Zo herken je phishing e-mails

Iedereen heeft wel eens een phishing e-mail ontvangen. Het klikken op een schadelijke link of openen van een malafide bestand kan grote gevolgen hebben. Het is belangrijk dat je een phishing e-mail herkent, verdachte pogingen rapporteert..

Lees verder

5 inspirerende boeken

Managementboeken, de winkels liggen er vol mee en elke week komt er wel weer wat nieuws uit. We zijn voor onze blogs altijd op zoek naar interessante informatie. Zit er een boek voor jou bij?   Weten wat je niet weet  Adam Grant  Als..

Lees verder

10 belangrijke beveiligingschecks voor boekhouders en..

Je klanten vertrouwen erop dat hun vertrouwelijke gegevens bij jou in goede handen zijn. Tref jij alle maatregelen om deze waardevolle klantgegevens zo goed mogelijk te beveiligen? SnelStart geeft 10 beveiligingstips.

Lees verder

Successen van topsporters vertaald naar jouw bedrijf

Een bedrijf runnen is geen makkie. Sterker nog: als je het succesvol wilt doen, is het net topsport. Daarom bekijken we de succesfactoren van Nederlandse topsporters. Hoe boeken zij topresultaten en hoe kun je dit toepassen in jouw bedrijf?

Lees verder

SnelStart en Privacy: een introductie

Sinds mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. De AVG bevat regels voor een rechtmatige verwerking (verzameling, gebruik..

Lees verder

5 inspirerende podcasts

Successen en leermomenten van andere ondernemers. Het laatste accountantsnieuws. En hoe geven bedrijven hun digitale toekomst vorm? Het komt allemaal aan bod in de podcasts die wij voor jou hebben geselecteerd. Luister ze in de auto, op de..

Lees verder

7 tips om je te beschermen tegen ransomware

Ransomware, je wilt er niet door getroffen worden. Ransomware is schadelijke software die zorgt dat je bestanden of systemen niet kunt gebruiken. Cybercriminelen vragen jou vervolgens om geld om je computer weer te 'bevrijden'...

Lees verder

Current ratio: wat is het en hoe bereken je het?

Current ratio is een kengetal dat veel zegt over de financiële gezondheid van je bedrijf. Je current ratio toont in hoeverre je onderneming (kortlopende) schulden kan afbetalen vanuit snel beschikbare bezittingen. In deze blog lees je wat..

Lees verder

Crediteuren zijn schuldeisers waarmee elke ondernemer te..

Crediteuren zijn onlosmakelijk verbonden aan elk bedrijf. Het zijn de ondernemingen, instanties, organisaties en/of personen die nog geld van jou krijgen. Waarin verschillen crediteuren ook alweer van debiteuren? En wist je dat de..

Lees verder

6 veelvoorkomende oorzaken van een faillissement

Een faillissement, je moet er niet aan denken. Toch overkomt het jaarlijks duizenden ondernemers. 2021 telde weliswaar 'slechts' 1536 faillissementen, maar in 2020 en 2019  gingen respectievelijk 2703 en 3209 bedrijven kopje onder. Externe..

Lees verder

Solvabiliteit: wat is het en hoe verbeter je het?

Solvabiliteit. Elke ondernemer krijgt er vroeg of laat mee te maken. Wat is het en hoe verbeter je het? Heel kort: solvabiliteit heeft alles te maken met het percentage eigen geld in je bedrijf en dat zegt iets over de financiële..

Lees verder

Wat is het verschil tussen omzet, winst, cashflow en..

Hoeveel facturen je ook hebt uitstaan, het zegt niets over hoeveel geld je op dit moment hebt. Je kunt voor 1 miljoen euro aan bestellingen hebben uitstaan – als deze pas over 2 maanden worden betaald terwijl je zelf nu je eigen rekeningen..

Lees verder