Wat is er verbeterd in de snelheid van een online administratie?

door: Henry Been   op: 4 januari 2017 12:52:04 CET

In een eerder blog heb ik al eens geschreven over de cloud strategie van SnelStart. Wij hebben er voor gekozen om de data die onze klanten gebruiken, in stand te houden. In plaats van een cloud applicatie, hebben wij gekozen voor een cloud administratie. Hierdoor kunnen ook bestaande klanten de voordelen van de cloud plukken, zónder te hoeven wisselen van programma. Ook kunnen zij hun bestaande administratie online brengen of zelfs een online administratie weer offline halen, wanneer zij dat willen.

Lees verder

#TechDaysNL 2016

door: Henry Been   op: 12 oktober 2016 15:41:07 CEST

Afgelopen dinsdag en woensdag heb ik samen met een aantal collega’s weer de Microsoft TechDays bezocht. Op de TechDays zorgen tal van sprekers ervoor dat je in twee dagen weer helemaal op de hoogte raakt van de nieuwste ontwikkelingen van Microsoft. Mijn eigen aandacht ging dit jaar niet alleen uit naar de sessies die gegeven werden, ik heb er dit jaar zelf ook twee mogen geven.

Lees verder

Als het mis gaat ontdek je pas echt wat je aan elkaar hebt

door: Carlo Kuip   op: 23 september 2016 13:00:00 CEST

Betrouwbaarheid staat bij SnelStart voorop. Onze boekhoudsoftware speelt immers een belangrijke rol in uw bedrijfsvoering. Ondanks alle inspanningen om deze betrouwbaarheid te garanderen konden we helaas niet voorkomen dat een aantal van onze klanten vorige week problemen ondervonden bij het inloggen of openen van de online administratie. De oorzaak? Een grote verstoring van onze online dienstverlening.

Lees verder

SnelStart: van dozenschuiver tot online dienstverlener

door: Henry Been   op: 1 september 2016 12:37:39 CEST

Al meer dan dertig jaar maakt en levert SnelStart boekhoudsoftware. De laatste twintig jaar gebeurde dit in de vorm van een Windows Desktop applicatie, oftewel een boekhoudprogramma dat u moet downloaden en installeren op de computer. Hierbij worden alle gegevens van een gebruiker opgeslagen op één plek, bereikbaar via de (vaste) computer.

Van steeds meer SnelStart gebruikers kwam de wens om altijd en overal te kunnen werken in de administratie. Om aan deze wens tegemoet te kunnen komen, is SnelStart de afgelopen drie jaar veranderd. SnelStart is niet langer een traditionele dienstverlener (Independent Software Vendor), maar steeds meer een online dienstverlener. Inmiddels hebben we al meer dan 13.000 bedrijfsadministraties voor onze gebruikers online staan!

Lees verder

Robots, wat een naam al niet kan doen?

door: Carlo Kuip   op: 12 mei 2016 15:33:10 CEST

De afgelopen maanden steekt steeds vaker de term "robot" of "bot" de kop op in de IT en de media. Zo lanceerde Facebook pasgeleden een chatbot voor messenger en ook Microsoft zet in op bots. Wat maakt die term nu zo aantrekkelijk en wat kunnen we verwachten bij de inzet van deze bots?

Lees verder

Trend: Waarom u straks ook chat met een robot

door: Jacob-Jan Janssen   op: 20 april 2016 13:30:00 CEST

Het is nu al een kwart eeuw geleden, dat de eerste webpagina's geschreven werden. Een ontwikkeling die een stuk verser in het geheugen ligt is de introductie van de smartphone applicatie. In de zomer van 2008 lanceerde een groot softwarebedrijf uit Californie de App Store, misschien wel de grootste aanjager van het succes van de iPhone. Veel mensen denken dat de (smartphone)app voorlopig de laatste ontwikkeling is in softwareland. Immers, het applicatie-aanbod groeit toch nog steeds? En er zijn toch geen goede alternatieven?

Lees verder

Vooruitstrevend software-ontwikkelen kan op Texel, net als surfen..

door: Ivo Huizinga   op: 29 maart 2016 14:00:00 CEST

Eén van de grootste uitdagingen van een onderneming is het vinden van goed opgeleid personeel. Deze uitdaging wordt nog groter voor bedrijven buiten de Randstad. De uitdaging wordt bijna onmogelijk als jouw bedrijf zich bevindt op één van onze Waddeneilanden, bijvoorbeeld Texel. En toch lukt het ons bij SnelStart regelmatig om jonge, enthousiaste, leergierige developers naar het eiland te krijgen. Hoe dat kan?

Lees verder

Uw bank loopt achter! Zijn er eigenlijk alternatieven?

door: Hugo van Noorden   op: 24 maart 2016 14:00:00 CET

In de middeleeuwen, tijdens de Renaissance, ontstond het bankieren op de manier zoals wij die kennen. Natuurlijk is er sinds die tijd enorm veel veranderd, met name op technisch gebied. Toch is het basisidee van een bank steeds gelijk gebleven. Met de intrede van het internet is het hele systeem overgezet van papier naar digitaal. Met de groei van mobiel gebruik is het hele systeem (als je geluk hebt) responsive gemaakt (Hallo! ASR… ASN… Regiobank?!) . Maar we doen onze bankzaken nog altijd op vrijwel dezelfde manier en dat is best vreemd.

Lees verder

The mythical man-month, 40 jaar later

door: Carlo Kuip   op: 22 maart 2016 13:54:20 CET

In moderne software ontwikkeling wordt met Scrum of agile teams gewerkt aan het leveren van hoge kwaliteit software. De kern van Scrum is een multidisciplinair en zelfsturend team, met als doel om zo veel mogelijk klantwaarde te leveren. Een belangrijke noot in deze is dat het scrum/agile proces is gestoeld op een korte feedback cyclus. Dit geeft een team de gelegenheid te leren van de problemen die het heeft ondervonden en daaruit snel verbeteringen te definiëren en toe te passen. De voorgestelde verbeteringen missen, door het kijken naar de voorafgaande sprint, nog wel eens de essentie van een probleem. Daarbij wordt de oorzaak soms verwisseld met het symptoom. Om daaraan te ontsnappen is het gezond even wat meer afstand te nemen en vanuit een breder tijdsbesef te kijken naar mogelijke verbeteringen. Bronnen daarvoor zijn bijvoorbeeld observaties uit de oudere generatie software ontwikkeling.

Lees verder

Optimaliseer de jaarlijkse voorraadbalans

door: Gerrit Valkenburg   op: 4 december 2015 16:00:00 CET

Pen paraat? Check. Lijsten paraat? Check. Telteams aanwezig? Dubbelcheck. De jaarwisseling komt eraan en het is weer tijd voor de jaarlijkse voorraadbalans. Hoe optimaliseer je het telproces en zorg je dat het zo snel en nauwkeurig mogelijk verloopt?

Lees verder