “De klant is koning”, klinkt u vast niet onbekend in de oren. Uw klant bepaalt deels hoe u uw werk als accountant uitvoert. Immers, om te blijven groeien in aantal klanten, moet u voldoen aan de klantverwachting. Maar wat verwacht uw klant nu van u als accountant? En hoe speelt u daarop in? Ik vertel het u in deze blog!

Lees verder

Weer een keurmerk. Waar doen we het eigenlijk voor?

door: Frits Ploeg   op: 3 augustus 2016 15:52:52 CEST

Vertrouwen in kwaliteit speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Om het vertrouwen in een product of dienst te ‘bevestigen’ bestaan er keurmerken. Maar hoe betrouwbaar zijn ze?

Het aantal keurmerken in Nederland groeit explosief. Zo bestaan er bijvoorbeeld al meer dan 200 duurzaamheidskeurmerken. Echter zijn het vaak logo’s zonder betekenis, eigenlijk niet meer dan een marketingtruc. Hoe kunt u, als ondernemer en consument, nog de waarde van een keurmerk inschatten? Hoe weet u welk keurmerk betrouwbaar is en welke slechts een ‘leeg logo’?

Lees verder

Onthulling Delft Hyperloop

door: SnelStart   op: 19 juli 2016 11:00:00 CEST

Oosterend, 18 juli 2016 - Afgelopen donderdag 30 juni was het dan eindelijk zover: de onthulling van de Delft Hyperloop! Als partner van dit geweldige project was SnelStart uiteraard aanwezig. Net als vele media trouwens. Onder andere het NOS Journaal, Eén Vandaag, Nieuwsuur, RTL Nieuws, Editie NL en NU.nl besteden aandacht aan deze gebeurtenis. Tot 's avonds laat was #hyperloop nog trending topic #1 op Twitter!

Lees verder

Is blockchain de toekomst?

door: Ben Schraag   op: 12 juli 2016 14:00:00 CEST

Afgelopen maandag 20 juni vond het Dutch National Blockchain Conference plaats op het hoofdkantoor van KPMG. Het congres is een initiatief van Rutger van Zuidam (intobitcoin.com) en Vincent Everts. Doel van het congres: de financiële wereld en de blockchain wereld bij elkaar brengen. Ehh wat voor congres? Blockchain? Om het iets duidelijker te formuleren: blockchain is de onderliggende internettechnologie achter de Bitcoin. 

Lees verder

Drie redenen om u te verdiepen in digitalisering voor accountantskantoren

door: Gerrit Valkenburg   op: 30 juni 2016 14:00:00 CEST

De accountancy branche is zeker niet de eerste die te maken krijgt met digitalisering. Laatst las ik een artikel in het magazine Adformatie, waarin wordt voorspeld dat marketing in 2020 de branche is waar de meeste digitalisering en automatisering is ten opzichte van het aantal werknemers. Ook wij maken gebruik van marketingautomatisering en kunnen onze marketingactiviteiten daardoor efficiënter inrichten en continu analyseren.

Lees verder

Robots, wat een naam al niet kan doen?

door: Carlo Kuip   op: 12 mei 2016 15:33:10 CEST

De afgelopen maanden steekt steeds vaker de term "robot" of "bot" de kop op in de IT en de media. Zo lanceerde Facebook pasgeleden een chatbot voor messenger en ook Microsoft zet in op bots. Wat maakt die term nu zo aantrekkelijk en wat kunnen we verwachten bij de inzet van deze bots?

Lees verder