<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1705023512907518&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Persoonlijk contact en een goed product, dat is belangrijk

Het begon allemaal met twee operatietafels voor de Stichting AAP. Jos Kamphuis merkte dat zijn heftafels goed bruikbaar waren voor dieren. Met zijn ondernemende geest en gedegen technische achtergrond heeft hij in de afgelopen 17 jaar met trimtafels.com naam gemaakt in de wereld van..

Lees verder

Handige tips voor ondernemers: documenten opslaan bij..

Nog makkelijker werken met SnelStart? Maak gebruik van de kennis van onze drie SnelStart-trainers WimJan van Velzen, Hans Groeneveld en Kees Huizer. In deze blogserie geven ze handige tips & tricks. Deze keer: documenten opslaan bij je klantgegevens.

Lees verder

Je webshop koppelen aan je boekhouding: hoe doe je dat?

Een beetje goedlopende webshop levert heel veel administratie op. En als je het niet goed regelt, moet je veel dubbel werk doen. Daarom is het handig om voordat je begint je webshop te koppelen aan je boekhoudprogramma.

Lees verder

3 tips voor een succesvolle start van een webshop

Wie begint aan een webshop heeft meteen een hoop te doen: KVK-inschrijving, domeinnaam, huisstijl, webshopsoftware, website, financiën, boekhouding en een accountant regelen. Je kunt al die zaken goed regelen, maar dat bepaalt niet of je webshop een succes wordt. Wil je een succesvolle webshop?..

Lees verder

Zo krijg je ondernemers enthousiast voor hun boekhouding

Ruim 18 jaar geleden begon Claudia van Braak voor zichzelf, als accountant. Toen nog vanuit huis. Inmiddels huurt ze een kantoorpand en heeft ze personeel. In 2018 is ze overgestapt op SnelStart en werd haar core business online samenwerken met haar klanten. Anno 2020 is haar planning ruimer en..

Lees verder

Een goed begin van het nieuwe (boek)jaar met SnelStart!

Het jaar is bijna voorbij en je bent lekker druk met ondernemen. Administratie is 'even een dingetje', maar eigenlijk lukt het je prima. Wel heb je iets gehoord over 'jaarafsluiting'. Moet je daar wat mee? En is dat belangrijk dan? Het antwoord is simpel: ja, je moet daar wat mee en ja, het is..

Lees verder

Bedrijfsmiddelen boek je in SnelStart

Het inboeken van bedrijfsmiddelen en de daarbij behorende afschrijvingen is veel werk. De kans dat er fouten gemaakt worden bij het handmatig inboeken is bovendien aanwezig. In SnelStart boek je materiële en immateriële vaste activa gemakkelijk en snel.

Lees verder

Handige tips voor kantoren: Jim vertelt

Wist je dat je de tabbladen in SnelStart kunt lostrekken en slepen naar een groot scherm? Of dat je met een heel eenvoudige toetsencombinatie twee vensters naast elkaar kunt openen? Dit en andere tips & tricks legt collega Jim Schipper graag aan je uit. 

Lees verder

Het is zo makkelijk: zelf je boekhouding doen met online..

Een administratie hoort bij het ondernemen. Leuk is het niet. Dus je kunt ervoor kiezen om dit uit te besteden aan je boekhouder of accountant. Of je kiest ervoor om een deel zelf te doen. Zo bespaar je tijd op het wegbrengen van je administratie en je houdt wat geld over. 

Lees verder

Meer tijd voor jouw klanten door Online Samenwerken

3B Adviseurs en Accountants begon begin 2017 actief met online samenwerken. ‘Al het inboekwerk zal op termijn door de computer worden overgenomen, die tendens is niet te stoppen. Wij hebben de keuze gemaakt om nu al mee te groeien met deze ontwikkeling.’

Lees verder

Belangrijke wetswijzigingen voor 2020

In 2020 worden weer een aantal wetswijzigingen doorgevoerd die betrekking hebben op ondernemers. Ben jij al helemaal op de hoogte, of zijn er toch nog veranderingen waar jij meer over wilt lezen? Wij zetten de belangrijkste veranderingen voor je op een rij. 

Lees verder

'De afwisseling van lesgeven en het administratieve..

Leren fietsen, dat deed je met je vader of je moeder. Met vallen en opstaan. Met zijwieltjes. Spelenderwijs. Maar leren rijden op de scooter of motor, op een heftruck of in de auto, daar komt wat meer bij kijken. Wie het rijbewijs heeft gehaald, koestert nog jarenlang herinneringen aan de tijd..

Lees verder

SnelStart Aangenaam 2019 was een groot succes

Op 28 november 2019 stonden de Midden Nederland Hallen volledig in het teken van verbinding tijdens SnelStart Aangenaam. Een dag vol inspirerende presentaties, een interessante keynote, een partnermarkt en een goedbezocht Kennisplein. Met ruim 500 administratie- en accountantskantoren en 20..

Lees verder

Libanese wraps van Nederlandse bodem – culturen smelten..

Brood past bij elke maaltijd. In veel families staat het bij ontbijt, lunch en avondeten als hoofd- of bijgerecht op tafel en heeft daarmee een belangrijke plek, die niet weg te denken is. Omdat het brood zo’n belangrijke rol heeft bij het eten, noemde Bangin Yussif zijn bakkerij Almalika,..

Lees verder

Financieringsprimeur voor SnelStart-kantoor VKEB

De eerste financiering uit het onlangs opgerichte financieringsfonds Fundament is verstrekt aan een klant van het SnelStart-kantoor Van Klompenburg & Bonestroo (VKEB). Fundament is opgezet door een groep accountants- en administratiekantoren en de financieringsmarktplaats LoanStreet, om..

Lees verder

'Het hele gezin werd ingezet om de uien te schillen'..

Heb je je ooit afgevraagd waar het gesnipperde uitje op je frikandel speciaal, Hollandse Nieuwe of broodje filet americain vandaan komt? Dikke kans dat dit Smit’s uien in Den Haag is. Het familiebedrijf is de grootste leverancier van geschilde uien, uienblokjes en uienringen voor horeca,..

Lees verder

'Momenteel richt ik me vooral op kleinere klussen'..

Sinds eind jaren tachtig is het een begrip in Heerhugowaard en omgeving: het installatiebedrijf van Ted Slijkerman. Particulieren en bedrijven kunnen bij hem terecht voor het plaatsen van sanitair, het installeren van verwarmingsinstallaties en nog veel meer. Ted is één van onze #tofsteklanten...

Lees verder

'Jarenlange ervaring staat garant voor vakkennis en..

Als je op Texel woont of verblijft, zie je ze regelmatig voorbijrijden: de bedrijfswagens van Zijm en Blonk. Het loodgieters- en autobedrijf op Nederlands grootste Waddeneiland is van veel markten thuis. Het installatiebedrijf en SnelStart hebben iets gemeen: beide bedrijven vinden hun oorsprong..

Lees verder

'We hebben de hele wereld in huis' #tofsteklanten

‘Iemand moet het doen.’ Met een glimlach vertelt vinoloog Robbert-Jan van Rooijen over zijn wijnreizen naar Spanje, Frankrijk, Italië, Chili en Argentinië. Om klanten van de juiste wijnen te kunnen voorzien, is een bezoek aan de locatie van herkomst af en toe noodzakelijk en zeker geen straf...

Lees verder

Je nieuwe btw-id ontvangen? Pas het aan waar je kunt

Voor 1 januari 2020 krijg je als eenmanszaak / zzp’er van de Belastingdienst een nieuw btw-id. Dit nieuwe nummer ga je op je facturen, je briefpapier en je website gebruiken. Het oude btw-nummer noemen we dan omzetbelastingnummer (of ob-nummer). Dit gebruik je dan alleen nog voor communicatie..

Lees verder

AV-Dag 2019 - jouw jaarlijkse accountancy-update

Op dinsdag 24 september is Papendal het decor voor de AV-Dag 2019.  Ontwikkelingen in accountancyland gaan snel. Maar hoe snel precies? Kantoren die echt goed groeien hebben specifieke kenmerken: ze investeren in ICT, investeren in mensen, maken keuzes in dienstverlening, maken keuzes in..

Lees verder

Je btw-nummer: vanaf 2020 is het anders!

Al jarenlang is er over gediscussieerd: het btw-nummer en de privacywetgeving. Want als je een eenmanszaak hebt, bijvoorbeeld als zzp’er, dan is jouw persoonlijke burgerservicenummer (BSN) verwerkt in je btw-nummer. Dit brengt het risico van identiteitsfraude en privacy-schending met zich mee...

Lees verder

Kleineondernemersregeling verandert: wat betekent dit voor..

Per 1 januari 2020 verandert de kleineondernemersregeling. Met deze regeling van de Belastingdienst kunnen kleine ondernemers profiteren van een belastingvoordeel. Dit blijft mogelijk, maar in de uitvoering wijzigt er nogal wat. Hieronder leggen we uit wat er precies verandert.

Lees verder

Help, de boekhouding! Als zzp’er kun je dit (voor een groot..

Veel startende zzp’ers hoor ik het zeggen: ‘Ik moet echt eens een begin maken aan mijn administratie.’ Maar waar begin je? Het is niet de leukste klus die bij het ondernemen komt kijken, maar wel een heel belangrijke (sorry). Dus: of je stapt naar je accountant, óf je leest dit blog en komt..

Lees verder

Inspirerende vrouwelijke ondernemers onder de 30

Ondernemers zijn stoer. Ze durven. Doen wat ze zelf willen. Volgen hun hart en maken hun dromen waar. Twijfel jij nog om te gaan ondernemen? Laat je dan inspireren door de volgende (piep-) jonge vrouwelijke ondernemers. En durf straks ook die sprong te wagen!

Lees verder

Hi starter, financiering nodig? Zo doe je dat (niet)

Een eigen onderneming starten is niet alleen maar leuk. Het is ook hartstikke spannend. Om jouw bruisende en briljante ideeën uit te kunnen voeren, is vaak geld nodig. Heb jij genoeg startkapitaal om je bedrijf te realiseren? Heb je een investeerder nodig óf financiering van de bank? Het is..

Lees verder

Je eerste btw-aangifte als zzp’er: waar moet je op letten?

Laten we eerst wat twijfels wegnemen: moet je nou wel of niet aangifte doen? Wanneer je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK) ben je altijd verplicht je aangifte omzetbelasting (btw-aangifte) in te dienen. Ook wanneer je geen of een heel lage omzet hebt behaald.

Lees verder

SnelStart is RGS Ready!

Wij zijn RGS Ready! Onze software voldoet volgens onderzoeksbureau GBNED aan dit normenkader en ondersteunt volledig het Referentie Grootboekschema (RGS). SnelStart is pas het tweede boekhoudpakket met deze kwalificatie.

Lees verder

Handige tips voor ondernemers: het gemak van sneltoetsen

Nog makkelijker werken met SnelStart? Maak gebruik van de kennis van onze drie SnelStart-trainers WimJan van Velzen, Hans Groeneveld en Kees Huizer. In deze blogserie geven ze handige tips & tricks. Deze keer: sneltoetsen.

Lees verder

Volgende stap RGS: auditfile 3.2 in SnelStart

Bij de toepassing van het Referentie Grootboekschema (RGS) zijn we weer een stapje verder. Vanaf nu is auditfile versie 3.2 beschikbaar in SnelStart.

Lees verder

PSD2, wat doet SnelStart?

Begin 2019 is PSD2 ingevoerd in Nederland. PSD2 (Payment Services Directive) is de nieuwe wet die het betalingsverkeer in de Europese Unie regelt. Deze wet regelt hoe betalingen en ontvangsten via bankrekeningen verlopen. Het zal naar verwachting meer mogelijkheden creëren om betalingen te doen..

Lees verder

Onze Renate is Secretaresse van het Jaar

Een handkus van Jort Kelder bezegelde dinsdagavond 16 april haar overwinning: onze eigen Renate Smidt werd door Opleidingsinstituut Schoevers in Sportcentrum Papendal uitgeroepen tot Secretaresse van het Jaar 2019. De 23-jarige directiesecretaresse kwam als beste uit de bus na diverse..

