Wat is er verbeterd in de snelheid van een online administratie?

door: Henry Been   op: January 4, 2017 12:52:04 PM CET

In een eerder blog heb ik al eens geschreven over de cloud strategie van SnelStart. Wij hebben er voor gekozen om de data die onze klanten gebruiken, in stand te houden. In plaats van een cloud applicatie, hebben wij gekozen voor een cloud administratie. Hierdoor kunnen ook bestaande klanten de voordelen van de cloud plukken, zónder te hoeven wisselen van programma. Ook kunnen zij hun bestaande administratie online brengen of zelfs een online administratie weer offline halen, wanneer zij dat willen.

Lees verder

SnelStart: van dozenschuiver tot online dienstverlener

door: Henry Been   op: September 1, 2016 12:37:39 PM CEST

Al meer dan dertig jaar maakt en levert SnelStart boekhoudsoftware. De laatste twintig jaar gebeurde dit in de vorm van een Windows Desktop applicatie, oftewel een boekhoudprogramma dat u moet downloaden en installeren op de computer. Hierbij worden alle gegevens van een gebruiker opgeslagen op één plek, bereikbaar via de (vaste) computer.

Van steeds meer SnelStart gebruikers kwam de wens om altijd en overal te kunnen werken in de administratie. Om aan deze wens tegemoet te kunnen komen, is SnelStart de afgelopen drie jaar veranderd. SnelStart is niet langer een traditionele dienstverlener (Independent Software Vendor), maar steeds meer een online dienstverlener. Inmiddels hebben we al meer dan 13.000 bedrijfsadministraties voor onze gebruikers online staan!

Lees verder

Drie redenen om u te verdiepen in digitalisering voor accountantskantoren

door: Gerrit Valkenburg   op: June 30, 2016 2:00:00 PM CEST

De accountancy branche is zeker niet de eerste die te maken krijgt met digitalisering. Laatst las ik een artikel in het magazine Adformatie, waarin wordt voorspeld dat marketing in 2020 de branche is waar de meeste digitalisering en automatisering is ten opzichte van het aantal werknemers. Ook wij maken gebruik van marketingautomatisering en kunnen onze marketingactiviteiten daardoor efficiënter inrichten en continu analyseren.

Lees verder

Schoenendoos? Weg ermee!

door: Eva Nicolai   op: April 14, 2016 11:30:00 AM CEST

U kent hem vast. De ondernemer met hart voor zijn onderneming, maar een aversie tegen de administratie. De boekhouding wordt gezien als administratieve rompslomp. Een standpunt dat vaak ondersteund wordt door de stelling: ‘Ik ben ondernemer, geen boekhouder’. Toch hebben de meeste ondernemers de boekhouding redelijk op orde. Daarentegen zijn er ook nog steeds ondernemers die bij voorkeur alle bonnetjes en rekeningen in een schoenendoos gooien, welke vervolgens één keer in de zoveel tijd bij het administratiekantoor op de stoep wordt zet. Waarschijnlijk zoekt u als boekhouder of accountant deze wirwar van bonnetjes en papieren dan ook nog voor hem of haar uit. Met enige tegenzin wellicht, maar toch. Want sommige ondernemers kunnen het ook echt niet zelf, toch?

Lees verder

De verdwijning van de VAR. Wat verandert er voor u als ondernemer?

door: Ben Schraag   op: April 8, 2016 8:10:20 PM CEST

De VAR-verklaring voor ZZP’ers verdwijnt per 1 mei 2016 en wordt vervangen door een nieuw systeem van modelovereenkomsten. Lees in dit blog wat er voor u als ondernemer verandert.

Lees verder

Nooit meer bankafschriften inlezen? Het kan!

door: Ben Schraag   op: February 18, 2016 2:55:53 PM CET

Als ondernemer herkent u het vast als één van de meest tijdrovende klussen: het inlezen van bankafschriften in uw boekhouding. En dit terwijl veel administratieve processen, zoals het maken en verwerken van facturen, bonnetjes en de bank- en kasmutaties, tegenwoordig steeds meer worden geautomatiseerd! Kan dan ook het inlezen van bankafschriften niet sneller en gemakkelijker? Jazeker! In dit blog alles over de voordelen van een bankkoppeling.

Lees verder

5 tips om het beste boekhoudprogramma te kiezen

door: Jacob-Jan Janssen   op: February 12, 2016 2:15:35 PM CET

Heeft u een groeiende onderneming en hart voor de zaak? Dan is het goed mogelijk dat zelfs de vrije zaterdagavond niet veilig is voor uw boekhoudbezigheden. Boekhoudsoftware is hiervoor de ideale oplossing. Het ordenen van inkomsten en uitgaven kost u met een goed boekhoud programma nog amper tijd en de BTW-aangifte wordt verstuurd met één druk op de knop!

Het gebruiksgemak van de meeste programma's is de afgelopen jaren flink toegenomen. Relatief nieuw is bijvoorbeeld de mogelijkheid om de bankrekening van uw organisatie te koppelen aan uw boekhoudpakket, waarna transacties automatisch worden doorgevoerd in uw boekhouding. Maar niet elk pakket biedt dezelfde mogelijkheden. Daarom is het goed om de functies goed met elkaar te vergelijken. De onderstaande tips geven sturing bij het zoeken naar uw perfecte boekhoudpakket:

Lees verder

Debiteurenbeheer: grote klus of ‘appeltje, eitje’?

door: Merijn Stapert   op: February 2, 2016 2:00:00 AM CET

Het versturen van facturen en herinneringen, het bijhouden van betalingsregelingen, de correspondentie met klanten via de mail over (openstaande) facturen: het debiteurenbeheer van uw organisatie is een tijdrovende bezigheid, maar wél een hele belangrijke. Niet zelden legt ten minste één medewerker zich volledig toe op het debiteurenbeheer. Maar wist u dat het bijhouden van uw debiteuren ook een stuk eenvoudiger kan? Lees snel verder en ontdek hoe!

Lees verder

22 handige tips in het programma SnelStart

door: Koen Snoek   op: November 24, 2015 3:30:00 PM CET

SnelStart 12 probeert het voor u als klant zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom delen wij 22 handige tips. Leer alle ‘handigheidjes’ kennen met onderstaande lijst , pik eruit wat voor u van toepassing is en doe er uw voordeel mee!

Lees verder

10 redenen waarom u als ZZP-er uw administratie zelf kunt opzetten!

door: Menno Commandeur   op: November 19, 2015 3:30:00 PM CET

Iedere ondernemer heeft een administratie. U kunt de administratie zelf opzetten, of uitbesteden aan bijvoorbeeld een accountant. Waar u ook voor kiest, de administratie hoort bij uw onderneming en u bent en blijft daarom ook eindverantwoordelijk.

Lees verder