Wat is er verbeterd in de snelheid van een online administratie?

door: Henry Been   op: 4 januari 2017 12:52:04 CET

In een eerder blog heb ik al eens geschreven over de cloud strategie van SnelStart. Wij hebben er voor gekozen om de data die onze klanten gebruiken, in stand te houden. In plaats van een cloud applicatie, hebben wij gekozen voor een cloud administratie. Hierdoor kunnen ook bestaande klanten de voordelen van de cloud plukken, zónder te hoeven wisselen van programma. Ook kunnen zij hun bestaande administratie online brengen of zelfs een online administratie weer offline halen, wanneer zij dat willen.

Lees verder

Accountant? Onderscheid jezelf! Ga samenwerken met de klant

door: Eva Nicolai   op: 16 september 2016 15:19:50 CEST

De accountancybranche verandert door digitalisering en prijsconcurrentie. Ondernemers krijgen steeds meer handigheden aangereikt waarmee ze zelf (een deel van) de boekhouding kunnen voeren. Denk hierbij aan goedkope online diensten waarmee eenvoudig online een factuur verstuurd kan worden en applicaties waarmee een bonnetje kan worden ingescand in de boekhouding. Vooral zelf factureren vinden veel ondernemers prettig en leuk om te doen. Het versturen van facturen brengt immers geld in het laatje!

Lees verder

Drie redenen om u te verdiepen in digitalisering voor accountantskantoren

door: Gerrit Valkenburg   op: 30 juni 2016 14:00:00 CEST

De accountancy branche is zeker niet de eerste die te maken krijgt met digitalisering. Laatst las ik een artikel in het magazine Adformatie, waarin wordt voorspeld dat marketing in 2020 de branche is waar de meeste digitalisering en automatisering is ten opzichte van het aantal werknemers. Ook wij maken gebruik van marketingautomatisering en kunnen onze marketingactiviteiten daardoor efficiënter inrichten en continu analyseren.

Lees verder

Schoenendoos? Weg ermee!

door: Eva Nicolai   op: 14 april 2016 11:30:00 CEST

U kent hem vast. De ondernemer met hart voor zijn onderneming, maar een aversie tegen de administratie. De boekhouding wordt gezien als administratieve rompslomp. Een standpunt dat vaak ondersteund wordt door de stelling: ‘Ik ben ondernemer, geen boekhouder’. Toch hebben de meeste ondernemers de boekhouding redelijk op orde. Daarentegen zijn er ook nog steeds ondernemers die bij voorkeur alle bonnetjes en rekeningen in een schoenendoos gooien, welke vervolgens één keer in de zoveel tijd bij het administratiekantoor op de stoep wordt zet. Waarschijnlijk zoekt u als boekhouder of accountant deze wirwar van bonnetjes en papieren dan ook nog voor hem of haar uit. Met enige tegenzin wellicht, maar toch. Want sommige ondernemers kunnen het ook echt niet zelf, toch?

Lees verder

De Cloud van SnelStart is een veilige haven

door: Ivo Huizinga   op: 9 oktober 2015 16:00:00 CEST

Safe Harbor achterhaald

Afgelopen dinsdag 6 oktober 2015 zette het Europese hof een dikke streep door het 15 jaar oude verdrag dat de opslag van Europese persoonsgegevens in de VS regelde. De zogenaamde Safe Harbor-overeenkomst kan de prullenbak in, omdat de persoonsgegevens in de VS onvoldoende beschermd zijn (klik hier voor meer informatie). Naar aanleiding van deze uitspraak kreeg ik verschillende vragen op mij af. De voornaamste: Welke gevolgen heeft deze uitspraak voor uw online administratie bij SnelStart?

Lees verder

4 keer beter werken met een administratie in de cloud

door: Ben Schraag   op: 25 juni 2015 13:00:00 CEST

Vanzelf heeft u gehoord dat u met SnelStart 12 uw administratie in de cloud kunt zetten. In dit blog behandel ik enkele voordelen van het werken met een administratie in de cloud.

Lees verder

Slimme ZZP -ers maken een backup van al hun data!

door: Henk ten Cate   op: 18 juni 2015 13:00:00 CEST

Wie wat bewaart, die heeft wat… te zoeken

U kent het wel… u koopt in de winteropruiming een leuk shirt voor de vakantie. Nu de zomer eindelijk begint, kan die gedragen worden. Maar waar had u hem ook alweer gelaten? Of dat interessante tijdschrift. U had het opgeruimd, maar waar…. Opruimen is een goede zaak. Terugvinden nog meer. Want opgeruimde zaken die onvindbaar zijn, hebben weinig nut. Zelfs eekhoorns kennen die problemen. Zij schijnen vaak te vergeten waar ze hun voedsel hebben verstopt. Gelukkig helpt hun neus hen dan. Had ik dat eekhoornprobleem trouwens ook maar, met de koekjestrommel.

Lees verder

3 financiële voordelen voor Accountants van werken in de cloud

door: Cornel van Westen   op: 12 juni 2015 8:30:00 CEST

Steeds meer MKB bedrijven werken in de cloud. Uit recente onderzoeken blijkt dat deze manier van werken ook de komende jaren verder zal stijgen. De stijging is het gevolg van de vele operationele en financiële voordelen die het werken in de cloud oplevert. Dat geldt uiteraard ook voor Accountants- en Administratiekantoren

In dit blog worden de 3 belangrijkste financiële voordelen van werken in de cloud op een rijtje gezet.

Lees verder

Het hoe en waarom van het nieuwe gebruikersbeheer binnen SnelStart 12

door: Ben Schraag   op: 29 mei 2015 13:00:00 CEST

Sinds de komst van SnelStart 12 is inloggen een onderwerp van discussie geweest onder onze klanten. Het nieuwe gebruikersbeheer en de verplichting tot inloggen was bij de meesten even wennen, toen zij overstapten van versie 11 naar 12. Het vernieuwen van het gebruikersbeheer is voor SnelStart een noodzakelijkheid geweest om in de toekomst op andere vlakken extra gebruiksgemak aan onze klanten te bieden. In dit blog zal ik u proberen te vertellen wat er veranderd is en wat de voordelen hiervan zijn.

Lees verder

Accountancy geeft haar dienstverlening extra boost door online samenwerking met cliënten

door: Ben Schraag   op: 6 mei 2015 13:00:00 CEST

Vanzelf hebt u al gehoord van het werken met een online administratie. Misschien vraagt u zich af of u daar als administratie- of accountantskantoor wat mee kunt. Wist u dat online samenwerken met uw cliënten uw dienstverlening een nieuwe impuls geeft?

Lees verder