Lees verder

Seminar Robotic accounting

Op woensdag 17 april organiseert Onderzoeksbureau GBNED het Seminar Robotic accounting in Expo Hoevelaken. SnelStart is hierbij aanwezig.

Lees verder

Handige tips voor ondernemers: vreemde valuta

Nog makkelijker werken met SnelStart? Maak gebruik van de kennis van onze drie SnelStart-trainers WimJan van Velzen, Hans Groeneveld en Kees Huizer. In deze blogserie geven ze handige tips & tricks. Deze keer: vreemde valuta.

Lees verder

Vijf tips om (nog) sneller en makkelijker te werken

SnelStart maakt moeilijke dingen makkelijk. Die belofte proberen we elke dag waar te maken. Hoe kun jij zelf het makkelijkst werken met onze boekhoudsoftware? Martijn Tuerlings van Administratie Advieskantoor Midden-Brabant (AAMB) in Tilburg deelt graag enkele tips.

Lees verder

SnelStart stapt over naar RGS versie 3.1

Bij de toepassing van het Referentie Grootboekschema (RGS) nemen we een volgende stap. Donderdagmiddag (7 maart) heeft SnelStart alle grootboekrekeningen die gekoppeld zijn aan RGS versie 3.0 automatisch omgezet naar versie 3.1.

Lees verder

SnelStart begint met praktische toepassing RGS

Met de rubricering van de kolommenbalans hebben wij de eerste functionele toepassing van het Referentie Grootboekschema (RGS) voor eindgebruikers gerealiseerd. Deze handige functionaliteit is beschikbaar vanaf inBalans en kan worden ingesteld door de boekhouder of accountant.

Lees verder

Moeilijke dingen makkelijk maken

Wij maken moeilijke dingen makkelijk. Daar zijn wij goed in. Dat vinden onze klanten en zelfs onze (nog) niet-klanten! Dit en meer kwam naar voren in het merkpositioneringsonderzoek dat 37° Celsius Brand Consultancy in de afgelopen maanden uitvoerde. Met verrassende resultaten.

Lees verder

Slapeloze nachten van je boekhouding? Dat hoeft toch niet

Op een mooie dag begon je voor jezelf. Je eigen bedrijf. Zeg eens eerlijk, hoe maakte je de eerste facturen? In Excel? In Word? Of nog op de typmachine? (Is het al zó lang geleden?) Naarmate je bedrijf groeide, werd het belang van een goede boekhouding groter. Dus ging je op zoek naar een..

Lees verder

Een gratis boekhoudprogramma, is dat wel zo gratis?

Er is één ding dat alle ondernemers met elkaar gemeen hebben: boekhouden. Of je nu een fietsenwinkel hebt of biologische kaas maakt, de boekhouding moet gedaan worden. Voor de meeste mensen een verplicht nummer, dat wordt uitgesteld tot het allerlaatste moment. Hoe minder werk je eraan hebt, hoe..

Lees verder

Handige tips voor kantoren: de voorkeursboeking

Met de optie in SnelStart Web om inkoopbonnetjes en -facturen in te scannen en te verwerken in de boekhouding, kun je efficiënt online samenwerken met jouw klanten. Profiteer daarbij van het gemak van de voorkeursboeking! Niet onbelangrijk: die voorkeursboeking kun je makkelijk aanpassen.

Lees verder

Waar moet je op letten als je je webshop koppelt aan je..

Een beetje goedlopende webshop levert heel veel administratie op. En als je het niet goed regelt, moet je veel dubbel werk doen. Daarom is het handig om voordat je begint je webshop te koppelen aan je boekhoudprogramma.

Lees verder

Drie dingen die je absoluut moet doen als je een webshop..

Wie begint aan een webshop heeft meteen een hoop te doen: KVK-inschrijving, domeinnaam, huisstijl, webshopsoftware, website en financiën regelen. Je kunt al die zaken prachtig organiseren, maar dat bepaalt niet of je webshop een succes wordt. Wil je een succesvolle webshop? Richt je dan eerst op..

Lees verder

‘Over een paar jaar loop je achter als je RGS niet gebruikt’

‘RGS is een duidelijke verbetering op twee niveaus. Voor kantoren is het een cruciale component voor de optimalisatie van de administratieve keten. Op een hoger niveau verbetert RGS de informatiepositie van Nederland.’

Lees verder

Handige tips voor ondernemers: factuursjablonen

Nog makkelijker werken met SnelStart? Maak gebruik van de kennis van onze drie SnelStart-trainers WimJan van Velzen, Hans Groeneveld en Kees Huizer. In deze blogserie geven ze handige tips & tricks. Deze keer: factuursjablonen.

Lees verder

Is het tijd voor een nieuw boekhoudpakket?

Beperkt je boekhoudpakket de groei van je bedrijf? Veel boekhoudpakketten beloven je gouden bergen. Tijdens de gratis proefperiode kun je alles met de software, maar zodra de proefperiode voorbij is, loop je tegen de beperkingen aan. Dan blijkt ineens dat die software, die zo heerlijk goedkoop..

Lees verder

RGS: ‘Efficiency, daarin schuilt het grootste voordeel’

Wel of geen gebruikmaken van RGS? Administratie- en accountantskantoren wegen momenteel de voors en tegens af en ook bij softwarebedrijven staat dit onderwerp hoog op de agenda. Verschillende softwarepartners van SnelStart zijn net zoals wijzelf al aan de slag gegaan met RGS. Twee van hen..

Lees verder

RGS en SnelStart: ‘Er ligt een mooi fundament om op door te..

‘RGS is een middel, maar geen doel op zich. Met RGS kan de uitwisseling van gegevens een stuk makkelijker en sneller.’

Lees verder

RGS: waardevol of nutteloos?

Heeft het zin om te gaan werken met RGS of niet? Die vraag speelt momenteel nadrukkelijk bij veel administratie- en accountantskantoren. De één ziet het belang van dit schema in, de ander vindt het wellicht overbodig omdat de eigen administratie al naar behoren is ingericht. In dit artikel geven..

Lees verder

Handige tips voor ondernemers: de autoregel-knop

Nog makkelijker werken met SnelStart? Maak gebruik van de kennis van onze drie SnelStart-trainers WimJan van Velzen, Hans Groeneveld en Kees Huizer. In deze blogserie geven ze handige tips & tricks.

Lees verder

Handige tips voor ondernemers: rekenfunctie en sneltoetsen

Nog makkelijker werken met SnelStart? Maak gebruik van de kennis van onze drie SnelStart-trainers WimJan van Velzen, Hans Groeneveld en Kees Huizer. In deze blogserie geven ze handige tips & tricks.

Lees verder

Na sorry zeggen komt niets

Sorry. Punt. Zo hoort het te gaan als je sorry zegt. Geen maars of argumenten die de zaak zouden moeten vergoelijken. Gewoon sorry, we hebben het niet goed gedaan. En daarom zeggen wij dat ook tegen u, onze klant. Want we kunnen ons voorstellen dat u behoorlijk gestoord werd door het grote..

Lees verder

Implementatiepartners op bezoek bij SnelStart

Uiteraard is onze software zeer gebruiksvriendelijk, maar wie op zoek is naar wat extra ondersteuning kan terecht bij onze implementatiepartners. Deze i-partners helpen klanten bij de verbetering van hun bedrijfsprocessen. Vijftien i-partners waren donderdag 11 oktober te gast bij SnelStart, om..

Lees verder

Handige tips voor ondernemers: boek het leesbaar

Nog makkelijker werken met SnelStart? Maak gebruik van de kennis van onze drie SnelStart-trainers WimJan van Velzen, Hans Groeneveld en Kees Huizer. In deze blogserie geven ze handige tips & tricks.

Lees verder

Handige tips voor kantoren: gebruik de bankkoppeling

Om efficiënt samen te werken met uw klant is een bankkoppeling misschien wel onmisbaar. SnelStart koppelt inmiddels met ABN-Amro, Knab, Rabobank, ING en Triodos. Om de koppeling efficiënt te gebruiken is het verstandig om deze aan te vragen onder uw eigen licentie, zodat u het beheer in eigen..

Lees verder

Handige tips voor ondernemers: minder muisklikken, meer..

Nog makkelijker werken met SnelStart? Maak gebruik van de kennis van onze drie SnelStart-trainers WimJan van Velzen, Hans Groeneveld en Kees Huizer. In deze blogserie geven ze handige tips & tricks.

Lees verder

Handige tips voor kantoren: standaard grootboekschema..

Als kantoor hanteer je vaak een eigen grootboekschema. Het is dan wel zo handig dat al je klanten met hetzelfde schema werken, zodat bijvoorbeeld bepaalde kostenrekeningen hetzelfde grootboeknummer hebben. Tijdens het inboeken kun je dan direct het juiste nummer invullen. Het is bijvoorbeeld..

Lees verder

Op bezoek bij SnelStart-partner LoanStreet

Fintech is hip! Er is veel belangstelling voor deze nieuwe categorie in de technologische sector. Daarom gingen we langs bij Sergio Torres en Bastiaan Burgwal van LoanStreet. Om een kijkje in de keuken te nemen bij deze SnelStart-partner, maar ook om de rol van accountants- en..

Lees verder

Handige tips voor kantoren: verschillen in cijfers..

Als accountant wil je handvatten hebben om controles uit te voeren. SnelStart biedt deze handvatten via het overzicht van grootboekmutatiekaarten, lijsten van openstaande posten (debiteuren en crediteuren) en het boekingenscherm. Maar wat doe je als de cijfers niet op elkaar aansluiten?

Lees verder

Financieringsdeal zorgt voor forse kostenbesparing bij..

Christien de Jong en Erik Huijbens van Nije Balans in Lemmer (Friesland) werken inmiddels 15 jaar samen in de fitnessbranche. Dit jaar kwam Erik via SnelStart, zijn boekhoudprogramma, in contact met LoanStreet en wist hij een grote financiering te krijgen.

Lees verder

Hoe accountants slim samenwerken met klanten

‘Alles stroomt, niets blijft. Ook het werk van de boekhouder.’ Zo omschreef Cécile Schijven van CC Boekhouding en Advies haar werk in een notendop. In haar 25-jarige loopbaan trokken veel moderne veranderingen aan haar voorbij. In de beginjaren gestaag en vanaf de eeuwwisseling in rap tempo. 

Lees verder

Veilig in de cloud

Is werken in de cloud onveilig? Die vraag komt nogal eens voorbij als het over online samenwerken gaat. Het antwoord is nee. Opslag in de cloud, op een beveiligde server in een datacenter, is niet onveiliger dan de opslag op een eigen PC of laptop. Sterker nog, het is vaak zelfs veiliger.

Lees verder

Optimaliseer de factuurstroom

In SnelStart heeft u uitgebreide mogelijkheden om makkelijk en snel te factureren. Enkele van onze partners bieden aanvullende services, zoals ‘scan en herken’, zodat u de factuurstroom nog verder kunt optimaliseren. Hierbij een kort overzicht van enkele partners en de diensten die ze leveren.

Lees verder

Benut rapportagetools via SnelStart

Wilt u als kantoor uw klanten zo goed mogelijk van advies voorzien? Maak dan gebruik van de rapportagemogelijkheden die SnelStart biedt in samenwerking met gespecialiseerde partners. Geef uw klant op basis van de uitkomsten advies op maat.

Lees verder

Salarisbetaling snel geregeld via koppeling met Loon..

Makkelijkere salarisbetaling? Loon Salarissoftware koppelt aan het online boekhoudplatform van SnelStart.

Lees verder

Handige koppeling SnelStart en RADAR

Meer dan 600 accountants- en administratiekantoren gebruiken RADAR CRM om de werkprocessen te automatiseren. Deze oplossing van RADAR Software is direct te koppelen met de online administratie in SnelStart. Zo worden klantgegevens en facturen automatisch doorgezet naar de boekhouding in..

Lees verder

“Dit is precies waar automatisering voor bedoeld is”

Om het gebruiksgemak voor onze klanten te vergroten, werkt SnelStart samen met een groot aantal softwarepartners. Gilde Software is een van die partners. Hieronder de verhalen van twee klanten die profiteren van de handige koppeling tussen de beide programma’s.

Lees verder

Krijg als kantoor meer controle op de boekhouding van uw..

Wilt u als administratie- of accountantskantoor ondernemers zo goed mogelijk adviseren? Werk dan online samen met uw klanten! 

Lees verder

SnelStart doet kennis op bij Microsoft Build in Seattle

Om voorop te blijven lopen in ontwikkelingen op programmeergebied, zorgen onze ontwikkelaars ervoor dat ze op de hoogte blijven van alle belangrijke trends. Vanuit dat oogpunt was een vijfkoppige SnelStart-delegatie afgelopen week aanwezig op het evenement Microsoft Build in Seattle.

Lees verder

SnelStart [hartje] klant

Natuurlijk vinden wij zelf alles aan SnelStart fantastisch 😉 Maar wat vinden onze klanten eigenlijk? En waarom? Dat is voor ons belangrijke informatie. Daarom vragen wij regelmatig wat zij van ons vinden. 

Lees verder

SforSoftware: ‘partner in crime’ van SnelStart

Het leven van klanten makkelijker maken. Daar draait het om bij SnelStart. Bij onze partner SforSoftware is dat niet anders. Gerrit Valkenburg is sinds 2014 eigenaar/directeur van het in Veenendaal gevestigde bedrijf. Hierbij een korte introductie van onze ‘partner in crime’.

Lees verder

Profiteer vandaag nog van Online Samenwerken

Online Samenwerken in SnelStart: u bepaalt zelf wat u doet aan uw boekhouding. Alleen facturen maken en bonnetjes inscannen. Alles zelf bijhouden en uw accountant alleen de btw-aangiftes laten versturen. Of alles uitbesteden, maar wel inzicht hebben in uw inkomsten en uitgaven. U kiest zelf wat..

Lees verder

Je magazijn zo logisch mogelijk inrichten? Dat doe je zo!

Op het gebied van inrichting valt er bij de meeste magazijnen nog veel te winnen. Een niet optimaal ingericht magazijn kan vervelende gevolgen hebben. Denk aan onveilige situaties voor uw personeel, tekorten door ruimtegebrek en onnodig werk door een onlogische indeling. Belangrijk dus om uw..

Lees verder

Kredietaanvraag snel geregeld met koppeling SnelStart en..

Enkele weken geleden realiseerden SnelStart en LoanStreet een softwarekoppeling. Op basis van de boekhoudgegevens uit SnelStart kunnen gebruikers via LoanStreet een kredietaanvraag indienen. Inmiddels hebben diverse gebruikers de koppeling al benut om een zakelijke lening te krijgen.

Lees verder

SnelStart spart met administratiekantoren

Om onze slimme boekhoudoplossingen te blijven verbeteren, hebben wij continu contact met onze klanten en partners. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Wat ontbreekt er nog in onze software? Steeds zijn wij op zoek naar antwoorden op deze vragen. Een belangrijke bron van inspiratie zijn..

Lees verder

Hoe gaat SnelStart om met uw persoonlijke gegevens?

Vanaf 25 mei 2018 geldt overal in de Europese Economische Ruimte (EER) dezelfde privacywetgeving. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) trad al op 25 mei 2016 in werking, maar twee jaar na dato wordt begonnen met de handhaving. De AVG vervangt de bestaande ‘Wet bescherming..

Lees verder

Handige online dienst voor inlezen facturen

Handmatig invoeren van facturen kost veel tijd, zeker wanneer het om grote aantallen gaat. Denk hierbij naast reguliere inkoop- en verkoopfacturen aan bonnetjes, via e-mail verstuurde facturen en facturen uit portalomgevingen. Om de verwerking voor bedrijven makkelijker en sneller te maken,..

Lees verder

Uitdaging mkb’ers: hoe regel ik externe financiering

De financiële positie van het mkb verbeterde de afgelopen periode sterk. Veel ondernemingen verwachten een hogere omzet en winst in 2018. Toch signaleert SRA, de grootste koepelorganisatie van accountantskantoren, een bedreiging. Veel ondernemingen hebben moeite om de groei te financieren.

Lees verder

SnelStart en de AVG

Uiteraard wordt bij SnelStart ook hard gewerkt om tijdig de benodigde maatregelen betreffende de AVG in te voeren. Deze nieuwe wet- en regelgeving beschermt de privacy van personen. Wat betekent dit voor u als ondernemer die werkt met onze software? In dit blog geven we meer duidelijkheid over..

Lees verder

AVG, een datalek, hoe ernstig is dat?

Met de inwerkingtreding van AVG/GDPR in mei van dit jaar wordt nog eens bevestigd dat het lekken van persoonsgegevens gemeld moet worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Lees verder

AVG, gegevens over de grens

Hoe werkt dat nu, het versturen van persoonsgegevens over een landsgrens, al dan niet binnen de EU. Mag dat of niet? Als u een kort en bondig antwoord verwacht, moet ik u helaas teleurstellen. Het versturen van gegevens naar een ander land is wederom een complex verhaal. 

Lees verder

Help een datalek! Hoe zit dat met de AVG?

Met nog een kleine drie maanden te gaan voor de inwerkingtreding van de AVG is er nog een onderwerp dat speciale aandacht verdient: het datalek.

Lees verder

AVG, toestemming en grondslagen

Waar zitten de valkuilen voor het verkrijgen van toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens? Hoe bepaalt u wanneer en welke vorm van toestemming u nodig heeft? Daar kijken we in dit blog naar.

Lees verder

De AVG in één A4-tje

Het blijft een enorme uitdaging om complexe zaken kort en bondig uit te leggen. In het geval van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, in Europa bekend als GDPR) is dat niet anders. Met deze nieuwe wet- en regelgeving moet iedereen aan de slag, want niet voldoen aan de wet brengt een..

Lees verder

6 redenen om te investeren in logistieke software

Winst behalen heeft voor u als ondernemer topprioriteit. Hoewel winst vooral te realiseren is door het maken van omzet, kan het verlagen van de kosten hier ook aanzienlijk aan bijdragen. De interne processen optimaliseren verdient daarom ook uw aandacht. Optimale inrichting van de interne..

Lees verder

Interview: van dataprotectie tot identiteitsfraude

Nog lang niet alle bedrijven in Nederland hebben een functionaris voor de gegevensbescherming in dienst. Simpelweg omdat dit niet voor ieder bedrijf verplicht is. Echter, voor bedrijven die na de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te maken krijgen met het verwerken van..

Lees verder

Makkelijk online samenwerken

Veel ondernemers werken samen met hun boekhouder. Dat gebeurt in verschillende vormen. Wellicht brengt de ondernemer nog een boodschappentas, schoenendoos of ordner vol bonnen, facturen en bankafschriften bij u op kantoor. Al dan niet geordend volgens uw instructie.

Lees verder

Wat als het minder tijd kost voor uw kantoor?

Technologie is tegenwoordig de motor van onze economie. Uber is het grootste taxibedrijf ter wereld, maar heeft geen taxi’s. Airbnb is de grootste hotelketen ter wereld zonder hotelkamers. Accountancy wordt ook steeds digitaler. Wat betekent technologie voor uw bedrijf? En misschien wel..

Lees verder

De 4A's van Benno voor kantoren

’s Morgens op de boot start ik met een kop koffie en een broodje. Onderweg tank ik een keer en ’s avond eet en slaap ik vaak in hotels met een grote toekan op het dak. Als accountmanager van SnelStart kom ik bij kantoren in heel Nederland. Van Uithuizermeeden in Groningen tot Axel in..

Lees verder

Aan de slag met KPI's in 2018

Nog heel even en we zitten in 2018. In deze periode vliegen de oliebollen ons om de oren en schieten de goede voornemens als paddenstoelen uit de grond. Sportscholen kunnen in januari een flinke drukte verwachten en de groente- en fruitafdeling van de supermarkt wordt gretig bezocht. Maar wat..

Lees verder

Bent u klaar voor de digitale toekomst?

In een vorig blog schreef ik over de vraag of het voor accountants- en administratiekantoren nodig is om te veranderen. Op de SnelStart Aangenaam 2017 hebben we niet alleen verteld dat veranderen nodig is om door te ontwikkelen en bij te blijven. We hebben ook handvatten aangereikt om hierbij te..

Lees verder

Moeten kantoren veranderen?

Dat is de vraag die aan de orde kwam in de keynote van SnelStart Aangenaam 2017. Volgens onderzoek van de NOAB wordt nog meer dan 60 procent van de administraties op papier (in ordners of schoenendozen) aangeleverd. Is dit wenselijk? Willen we dit graag zo? Is dit het beste voor de klant? Of,..

Lees verder

2017: de 10 makkelijkste vernieuwingen in SnelStart

In 2017 heeft SnelStart een groot aantal hoogtepunten mogen vieren en mijlpalen bereikt. SnelStart is verkozen tot Microsoft Country Partner of the Year 2017 en heeft het keurmerk Beste Werkgever 2017-2018 ontvangen. Daarnaast zijn de koppeling met de Rabobank en onze app gelanceerd, en SamenOp:..

Lees verder

Rommelige klanten? Die maken u niet meer moedeloos!

Alles stroomt, niets blijft. Zo ook het werk van de boekhouder.’ Zo omschreef de eigenaresse van een goedlopend administratiekantoor haar werk in een notendop. In haar 25-jarige loopbaan trokken veel veranderingen aan haar voorbij. In de beginjaren gestaag en vanaf de eeuwwisseling in rap..

Lees verder

Keurmerk Beste Werkgever 2017/2018 door goede resultaten..

Eind november werden de resultaten bekendgemaakt van het Medewerkersonderzoek dat in de afgelopen maanden bij SnelStart heeft plaatsgevonden. En we hebben uitstekend gescoord! Ook de respons was goed: 87,9%.  Van de 116 medewerkers hebben er maar liefst 102 meegedaan. Dat is een applaus waard!..

Lees verder

Wat betekent de nieuwe privacywetgeving voor uw kantoor?

Voldoet uw kantoor al aan de nieuwe Europese Wet- en regelgeving met betrekking tot bescherming van persoonsgegevens? Op 25 mei 2018 wordt de wetgeving General Data Protection Regulation (GDPR) in heel Europa van kracht. GDPR is in Nederland ook bekend als Algemene Verordening..

Lees verder

3 dingen die niet op uw agenda van 2018 mogen ontbreken

Het is bijna december. Alhoewel de laatste maanden van dit jaar nog niet voorbij zijn, is er genoeg informatie beschikbaar om even stil te staan en terug te blikken op het afgelopen jaar. Met die informatie in uw achterhoofd, is het des te beter om vooruit te blikken op het jaar dat voor u ligt...

Lees verder

De voordelen van reviews en hoe u ze eenvoudig verzamelt

Dat klantreviews veel voordelen hebben, is vast niks nieuws onder de zon. Helaas schiet het er nog wel eens bij in om ze te verzamelen. Gelukkig is dat vanaf nu makkelijker. S for Software ontwikkelde een koppeling tussen SnelStart en klantbeoordelingssysteem Klantenvertellen. Hierdoor wordt het..

Lees verder

Van 6 naar 9 procent btw. Wat betekent dit voor uw..

Verkoopt u diensten of producten waarop u 6 procent btw afdraagt? Dan gaat er voor u, als ondernemer én consument, vanaf 2019 het een en ander veranderen. 

Lees verder

Boekhouden door een andere bril met Windows 10

Je wordt ‘s morgens wakker, zet je bril op en zegt in de ruimte: "Goedemorgen SnelStart! Hoe gaat het met mijn bedrijf?" Door de glazen van jouw bril zie je de hele slaapkamer en een venster met SnelStart verschijnt voor je ogen. De bril geeft antwoord op vragen over de omzet van gisteren en..

Lees verder

De grote SnelStart verbouwing met Angular

De afgelopen 2 maanden hebben we bij SnelStart met 2 ontwikkelteams keihard gewerkt! De technologie waarmee de voorkant van SnelStart Web is gebouwd is overgezet naar een nieuwe versie. Resultaat: het beste SnelStart Web tot nu toe!

Lees verder

BizzCloud koppelt met SnelStart

SnelStart heeft een paar maanden geleden een nieuwe Web API gelanceerd. Inmiddels zijn een tiental Software Partners al aangesloten op dit online platform. Van documentverwerking tot salarissoftware, en ook koppelingen met webshops. Koppelingen die de administratie verder automatiseren.

Lees verder

Grondstof- en productiemanagement met SnelStart

Als productiebedrijf koopt u halffabricaten in en verkoopt u een halffabricaat of een eindproduct. Als we dit analyseren zien we eigenlijk 3 processen: inkoop, voorraadbeheer en verkoop. Maar wat zijn eigenlijk de kansen en bedreigingen voor een productiebedrijf? Een bedreiging die we bij veel..

Lees verder

Digitale suppletieaangifte in SnelStart

Momenteel is het mogelijk om suppletieaangifte per schrift en digitaal in te dienen bij de Belastingdienst. Echter, is het per 2018 verplicht om de aangifte digitaal te versturen. Gelukkig verandert er voor u als SnelStart-gebruiker weinig, want bij ons is digitale suppletieaangifte al sinds..

Lees verder

Volledige automatische factuurverwerking met TriFact365

Het aantal oplossingen, dat direct koppelt met de online administratie in SnelStart, groeit. Sinds kort koppelt ook TriFact365 met de web API van SnelStart.

Lees verder

Automatisch boekhouden? Dat kan al jaren in SnelStart

No hands accounting. Robotic accounting. Het zijn termen die op dit moment enorm gehypet worden. Maar wat verstaan we eigenlijk onder "boekhouden zonder handen"? En hoe zit dit eigenlijk bij SnelStart? Wat mij betreft heel simpel. Het staat zelfs in onze visie: "SnelStart streeft ernaar om de..

Lees verder

Webwinkelfacturen koppelt webshops aan SnelStart API

OOSTEREND NH, 28 juli 2017 - Heeft u een webshop en maakt u hierbij gebruik van Magento, SEOshop, CCV Shop, Mijnwebwinkel of WooCommerce? Vanaf nu kunt u uw online administratie nog makkelijker aansluiten op een webshop, met de nieuwe koppeling van Webwinkelfacturen. Webwinkelfacturen is na..

Lees verder

Open source .NET client voor SnelStart Api

Op 10 mei jl. heeft SnelStart voor al haar implementatiepartners een partnerdag georganiseerd. Naar aanleiding van deze partnerdag hebben we besloten gehoor te geven aan de wens om voorbeeldcode voor client openbaar te maken.

Lees verder

Je eerste klant vinden en behouden

Het is zover: je weken of maanden van voorbereiding en plannen maken zitten erop. In de afgelopen periode ben je druk bezig geweest met het organiseren van je nieuwe bedrijf; je hebt visitekaartjes laten drukken, je bureau ingericht en de puntjes op de i gezet van je ondernemingsplan. Nu komt..

Lees verder

De impact van ondernemen op jouw persoonlijke situatie

Je wilt misschien starten met ondernemen. Maar je voelt nog veel onzekerheid. Je idee is top, je weet dat er een markt klaarstaat om jouw producten en diensten af te nemen. Zakelijk gezien is ondernemen voor jou een top idee. Maar, hoe zit dat eigenlijk met jouw persoonlijke situatie? Wat voor..

Lees verder

Van btw-overzicht naar volledig klantenportaal

Op de Accountancy Expo van 20 juni jl. hebben wij vol trots een nieuwe functionaliteit aangekondigd: Een btw-overzicht in SnelStart Web, met als resultaat enthousiaste en juichende accountants. Ervaar dit overzicht ook en ga vandaag nog online samenwerken met uw klanten!

Lees verder

Waarom zou je direct starten met een boekhoudprogramma

Met het starten van een onderneming, moet er ook gestart worden met het voeren van een administratie. Vaak heb je al spreadsheetprogramma’s zoals Excel op je computer staan, waardoor het aantrekkelijk lijkt om daar te proberen te starten met een boekhouding. Je kunt ook kiezen om alles uit te..

Lees verder

Loon Salarissoftware koppelt met API van SnelStart

Loon Salarissoftware koppelt aan het nieuwe online boekhoudplatform van SnelStart.

Lees verder

Boekhouden in Excel of met een boekhoudsysteem

Het voeren van een administratie lijkt voor veel startende ondernemers complex en tijdrovend. Toch kun je, met de juiste aanpak, je boekhouding snel op de rit hebben. Maar, waar te beginnen? Welk programma heb je nodig voor het voeren van de administratie? En wat gaat dit kosten?

Lees verder

Tijd voor de btw-aangifte. Dat kunt u zelf!

Het is weer ‘btw-maand’, zoals we dat bij SnelStart noemen. Eén van de vier maanden waarin een groot deel van ondernemend Nederland de btw-aangifte moet indienen. U ook?

Lees verder

Welke vorm van ondernemen past bij jou?

Je wilt misschien gaan ondernemen, maar je hebt nog geen idee of je voldoende inkomsten gaat krijgen om de stap te wagen. Je hebt nu een vaste aanstelling en er is wellicht een gezin afhankelijk van jouw inkomsten. Je bruist van de ideeën en hebt zin om als zelfstandig ondernemer aan de slag te..

Lees verder

SnelStart lanceert online platform voor het MKB

OOSTEREND NH, 4 juli 2017 – go2UBL is de eerste softwareleverancier die koppelt aan de nieuwe API van SnelStart. Dit nieuwe, state-of-the-art online platform werd op woensdag 10 mei gepresenteerd op de partnerdag van SnelStart. go2UBL is de eerste softwarepartner van SnelStart die koppelt via..

Lees verder

Digitale transformatie! Wat is dat eigenlijk?

Het is al weer een week of vier geleden dat SnelStart officieel is uitgeroepen tot Microsoft Country Partner of the Year 2017. Een periode die is omgevlogen. Een periode vol gewoon werken, maar ook feest, felicitaties en genieten van wat je hebt bereikt. Maar wat hebben we nu eigenlijk bereikt?..

Lees verder

Voor het eerst btw aangifte toen? 6 veel gestelde vragen

Vanaf het moment dat je als starter ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel, ben je verplicht om btw-aangifte bij de Belastingdienst te doen. Als je hier niet bekend mee bent, kan dat een hoop vragen oproepen. Wij geven antwoord op 6 veel gestelde vragen rondom de btw-aangifte.

Lees verder

SnelStart onthult nieuwste ontwikkelingen tijdens de..

De afgelopen weken heb ik samen met onze product owners en een aantal ontwikkelaars gewerkt aan een aantal verrassingen voor met name accountants- en administratiekantoren. In het geheim, zonder voorafgaand overleg met de directie en buiten de normale planningen om, hebben vijf ontwikkelaars en..

Lees verder

Een golf van vernieuwing bij SnelStart

In de IT spreekt men vaak over “the next wave”, de volgende golf van vernieuwing die alle aspecten van de IT zoals we die kennen zal veranderen. Waar ik in 2006 al eens gehoord had van het Cloud-computing concept vanuit ontwikkelingen bij Amazon, maakte ik in 2010 kennis met de Microsoft Cloud..

Lees verder

Onze reis van Texel naar Microsoft Country Partner of the..

SnelStart is Microsoft Country Partner of the Year. BAM! Het nieuws moest even landen toen het mij en Frits (onze directeur) vorige week onder strenge voorwaarden werd verteld. Nu een week later is het enorme gevoel van trots nog steeds niet verdwenen. Een softwarebedrijf van het eiland Texel..

Lees verder

Bespaar tijd! Koppel nu uw Rabobank rekening

Hij is er! De directe bankkoppeling tussen SnelStart en Rabobank. Op woensdag 17 mei werd de koppeling feestelijk gelanceerd op het kantoor van Rabobank Kop van Noord-Holland. Gebruikers van SnelStart hoeven nooit meer handmatig bankafschriften van de Rabobank te downloaden en in te lezen. Alle..

Lees verder

Uw online administratie in SnelStart is geoptimaliseerd!

Afgelopen maand heeft SnelStart weer een nieuwe grens doorbroken. Sinds eind april maken meer dan 25.000 ondernemers gebruik van een online administratie in SnelStart. Zo’n online administratie van SnelStart wordt opgeslagen als database op het cloudplatform Microsoft Azure (oftewel: een eigen..

Lees verder

Foutieve brandstofsoort bij raadplegen voertuig RDC

Op dit moment zit er een fout in SnelStart 12 waar u mogelijk problemen van ondervindt. Indien u een APK melding maakt wordt bij het raadplegen van voertuiggegevens bij het RDC een verkeerde brandstofsoort getoond in SnelStart.

Lees verder

Beleef ook de feestelijke lancering van SamenOp!

Het was geweldig! De feestelijke lancering van SamenOp op het hoofdkantoor van Microsoft Nederland. En wat fijn dat administratie- en accountantskantoren de moeite hebben genomen om in de drukke aangiftemaand erbij te zijn. De positieve reacties en complimenten van de aanwezigen motiveren ons om..

Lees verder

Slim samenwerken op het 2e Continuous Learning Event

Het Continuous Learning Event is een slimme samenwerking tussen UWV en Microsoft Nederland en probeert het gat in geschikt ICT-personeel te dichten. Op deze 2e editie staan 150 ICT werkzoekenden centraal. Zij worden in contact gebracht met bedrijven die op zoek zijn naar geschikte ICT-ers, zoals..

Lees verder

Hoe informatiebewust bent u?

Oosterend, 14 februari 2017 - "Hebben jullie nog een kopietje van mijn administratie?" In de vele gesprekken die onze klanten met de klantenservice hebben, komen we dikwijls verhalen tegen van ondernemers die gegevens kwijt zijn. Dit kan zijn dat een complete pc verloren is gegaan, een harde..

Lees verder

De 10 manieren om uw vraag te stellen aan SnelStart

Heeft u onze nieuwe wachtmuziek met Texelse vogels en schapen al gehoord? Waarschijnlijk niet. De wachttijden van onze Klantenservice waren in januari niet wat u van ons gewend was. U hoefde in januari 2017 gemiddeld slechts 1 minuut te wachten om geholpen te worden. Graag gedaan!

Lees verder

Koppel uw webshop direct aan uw administratie! #wwvd2017

Op 18 en 19 januari is SnelStart samen met een aantal partners te vinden in de Jaarbeurs Utrecht tijdens de Webwinkel Vakdagen 2017. Zien wij u ook? U bent van harte welkom bij standnummer W248.

Lees verder

Wat is er verbeterd in de snelheid van een online..

In een eerder blog heb ik al eens geschreven over de cloud strategie van SnelStart. Wij hebben er voor gekozen om de data die onze klanten gebruiken, in stand te houden. In plaats van een cloud applicatie, hebben wij gekozen voor een cloud administratie. Hierdoor kunnen ook bestaande klanten de..

Lees verder

Zó makkelijk begint u een nieuw boekjaar! Onze handige tips.

Het is 2017! De champagneflessen zijn leeg, de oliebollen zijn op en het vuurwerk is weer opgeruimd. Inmiddels staan er weer een aantal nieuwjaarsrecepties voor de deur. Oftewel: We hebben de jaarwisseling weer gehad. Gelukkig nieuw boekjaar!De financiële jaarwisseling moet echter nog..

Lees verder

9 tips om in 2017 nog makkelijker te boekhouden in SnelStart

Toch even terugkijken! Het afgelopen jaar heeft SnelStart namelijk veel gerealiseerd om boekhouden nóg makkelijker voor u te maken. Start 2017 met een frisse blik en ontdek het gemak voor uw bedrijf. U besteedt in 2017 toch ook graag minder tijd aan uw administratie? Doe er uw voordeel mee in..

Lees verder

Eindejaarstelling makkelijker maken? Denk hier dan eens..

December: voor veel ondernemers een drukke maand. De feestdagen nemen een hap weg uit het aantal werkdagen, de afsluiting van het boekjaar neemt veel tijd in beslag en dan is er ook nog eens de eindejaarstelling. Vooral dat laatste krijgt binnen organisaties niet bepaald een warm welkom...

Lees verder

Wat gaat het hard @SnelStart

Deze week ben ik voor het eerst meegetrokken het land in, op naar de SnelStart Aangenaam. Als techneut spreek ik de gebruikers van ons pakket niet zo vaak als sommige collega’s. Voor mij was dit dan ook een uitgelezen kans om in gesprek te zijn.

Lees verder

Zet de eerste stap voor uw eigen bedrijf op de KvK..

Oosterend, 1 november 2016 - Droomt u van een eigen bedrijf? Of bent u net gestart? Laat u op 5 november inspireren op de KvK Startersdag! Van financieringsvormen, administratie en belastingzaken tot het schrijven van een goed ondernemingsplan. Op deze dag krijgt u alle informatie voor een..

Lees verder

Ondernemend Texel meer bewust van digitale veiligheid

Oosterend, 31 oktober 2016 – “De pakketbezorgers op Texel zijn misschien wel de grootste hackers op Texel. Zij weten immers overal waar de achterdeur openstaat”. Met deze ludieke vergelijking opende Ivo Huizinga vorige week maandag 24 oktober de tweede bijeenkomst van Texel Digitaal. Deze..

Lees verder

Bezoek het ICT Accountancy Jaarcongres op 2 november!

Oosterend, 27 oktober 2016 - Op woensdag 2 november wordt voor het 15e jaar op rij het ICT Accountancy Jaarcongres gehouden. Een jaarlijks terugkerend (najaars)congres voor accountants- en administratiekantoren georganiseerd door onderzoeksbureau GBNED en NOVAK.

Lees verder

#TechDaysNL 2016

Afgelopen dinsdag en woensdag heb ik samen met een aantal collega’s weer de Microsoft TechDays bezocht. Op de TechDays zorgen tal van sprekers ervoor dat je in twee dagen weer helemaal op de hoogte raakt van de nieuwste ontwikkelingen van Microsoft. Mijn eigen aandacht ging dit jaar niet alleen..

Lees verder

SnelStart wereldwijd voorbeeld op gebied van Microsoft..

Oosterend, 30 september 2016 – Als leverancier van boekhoud- en facturatiesoftware loopt SnelStart voorop in de adoptie van het Cloud platform van Microsoft. Inmiddels werken ruim 15.000 gebruikers van SnelStart in een online administratie! Reden voor Microsoft om naar Nederland te komen en een..

Lees verder

Kiezen voor een boekhouder of accountant?

Bij het voeren van de administratie is het goed om te bedenken of u daarbij gebruik wilt maken van de kennis van een boekhouder of accountant. Hoe u de afweging maakt om (een deel van) uw boekhouding wel of niet uit te besteden leest u in dit blog. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen..

Lees verder

Tweede bijeenkomst Texel Digitaal: hoe veilig is uw bedrijf?

Oosterend, 26 september 2016 – Op maandag 24 oktober zal de tweede bijeenkomst plaatsvinden van Texel Digitaal. Een bijeenkomst voor en door Texelse ondernemers. De centrale vraag die tijdens deze avond zal worden gesteld: hoe veilig is uw bedrijf?

Lees verder

Hoezo RGS?

Als accountants- of administratiekantoor heeft u ongetwijfeld wel eens van de term RGS gehoord. Daarbij komen bij u wellicht de volgende vragen boven: wat is het en wat kan ik er eigenlijk mee? In dit blog geef ik u graag een antwoord op deze vragen en laat ik u zien wat RGS in de praktijk voor..

Lees verder

Recente storingen online diensten SnelStart

Oosterend, 22 september 2016 – Op vrijdag 9 september tussen 17:10 en 18:16 uur en donderdag 15 september tussen 13.31 en 15:10 kunt u problemen hebben ervaren bij het inloggen of bij het openen van een online administratie. Oorzaak van de beide problemen was een grote storing van Microsoft..

Lees verder

Als het mis gaat ontdek je pas echt wat je aan elkaar hebt

Betrouwbaarheid staat bij SnelStart voorop. Onze boekhoudsoftware speelt immers een belangrijke rol in uw bedrijfsvoering. Ondanks alle inspanningen om deze betrouwbaarheid te garanderen konden we helaas niet voorkomen dat een aantal van onze klanten vorige week problemen ondervonden bij het..

Lees verder

Accountant? Onderscheid jezelf! Ga samenwerken met de klant

De accountancybranche verandert door digitalisering en prijsconcurrentie. Ondernemers krijgen steeds meer handigheden aangereikt waarmee ze zelf (een deel van) de boekhouding kunnen voeren. Denk hierbij aan goedkope online diensten waarmee eenvoudig online een factuur verstuurd kan worden en..

Lees verder

Twee gouden competenties van Microsoft met een jaar verlengd

Oosterend, 16 september 2016 – SnelStart heeft opnieuw de gouden Microsoft competentie mogen ontvangen op het gebied van Application Development en Cloud Platform, een certificering die SnelStart vorig jaar voor het eerst behaalde. Op woensdag 14 september overhandigde Rudy Doornewaard,..

Lees verder

Bent u klaar voor SBR?

Oosterend, 6 september 2016 – SBR (Standard Business Reporting) is intussen niets nieuws meer. Sinds SBR is aangeduid als dé manier van rapporteren wordt SBR als verplichte aanlevermethode vanaf 2011 gefaseerd ingevoerd voor diverse rapportages.

Actueel is dat de Kamer van Koophandel en diverse..

Lees verder

SnelStart komt weer naar u toe met SnelStart Aangenaam!..

Oosterend, 5 september 2016 – Als accountant vervult u een belangrijke rol in het leven van de ondernemer. Een goede samenwerking is daarbij belangrijk. Innoverende ICT kan hierin een grote ondersteunende rol vervullen. Wat zijn de ontwikkelingen en trends op het gebied van samenwerken en het..

Lees verder

Al 5 jaar eenvoudig digitale facturen verwerken in..

Oosterend, 15 september 2016 - Ontvangt u wel eens digitale facturen van uw leverancier? Dat is goed mogelijk, want digitaal factureren wordt steeds meer de standaard. Hierbij wordt, niet alleen in Nederland, maar in heel Europa, vaak gebruik gemaakt van het universele bestandsformaat voor..

Lees verder

Het lange wachten op uw geld is bijna voorbij! We gaan..

Oosterend, 25 augustus 2016 - U heeft een nieuwe klant, super! U incasseert en moet vervolgens zes hele werkdagen wachten op uw geld. Dit komt, omdat in 2014 heel Europa is overgegaan op het nieuwe betaalsysteem SEPA. Daarbij is uw bankrekeningnummer veranderd in een 18 tekens lang IBAN nummer..

Lees verder

TechDays 2016: de Cloud oplossingen van SnelStart

Oosterend, 1 september 2016 - Op 4 en 5 oktober vinden opnieuw de TechDays plaats. Hét event voor developers en ops- of data-engineers die werken met de bekendste Open Source en Microsoft technologieën. Tijdens de TechDays 2016 zal collega Henry Been, software architect bij SnelStart, twee..

Lees verder

ZZP’ers met een huurhuis, opgelet! U betaalt mogelijk..

Oosterend, 31 augustus 2016 - Uit een recente uitspraak van de Hoge Raad blijkt dat ZZP’ers de huurkosten voor een groot deel mogen aftrekken van de belasting. Volgens de raad is het huurrecht namelijk een vermogensrecht. Om deze reden mag het huurrecht onder het ondernemersvermogen gerekend..

Lees verder

Wanneer heb ik een boekhouder of accountant nodig?

Bij ondernemen komen veel zaken kijken. Eén van deze zaken is het bijhouden van de administratie. Dit is gelijk een heel belangrijk onderdeel van ondernemen. U bent als ondernemer immers verplicht om btw-aangifte te doen. Daarnaast is het prettig om een goed en betrouwbaar inzicht te hebben in..

Lees verder

3 dingen die klanten van accountants verwachten

Als accountant bevindt u zich in een dynamisch werkveld. Door de digitalisering verandert uw werk als accountant continu en moet u zich kunnen aanpassen aan de ontwikkelingen die gaande zijn. Niet alleen de digitalisering speelt een leidende rol in de veranderingen binnen uw werkveld. Het..

Lees verder

Chat nu met één van onze medewerkers!

Oosterend, 10 augustus 2016 - Sinds kort biedt SnelStart de mogelijkheid om te chatten met één van onze medewerkers. Directe communicatie met de klantenservice van SnelStart. De mogelijkheid om te chatten verschijnt bijvoorbeeld op onze productpagina.

Lees verder

Weer een keurmerk. Waar doen we het eigenlijk voor?

Vertrouwen in kwaliteit speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Om het vertrouwen in een product of dienst te ‘bevestigen’ bestaan er keurmerken. Maar hoe betrouwbaar zijn ze? Het aantal keurmerken in Nederland groeit explosief. Zo bestaan er bijvoorbeeld al meer dan 200..

Lees verder

Hoe corrigeer ik een ingediende btw-aangifte?

Het zal u maar gebeuren. U heeft net de hele administratie op orde, gecontroleerd en de btw-aangifte ingediend, komt u alsnog een factuur tegen. Deze factuur had u nog niet in de administratie verwerkt, waardoor de factuur nog niet is meegenomen in de btw-aangifte. U heeft in dat geval..

Lees verder

Van diskette naar automatische updates

Oosterend, 19 juli 2016 - Sinds kort is de SnelStart versie met automatische updates beschikbaar. Nadat u deze versie heeft geïnstalleerd hoeft u nooit meer handmatig de nieuwste versie te installeren, dit gebeurt vanaf dan volledig automatisch. Wat een verschil met 34 jaar geleden. Toen ging de..

Lees verder

Hub aan de overkant

Oosterend, 20 juli 2016 - SnelStart en Texel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat geeft ons zelfs iets ‘speciaals’ bij veel klanten. Vasthouden dus. Toch is het goed als we soms dichter naar onze klanten toegaan. Bijvoorbeeld voor trainingen.

Lees verder

Onthulling Delft Hyperloop

Oosterend, 18 juli 2016 - Afgelopen donderdag 30 juni was het dan eindelijk zover: de onthulling van de Delft Hyperloop! Als partner van dit geweldige project was SnelStart uiteraard aanwezig. Net als vele media trouwens. Onder andere het NOS Journaal, Eén Vandaag, Nieuwsuur, RTL Nieuws, Editie..

Lees verder

SnelStart partner van WebwinkelKeur

Oosterend, 13 juli 2016 - SnelStart is officiële partner van WebwinkelKeur, een onafhankelijke organisatie met een transparant keurmerk. Het webwinkel keurmerk van Stichting WebWinkelKeur staat voor betrouwbare en klantvriendelijke webwinkels. Uniek aan dit keurmerk is dat het een gedragscode..

Lees verder

Is blockchain de toekomst?

Afgelopen maandag 20 juni vond het Dutch National Blockchain Conference plaats op het hoofdkantoor van KPMG. Het congres is een initiatief van Rutger van Zuidam (intobitcoin.com) en Vincent Everts. Doel van het congres: de financiële wereld en de blockchain wereld bij elkaar brengen. Ehh wat..

Lees verder

Ontdek alle mogelijkheden van SnelStart met de nieuwe..

Oosterend, 11 juli 2016 - Ontdek alle mogelijkheden van SnelStart met de nieuwe instructievideo's! In enkele minuten geven de instructievideo's u een beknopte uitleg van een bepaald onderdeel in SnelStart. Hiermee helpen we u SnelStart optimaal te gebruiken!

Lees verder

Partnerpagina in een nieuw jasje!

Oosterend, 5 juli 2016 – Het aantal Software Partners dat koppelt met SnelStart groeit. Sterker nog, nu we bezig zijn met het ontwikkelen van webservices zal het aantal partners de komende jaren flink toenemen. Dat maakt het voor u makkelijker om met SnelStart te werken, maar lastiger om snel de..

Lees verder

Hulp nodig bij het versturen van de btw-aangifte? SnelStart..

Hij komt er weer aan: de btw-aangifte! Op 31 juli moet de maand- of kwartaalaangifte bij de belastingdienst binnen zijn. Met SnelStart is het versturen van de btw-aangiftes snel en gemakkelijk. Toch nog hulp nodig bij het versturen van de aangifte? Ontdek de verschillende mogelijkheden die..

Lees verder

Drie redenen om u te verdiepen in digitalisering voor..

De accountancy branche is zeker niet de eerste die te maken krijgt met digitalisering. Laatst las ik een artikel in het magazine Adformatie, waarin wordt voorspeld dat marketing in 2020 de branche is waar de meeste digitalisering en automatisering is ten opzichte van het aantal werknemers. Ook..

Lees verder

Bezoek uit Seattle: Microsoft filmploeg op SnelStart kantoor

Oosterend, 27 juni 2016 – Vanochtend verwelkomden we op het kantoor van SnelStart een team mensen van Microsoft. Het team is speciaal overgevlogen vanuit Seattle om opnames te maken voor een klantcase van SnelStart in de vorm van een korte video. SnelStart maakt namelijk voor de online..

Lees verder

Begin vandaag nog met ubbelen!

Oosterend, 25 mei 2016 – Heeft u het al geprobeerd, ubbelen? Door te ubbelen wordt het bijhouden van uw administratie nog gemakkelijker! Nog nooit van ubbelen gehoord? Lees snel verder en ontdek deze nieuwe vorm van facturen versturen.

Lees verder

SnelStart overspoeld met reacties over Texel als Europese..

Oosterend, 24 mei 2016 – Bij SnelStart wisten we het natuurlijk allang. Het eiland Texel is niet alleen een fantastische vakantiebestemming, maar ook één van de mooiste plekken om te wonen én te werken. Nu het eiland door de reisgids Lonely Planet is aangewezen als een van de tien Europese..

Lees verder

Rij-instructeur? Ontdek de administratieve software voor..

Oosterend, 23 mei 2016 – Bent u eigenaar van een rijschool? Dan spreekt software van onze partner Dation u vast aan! Met de administratieve software van Dation speciaal voor rijscholen, wordt het bijwerken van uw administratie nog makkelijker.

Lees verder

5 handige apps voor ondernemers

Uit een onderzoek van Telecompaper (juni 2015) bleek dat 81% van de bevolking tussen de 12 en 80 jaar een smartphone bezit. Dat betekent dat 4 op de 5 mensen een smartphone heeft. Een flinke stijging, want in het begin van 2010 had slechts 25% van de respondenten een smartphone. Ook ik kan me..

Lees verder

Robots, wat een naam al niet kan doen?

De afgelopen maanden steekt steeds vaker de term "robot" of "bot" de kop op in de IT en de media. Zo lanceerde Facebook pasgeleden een chatbot voor messenger en ook Microsoft zet in op bots. Wat maakt die term nu zo aantrekkelijk en wat kunnen we verwachten bij de inzet van deze bots?

Lees verder

Slimme ondernemers benutten de 7 voordelen van e-facturatie

Iedere ondernemer verstuurt en ontvangt dagelijks facturen. Het overgrote deel van deze facturen wordt zelfs anno 2016 nog handmatig verwerkt. Dit terwijl er vele voordelen zijn op te noemen voor het gebruik van e-facturatie. Wist u dat leveranciers aan overheden binnen niet al te lange tijd..

Lees verder

Declaratiechaos opgelost met de declaratie app van SRXP

Oosterend, 3 mei 2016 – Nooit meer vragen over kwijtgeraakte bonnetjes krijgen? Klaar met declaratieformulieren overtypen? Onze nieuwe partner SRXP Digitaal Declareren is marktleider van Nederland in declaratieoplossingen! Onder andere PostNL en Bugaboo losten hun declaratiechaos al op door..

Lees verder

Boekhoudkoppeling SnelStart en Knab beschikbaar!

Oosterend, 2 mei 2016 – Vandaag wordt de bankkoppeling met de Knab officieel beschikbaar gesteld. Vanaf nu kan het boekhoudpakket van SnelStart worden gekoppeld met Knab Zakelijk, het zakelijke bankpakket van de jonge online bank. Goed nieuws voor ondernemers, want met deze nieuwe koppeling..

Lees verder

Trend: Waarom u straks ook chat met een robot

Het is nu al een kwart eeuw geleden, dat de eerste webpagina's geschreven werden. Een ontwikkeling die een stuk verser in het geheugen ligt is de introductie van de smartphone applicatie. In de zomer van 2008 lanceerde een groot softwarebedrijf uit Californie de App Store, misschien wel de..

Lees verder

Wat kiest u: een eigen webshop of een bestaand online..

Als ondernemer wilt u natuurlijk graag uw producten verkopen. U zoekt daarvoor de juiste verkoopkanalen op. In veel gevallen gaat dit via wederverkopers om zodoende de zichtbaarheid (of in het rijtje van de 4 P’s - de Plaats) te vergroten. Veel ondernemers hebben zich de laatste jaren bezig..

Lees verder

Schoenendoos? Weg ermee!

U kent hem vast. De ondernemer met hart voor zijn onderneming, maar een aversie tegen de administratie. De boekhouding wordt gezien als administratieve rompslomp. Een standpunt dat vaak ondersteund wordt door de stelling: ‘Ik ben ondernemer, geen boekhouder’. Toch hebben de meeste ondernemers de..

Lees verder

Lean Startup voor ZZP’ers en ondernemers!

Elke ondernemer of ZZP’er droomt ervan. Je hebt een geweldig idee voor een product of dienst wat nog niet door iemand anders is gedaan. Ga je hiermee verder? Dan val je in de categorie ‘startups’. Startup een stoere term, maar wat houdt dit u precies in? Eric Ries, schrijver van ‘The Lean..

Lees verder

In 7 stappen naar een perfect LinkedIn bedrijfsprofiel

Veel kleine ondernemers hebben, naast een website, enkel een bedrijfspagina op Facebook. Het grootste zakelijke sociale netwerk wordt vaak overgeslagen. Dat is zonde. Een LinkedIn pagina zorgt er namelijk voor dat uw onderneming beter te vinden is op Google. Trouwens, met 6 miljoen Nederlandse..

Lees verder

Uw bank loopt achter! Zijn er eigenlijk alternatieven?

In de middeleeuwen, tijdens de Renaissance, ontstond het bankieren op de manier zoals wij die kennen. Natuurlijk is er sinds die tijd enorm veel veranderd, met name op technisch gebied. Toch is het basisidee van een bank steeds gelijk gebleven. Met de intrede van het internet is het hele systeem..

Lees verder

The mythical man-month, 40 jaar later

In moderne software ontwikkeling wordt met Scrum of agile teams gewerkt aan het leveren van hoge kwaliteit software. De kern van Scrum is een multidisciplinair en zelfsturend team, met als doel om zo veel mogelijk klantwaarde te leveren. Een belangrijke noot in deze is dat het scrum/agile proces..

Lees verder

Nieuwe trend: als webshop een fysieke winkel openen

Het zal u vast niet zijn ontgaan: V&D is failliet. Daarnaast raakten ook andere zaken zoals Perrysport en Aktiesport in de problemen, wat resulteerde in faillissementen voor beide winkelketens. Veel mensen vragen zich af of we over tien jaar überhaupt nog een fysieke winkelstraat hebben, of dat..

Lees verder

Koppel uw administratie aan uw WooCommerce-webshop

Hoe zorgt u voor een efficiënt bedrijfsproces en voor een optimale tijdsbesteding? Vier redenen om uw administratie aan uw WooCommerce-webshop te koppelen.

Lees verder

Nooit meer bankafschriften inlezen? Het kan!

Als ondernemer herkent u het vast als één van de meest tijdrovende klussen: het inlezen van bankafschriften in uw boekhouding. En dit terwijl veel administratieve processen, zoals het maken en verwerken van facturen, bonnetjes en de bank- en kasmutaties, tegenwoordig steeds meer worden..

Lees verder

5 tips om het beste boekhoudprogramma te kiezen

Heeft u een groeiende onderneming en hart voor de zaak? Dan is het goed mogelijk dat zelfs de vrije zaterdagavond niet veilig is voor uw boekhoudbezigheden. Boekhoudsoftware is hiervoor de ideale oplossing. Het ordenen van inkomsten en uitgaven kost u met een goed boekhoud programma nog amper..

Lees verder

Zo realiseert u een hogere omzet voor uw Magento-webshop

Meer bestellingen is meer geld in het laatje. Maar hoe realiseert u een omzetgroei voor uw Magento-webshop en zorgt u dat de bestellingen binnen blijven komen? Ga aan de slag met deze vier tips voor een hogere omzet!

 

Lees verder

Winkelier, leer je kansen inzien!

Onze manier van winkelen verandert snel. Deze veranderingen worden mede veroorzaakt door de digitalisering, die ook in de winkelbranche zijn intrede heeft gedaan. Overal om ons heen schieten webwinkels als paddenstoelen uit de grond. Als ondernemer merkt u dit vast in de praktijk. Uw klanten..

Lees verder

Debiteurenbeheer: grote klus of ‘appeltje, eitje’?

Het versturen van facturen en herinneringen, het bijhouden van betalingsregelingen, de correspondentie met klanten via de mail over (openstaande) facturen: het debiteurenbeheer van uw organisatie is een tijdrovende bezigheid, maar wél een hele belangrijke. Niet zelden legt ten minste één..

Lees verder

Facturen sneller betaald met Payt!

Oosterend, 29 januari 2016 – Sinds enkele weken biedt SnelStart een nieuwe handige koppeling. Uw debiteurenbeheer brengt u nu nog makkelijker op orde met de nieuwe koppeling tussen SnelStart en Payt. Hierbij houdt u altijd de controle. De eerste gebruikers zijn enthousiast!

Lees verder

Nieuwe bijeenkomsten voor kantoren

Oosterend, 27 december 2016 – Binnen de accountancymarkt zullen effectieve en interne veranderingen steeds belangrijker worden. Innoverende ICT zal daarbij een steeds grotere ondersteunende rol hebben. Maar wat zijn de ontwikkelingen en trends in de accountancywereld nou precies? En hoe speelt..

Lees verder

ENK Software op de VSK beurs

Oosterend, 22 januari 2016 – Van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 februari 2016 vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de tweejaarlijkse VSK beurs plaats. De VSK beurs kan worden gezien als de belangrijkste vakbeurs voor de installatiebranche. Onze partner ENK Software is uiteraard ook dit jaar weer..

Lees verder

Optimaliseer de jaarlijkse voorraadbalans

Pen paraat? Check. Lijsten paraat? Check. Telteams aanwezig? Dubbelcheck. De jaarwisseling komt eraan en het is weer tijd voor de jaarlijkse voorraadbalans. Hoe optimaliseer je het telproces en zorg je dat het zo snel en nauwkeurig mogelijk verloopt?

Lees verder

Accountants over 20 jaar vervangen door robots!?

Het is 2020. In mijn door de zon aangedreven, zelfsturende Tesla ben ik op weg naar een klant. Plots neemt de auto een afslag die ik niet heb geprogrammeerd. “Er is een klant met een probleem” zegt mijn auto vriendelijk. “Pak je tablet er maar even bij en lees de case rustig door.” Dit doe ik,..

Lees verder

Einde van het jaar: dat betekent voorraad tellen!

Als ondernemer van een handelsbedrijf, productiebedrijf of een ander soort bedrijf met voorraad is de tijd voor voorraad tellen aangebroken. De accountant wil de resultaten namelijk verwerken in de jaarrekening en daarbij is het belangrijk dat de voorraad klopt. Om het makkelijker en aangenamer..

Lees verder

22 handige tips in het programma SnelStart

SnelStart 12 probeert het voor u als klant zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom delen wij 22 handige tips. Leer alle ‘handigheidjes’ kennen met onderstaande lijst , pik eruit wat voor u van toepassing is en doe er uw voordeel mee!

Lees verder

10 redenen waarom u als ZZP-er uw administratie zelf kunt..

Iedere ondernemer heeft een administratie. U kunt de administratie zelf opzetten, of uitbesteden aan bijvoorbeeld een accountant. Waar u ook voor kiest, de administratie hoort bij uw onderneming en u bent en blijft daarom ook eindverantwoordelijk.

Lees verder

5 ultieme tips die elke SnelStart gebruiker moet weten!

SnelStart wil u helpen om uw administratie snel en efficiënt te doen. Als ondernemer komt er veel op u af en dan is de administratie vaak een tijdrovende klus die u niet graag doet. SnelStart bespaart u veel tijd, maar het kan vaak nog efficiënter. Daarom heb ik in dit blogartikel 5 ultieme tips..

Lees verder

Digitaal factureren: hoe doet u dat?

Ieder bedrijf heeft te maken met facturen. Als u een factuur stuurt, doet u dat met het doel om deze betaald te krijgen. Ging die papieren factuur tot een jaar of drie geleden nog gewoon in een envelop en op de post; tegenwoordig is digitaal factureren mogelijk en dat heeft veel voordelen...

Lees verder

Ondernemer van de Maand: Philipsen Elektrotechniek Almere

Dagelijks spreken wij veel van onze klanten, meestal ondernemers met allen een inspirerend verhaal. Maandelijks presenteren wij een interessante ondernemer aan u.De ondernemer van deze maand is: Peter Philipsen van Philipsen Elektrotechniek Almere

Lees verder

Zo worden uw facturen sneller betaald

Veel ondernemers hebben vaak een haat-liefde verhouding met factureren. Het is typisch zoiets dat hoort bij het ondernemerschap, maar wat niemand echt graag doet. Het is daarentegen wel een belangrijk proces. Het genereert inkomsten en dat is iets wat ondernemers wel graag zien. Maar hoe..

Lees verder

23 timemanagement tips voor ondernemers

Het is een veelgehoorde term binnen in de zakenwereld: timemanagement. Er zijn tegenwoordig zelfs heuse professionals die diverse workshops en trainingen in timemanagement geven. Dat geeft wel aan hoe belangrijk timemanagement is. 

Lees verder

5 manieren voor beter timemanagement

Als zelfstandig ondernemer heeft u veel vrijheid. U bepaalt uw eigen werktijden, salaris en welke opdrachten u wel of niet uitvoert. Deze vrijheid brengt veel voordelen met zich mee, maar het kan ook een valkuil zijn. Er is namelijk geen manager of baas die u 'controleert' en u ermee..

Lees verder

SnelStart behaalt gouden competentie “Cloud Partner” van..

Oosterend, 18 september 2015 – SnelStart heeft onlangs de gouden competentie “Cloud Partner” van Microsoft behaald. Daarnaast heeft de softwareleverancier ook de Microsoft partner certificatie Application Development ontvangen. De leverancier van boekhoud- en facturatiesoftware voldoet hiermee..

Lees verder

Waarom software testen een vak is en een investering in..

Zonder kwaliteit gaat de software de deur niet uit

Testen is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het ontwikkelproces. Het testen van software is het proces waarbij wordt vastgesteld in hoeverre de software aan de eisen voldoet. Het testproces geeft:

  • Inzicht in de kwaliteit van de..

Lees verder

Wat als uw klant een oplichter blijkt te zijn?

In een vorig blog heb ik u 4 tips gegeven om openstaande facturen betaald te krijgen. Maar wat als uw klant een oplichter blijkt te zijn? Wees innovatief en beperk uw debiteurenrisico zoveel mogelijk met deze 5 bruikbare tips!

Lees verder

Ondernemer van de Maand: Pablo Brandenburg

Dagelijks spreken wij veel van onze klanten, meestal ondernemers met allen een inspirerend verhaal. Maandelijks presenteren wij een interessante ondernemer aan u.De ondernemer van deze maand is: Pablo Brandenburg van Auto Service Centrum

Lees verder

4 Tips van succesvol ondernemen met duidelijke Focus!

Uw bedrijf in de lift

Kent u de elevator pitch? Als u in de lift staat met een mogelijke opdrachtgever, moet u binnen een halve minuut kunnen vertellen waar het echt om gaat in uw bedrijf. Schrap wat voor uzelf belangrijk is. (ja!!) Vertel alleen wat voor de klánt belangrijk is. Uw nieuwe..

Lees verder

Fantastisch logo design: een must-have voor ieder..

In Nederland zijn er bijna 1,5 miljoen bedrijven (CBS). Verder lopen er ook nog eens ruim een kwart miljoen Nederlanders lopen rond met het idee om een eigen bedrijf te starten [infographic]. Heeft u een bedrijf of bent u van plan te starten, de kans is groot dat er al iemand is met hetzelfde..

Lees verder

Visitekaartjes maken? 5 dingen om rekening mee te houden

Toen u startte als ZZP’er, ondernemer of freelancer was het waarschijnlijk één van de eerste dingen waar u mee aan de slag ging: uw visitekaartje. Over de jaren heen heeft u er waarschijnlijk al honderden uitgedeeld, en ook honderden ontvangen. Maar wat zorgt er nou voor dat sommige..

Lees verder

Hoe schrijf ik een ondernemingsplan?

Als u bij dit blog terecht bent gekomen, dan betekent dat hoogstwaarschijnlijk dat u een onderneming wilt starten. Dat u dit blog nu leest, is een stap in de goede richting, want een onderneming staat of valt op basis van een goed geschreven ondernemingsplan. U heeft de passie om zelfstandig te..

Lees verder

Wij willen webinars! 6 redenen om er snel mee te starten

Men neme een camera, een microfoon, een computer ingericht met een leuk programma speciaal voor het maken van een webinar, eventueel wat make-up en een goed verhaal. Kleine moeite, flink resultaat. U bent misschien hiermee nog niet helemaal over de streep getrokken. Daarom hier 6 goede redenen..

Lees verder

Waarom wachten tot uw klant betaalt? Gebruik e-facturatie!

In een vorig blog hebben we uitgelegd waarom e-facturatie de toekomst is en wat e-facturatie inhoudt. In dit blog gaan we dieper in op een voordeel van e-facturatie, namelijk het inzicht in de status van uw verzonden facturen.

Lees verder

In 2015 personeel op elektrische stoel?

Gaan uw haren overeind bij het horen van Arbo? Ziek van regels? Re-integratie kost klauwen met geld! Hup, op de 'elektrische stoel' met uw mensen! We leven in 2015 en niet in de middeleeuwen, en toch besparen we nog dik op de inrichting van de werkplek. Ik adviseer hierin juist te investeren en..

Lees verder

4 tips om uw webshop optimaal te benutten

Online shoppen is tegenwoordig niet meer weg te denken. Kopers hebben online de beschikking over enorme hoeveelheden producten en met een paar klikken op de knop is een aankoop gedaan. In de meeste gevallen heeft u de aankoop de volgende dag in huis. Volgens het CBS kochten in 2013 10,3 miljoen..

Lees verder

7 tips voor ZZP en MKB om psychologie te gebruiken voor..

Stelt u zich eens voor: u rijdt op de snelweg en opeens stopt uw auto ermee. Alhoewel dit vreselijk vervelend is, is één ding nog erger… De gedachte aan het kopen van een auto bij die dealer met zijn pusherige verkopers. Alleen al de showroom met die lawaaierige compressor die een opblaasbare..

Lees verder

4 keer beter werken met een administratie in de cloud

Vanzelf heeft u gehoord dat u met SnelStart 12 uw administratie in de cloud kunt zetten. In dit blog behandel ik enkele voordelen van het werken met een administratie in de cloud.

Lees verder

Ondernemer van de Maand: Evert Louwerse

Dagelijks spreken wij veel van onze klanten, meestal ondernemers met allen een inspirerend verhaal. Maandelijks presenteren wij een interessante ondernemer aan u.De ondernemer van deze maand is: Evert Louwerse van Louwerse de Jong Interieurbouw

Lees verder

Gezwam spuugzat! #Familiebedrijven

Herkent u het? Ellenlange vergaderingen die nergens over gaan, waarbij de essentie uit het oog verloren is. Frustratie en onbegrip wat onwenselijke gevolgen heeft op de werkvloer en voor de familieband. Een familiebedrijf is bijzonder waardevol, maar als het niet goed wordt gemanaged kan het..

Lees verder

Slimme ZZP -ers maken een backup van al hun data!

Wie wat bewaart, die heeft wat… te zoeken

U kent het wel… u koopt in de winteropruiming een leuk shirt voor de vakantie. Nu de zomer eindelijk begint, kan die gedragen worden. Maar waar had u hem ook alweer gelaten? Of dat interessante tijdschrift. U had het opgeruimd, maar waar…. Opruimen is..

Lees verder

Zo is uw garagebedrijf klaar voor de toekomst

Wist u dat ruim 78% van de consumenten online zoekt naar oplossingen voor hun probleem? En wist u dat in 2014 ruim 10 miljoen Nederlanders een smartphone hadden? Zoals u weet gaan de technologische ontwikkelingen razendsnel. Als bedrijf moet u zorgen dat u niet achterblijft. Technologische..

Lees verder

3 financiële voordelen voor Accountants van werken in de..

Steeds meer MKB bedrijven werken in de cloud. Uit recente onderzoeken blijkt dat deze manier van werken ook de komende jaren verder zal stijgen. De stijging is het gevolg van de vele operationele en financiële voordelen die het werken in de cloud oplevert. Dat geldt uiteraard ook voor..

Lees verder

Business intelligence: haal meer uit uw administratie!

In een organisatie moeten beslissingen worden genomen. Deze beslissingen betreffen allerlei zaken. Denk aan: wat zijn onze doelstellingen, hoe gaan we die behalen, met welke en hoeveel mensen gaan we dat doen etc. Om beslissingen te nemen, moet u goed geïnformeerd zijn. De gegevens die hiervoor..

Lees verder

Voordelen van e-facturatie die u als ZZP -er moet weten

In een vorig blog hebben we uitgelegd waarom e-facturatie de toekomst is: Elektronisch factureren bespaart kosten en zorgt voor meer grip op uw facturen. Maar wat houdt e-facturatie precies in?

Lees verder

Grossierkoppelingen: De kracht van combineren!

In elke bedrijfstak is het van groot belang dat de bedrijfsprocessen zo soepel mogelijk lopen. In een garage- of autobedrijf is dat net zo belangrijk als in een melkveehouderij of een ballonnenfabriek. De juiste software kan precies die smeerolie zijn, waarmee u meer vaart brengt in een stroeve..

Lees verder

5 software must haves voor uw autobedrijf

U heeft een autobedrijf, natuurlijk wilt u graag dat uw monteurs effectief werken, maar ook dat uw klanten snel en nauwkeurig geholpen worden. Het digitaliseren van uw werkplaats proces is hierin van essentieel belang. In dit blog geef ik u een aantal belangrijke tips.

Lees verder

8 tips voor een effectieve klantmailing die wél werkt

E-mail marketing is een van de meest krachtige marketing tools. Het kost weinig, maar het effect is groot. Mits het goed wordt ingezet. Het blijft moeilijk om de juiste content te schrijven, voor de juiste doelgroep en op het juiste tijdstip. In dit blog een stappenplan voor het maken van een..

Lees verder

Incasseren: een kwestie van overzicht!

Een goed debiteurenbeheer is van levensbelang voor uw bedrijf. Ik denk dat ik daarmee de ondernemers in hart en nieren niets nieuws vertel. De inkomende geldstroom van uw klanten moet, als het even kan, gelijklopen met uw uitgaande. U zult immers ook de rekeningen van uw leveranciers op tijd..

Lees verder

Het hoe en waarom van het nieuwe gebruikersbeheer binnen..

Sinds de komst van SnelStart 12 is inloggen een onderwerp van discussie geweest onder onze klanten. Het nieuwe gebruikersbeheer en de verplichting tot inloggen was bij de meesten even wennen, toen zij overstapten van versie 11 naar 12. Het vernieuwen van het gebruikersbeheer is voor SnelStart..

Lees verder

Ondernemer van de Maand: Marjanne Deelen

Dagelijks spreken wij veel van onze klanten, meestal ondernemers met allen een inspirerend verhaal. Maandelijks presenteren wij een interessante ondernemer aan u.De ondernemer van deze maand is: Marjanne Deelen van BonBonSpecials.nl

Lees verder

6 tips voor ondernemers om veel geld te besparen!

Veel ondernemers geven onbewust veel te veel geld uit aan onnodige zaken. Daar bent u er toch niet één van? Breng uw kosten in kaart en gebruik deze waardevolle tips om te besparen!

Lees verder

Maak als IT-er de droom van Continuous delivery tot een..

Is het een droom of realiteit? Het afgelopen jaar besteedde de media voor software development veel aandacht aan het onderwerp "continuous delivery". Deze term verwijst naar het op elk moment kunnen leveren van werkende software vanuit de actuele broncode.

Lees verder

4 tips voor ZZP-ers om openstaande facturen betaald te..

Dat een bedrijf groeit is mooi. Tegelijk met de groei komt het vaak voor dat meerdere facturen niet op tijd worden betaald. Gevolg de post dubieuze debiteuren groeit ook mee. Wat mij opvalt is dat deze post niet gelijkwaardig meegroeit met de omzet, maar naar verhouding juist steeds groter..

Lees verder

Startups zijn booming business. Wat doe jij als starter?

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond, het ene concept nog innovatiever dan het andere: Startups. In de slipstream ontstaan er talloze bedrijven die coaching, inspiratie en ondersteuning bieden. Kortom: startups zijn hip en bovendien booming business! Om vast in de stemming te komen volgen..

Lees verder

Windows 10: ontdek 7 interessante features voor zzp’ers

In deze weken zit ik ’s avonds nog veel achter mijn laptop of tablet in verband met twee belangrijke events van Microsoft. Vorige week was de Build 2015 in San Fransisco, een belangrijke ontwikkelaarsconferentie. Deze week is een nieuw event van start gegaan voor IT-professionals: Microsoft..

Lees verder

Wanneer start u met uw eigen bedrijf? Een infographic voor..

Lees meer over starten!

Wilt u meer lezen over starten met uw eigen onderneming? Wij hebben een schat aan informatie voor u verzameld. Lees zeker de volgende blogs en doe er uw voordeel mee.

Lees verder

Ondernemer van de Maand: Alex van Dam

Dagelijks spreken wij veel van onze klanten, meestal ondernemers met allen een inspirerend verhaal. Maandelijks presenteren wij een interessante ondernemer aan u.De Ondernemer van deze Maand is: Alex van Dam van Parttracker Industrial B.V.

Lees verder

Accountancy geeft haar dienstverlening extra boost door..

Vanzelf hebt u al gehoord van het werken met een online administratie. Misschien vraagt u zich af of u daar als administratie- of accountantskantoor wat mee kunt. Wist u dat online samenwerken met uw cliënten uw dienstverlening een nieuwe impuls geeft?

Lees verder

6 redenen waarom Accountants moeten bloggen!

Vandaag kreeg ik een promotiemail over een websiteaanbieder (Your Site), die zich richt op de markt van accountants- en administratiekantoren. Even gekeken op hun website. Wel leuk opgezet en gelukkig zag ik ook informatie over het belang van bloggen. Jammer dat ik daar wel even naar moest..

Lees verder

Zonder focus op proactieve advisering geen toekomst voor..

Vanuit de dagelijkse praktijk van mijn werk kom ik bij veel bij accountant- en administratie kantoren over de vloer. En spreek daar vanzelf verschillende mensen. Het is altijd weer mooi om te horen over de dynamiek rondom het werken met klanten. Zelf kan ik deze kennisdeling weer gebruiken om..

Lees verder

Waarom E-facturatie de toekomst is

Iedere ondernemer verstuurt en ontvangt facturen. In het verleden gebeurde dit vooral via de post, tegenwoordig is het versturen van een factuur via e-mail minstens zo gangbaar. Op welke manier u ook factureert, het kan altijd nog beter, eenvoudiger en goedkoper!

Lees verder

8 redenen om uw btw-aangifte tijdig te verzenden

De btw-aangifte is periodiek en voor elke ondernemer verplicht. Deze kan per maand, kwartaal of jaar worden ingediend. In ons vorige blog kunt u lezen waarom u btw moet afdragen. Wanneer u btw afdraagt beslist u doorgaans zelf, maar waarom kiest het merendeel van de ondernemers de aangifte op de..

Lees verder

Wat heb je nodig om als zzp'er te starten?

Dave Pastoor heeft zijn aannemersdiploma gehaald, een bus aangeschaft en is op zoek gegaan naar een boekhouder en boekhoudpakket. Een paar weken geleden is hij gestart als zelfstandig ondernemer. Is dat dan zo makkelijk om te beginnen als zzp'er? Ja en nee. In dit blog volgen we het verhaal van..

Lees verder

Zonder software ontwikkeling houdt het op...

Het roer om

De afgelopen jaren kregen wij regelmatig signalen vanuit onze klanten dat SnelStart niet mee kon komen in de veranderende markt. Een markt waarbij altijd en overal kunnen werken belangrijk is. Persoonlijk denk ik ook dat deze klanten gelijk hadden. SnelStart had een grote achterstand..

Lees verder

Uw btw-aangifte versturen in SnelStart 12

Iedere maand, kwartaal of jaar moet u als ondernemer uw btw-aangifte versturen naar de Belastingdienst. Omdat SnelStart een directe koppeling heeft met de Belastingdienst, kunt u via onze software uw btw-aangiftes snel en gemakkelijk versturen.

Lees verder

Btw, wat moet ik ermee?

Als ondernemer bent u iedere maand, kwartaal of jaar verplicht om uw btw af te dragen. Daar kunt u niet omheen. Zuurverdiend geld, dat u meteen moet inleveren. Wat is daar eigenlijk het nut van?

Lees verder

10 tips van een ervaren gebruiker

Gemak kan altijd gemakkelijker! Accountant Ekkie Röge helpt u met praktische tips voor werken met SnelStart. Meneer Röge werkt al jaren met SnelStart en kan zich terecht een ‘Ervaren SnelStart-gebruiker’ noemen. Handig voor accountants én ondernemers.

Lees verder

Boekhouden met SnelStart

Boekhouden hoeft niet tijdrovend of moeilijk te zijn. Met een intelligent boekhoudpakket bent u in een mum van tijd klaar. In dit blog laat ik u zien hoe u gemakkelijk kunt boekhouden met SnelStart. 

Lees verder

Beginnen met boekhouden

Uw boekhouding is niets anders dan het vastleggen van financiële feiten. Dit is belangrijk om inzicht te krijgen in de financiële situatie van uw bedrijf en om verantwoording af te kunnen leggen aan bijvoorbeeld de Belastingdienst. Boekhoudtermen als bijvoorbeeld activa, passiva, journaalposten,..

Lees verder

Een foutloze offerte? Houd uw artikelen en klanten bij!

Meer dan zes procent van alle verstuurde facturen binnen alle branches bevat fouten. Dat zorgt niet alleen voor vertraging, maar bovendien ook voor onbetaalde facturen. Actuele relatie- en artikelgegevens helpen dat voorkomen. Ook in het offerteproces wilt u geen offertes met onjuiste prijzen of..

Lees verder

Uw administratie is geen tijdverspilling!

Hoe klein of groot uw bedrijf ook is, iedere ondernemer is verplicht om een administratie bij te houden. Juist, u bent verplicht. Dat is waarschijnlijk de reden dat u op zaterdagavond, in uw kostbare tijd, bezig bent om uw boekhouding op orde te brengen. Het kost al snel te veel tijd en het wekt..

Lees verder

In 8 stappen uw droom-onderneming!

U heeft een idee voor een product of dienst, een goed idee. Eigenlijk is het een fantastisch idee! U wordt steeds enthousiaster, het begint te kriebelen. U denkt er een tijdje over na en legt uw idee voor aan andere mensen. Ook zij worden enthousiast. Hier moet u werk van maken! Maar waar begint..

Lees verder

Hoe kies ik een boekhouder? Checklist met 11 tips!

U bent overtuigd van de toegevoegde waarde van een boekhouder: advies, bedrijfsinzichten, controle en focus. Zo maakt u gebruik van alle fiscale voordelen, houdt u goed zicht op de voortgang van uw onderneming, gaan aangiften pas de deur uit na een gedegen controle en kunt u zich optimaal op uw..

Lees verder

Heb ik wel een boekhouder nodig?

Als ondernemer maakt u al genoeg kosten: inkoop, promotie, kantoorkosten, verzekeringen, pensioen... moet daar ook nog een boekhouder bij? Heeft u trouwens wel een boekhouder nodig? Dat is een goede vraag om als ondernemer te stellen. Voordat we die vraag kunnen beantwoorden, kijken we eerst..

Lees verder

Interview: “Welke rol maakt je als accountant waardevoller..

“Accountants die blijven hangen in de traditionele rol van de boekhouder, zien hun verdienmodel langzaam opdrogen”, vertelt Benno Bakker, Senior Accountmanager bij SnelStart. Twee dagen per week bezoekt hij de administratiekantoren en accountantskantoren. We interviewen onze collega over de..

Lees verder

In 10 stappen een complete concurrentieanalyse

Wilt u weten hoe uw bedrijf zich onderscheidt van concurrenten? Maak dan een concurrentienanalyse. U bekijkt met een scherpe blik uw eigen organisatie en vergelijkt die met concurrenten. Aan de hand van de resultaten werkt u werken aan een betere bedrijfspositie. We leggen u in tien stappen uit..

Lees verder

Boekhouden in Excel? 9 redenen om over te stappen naar een..

Excel is vaak al aanwezig op uw PC, het kost relatief weinig om aan te schaffen en u kunt er ook uw boekhouding als ZZP’er in doen. U bent als ZZP’er al gewend om alles zelf te doen, dus waarom niet uw boekhouding? Dat klinkt ideaal. Maar is het dat ook? En waarom kiezen veel ZZP’ers toch voor..

Lees verder

Marketing voor ZZP’ers: hoe kom je aan nieuwe klanten?

Niet iedere ZZP’er heeft een vliegende start: voor sommige ondernemers is het knokken om het werk binnen te krijgen. Maar ook bij ZZP’ers waar het direct goed loopt, kan de klad erin komen en kunnen de opdrachten langzaam terug lopen. Begin op tijd met het beantwoorden van onderstaande vragen:

  • ..

Lees verder

Zet uw bedrijf op de kaart met Google Mijn Bedrijf

U zit lekker aan tafel in de keuken. Buiten regent het. En dan opeens hoort u het binnen druppen. Lekkage! Wat doet u dan? Verreweg de meeste mensen gaan googlen naar een bedrijf in de buurt dat ze kan helpen. Wordt u als bedrijf niet gevonden via Google, dan krijgt u óók geen belletje. Dus hoe..

Lees verder

10 praktische tips voor ZZP’ers om geld te besparen met..

Voor u als zelfstandig ondernemer is boekhouden niet uw favoriete bezigheid.  Een veelgenoemde reden om als ZZP'er te gaan boekhouden is de Belastingdienst. Leuker kunnen ze het niet maken. En dat boekhouden komt voor veel ZZP'ers bovenop al het werk. Het lijkt u af te houden van datgene wat u..

Lees verder

Wie betaalt de rekening?

Een rekening van 15 miljard Het Nederlandse bedrijfsleven schrijft jaarlijks tussen de 13 en 15 miljard af op niet betaalde rekeningen. Hier valt nog veel winst te behalen. Hoeveel heeft u vorig jaar afgeschreven?

Lees verder

Niets om aan te geven?

Zo makkelijk als u tegenwoordig de grens passeert en Nederland achter u laat, zo lastig kan het soms zijn om een belastingperiode achter u te laten. De maandafsluiting, kwartaalafsluiting of jaarafsluiting voor de btw levert soms nog heel wat zoekwerk op. Als u dan eindelijk op de knop drukt,..

Lees verder

Digitaal factureren levert tijd en geld op

Een wandeling naar de brievenbus is gezond. Dat is misschien een voordeel van facturen per post versturen. Hier tegenover staat het digitaal versturen van uw facturen, dit biedt nog veel meer voordelen.

Lees verder