Solvabiliteit: wat is het en hoe verbeter je het?

Solvabiliteit. Elke ondernemer krijgt er vroeg of laat mee te maken. Wat is het en hoe verbeter je het? Heel kort: solvabiliteit heeft alles te maken met het percentage eigen geld in je bedrijf en dat zegt iets over de financiële..

Lees verder

Wat is het verschil tussen omzet, winst, cashflow en..

Hoeveel facturen je ook hebt uitstaan, het zegt niets over hoeveel geld je op dit moment hebt. Je kunt voor een miljoen euro aan bestellingen hebben uitstaan – als deze pas over twee maanden worden betaald terwijl je zelf nu je eigen..

Lees verder

Heb jij voldoende werkkapitaal?

Omzet en winst zeggen niet alles over de financiële gezondheid van je bedrijf. Je hebt namelijk ook werkkapitaal nodig om je bedrijf draaiende te houden. Je moet aan je dagelijkse financiële verplichtingen voldoen. Denk bijvoorbeeld aan..

Lees verder

Haal meer uit je (web)verkopen

Duizenden nieuwe webwinkels openden de afgelopen jaren hun virtuele deuren. Ook fysieke winkels hebben vaker een online verkoopkanaal. Een webshop is zo geopend, maar veel ondernemers krijgen hierdoor te maken met administratieve..

Lees verder

Krijg je facturen tweemaal zo snel betaald

Meer dan de helft van de ondernemers krijgt facturen regelmatig te laat betaald. Grote kans dus dat jij hier ook wel eens last van hebt. Heel vervelend, want als je je product of dienst hebt geleverd, wil je gewoon snel het geld hebben..

Lees verder

Zo weet je precies waar je winst vandaan komt

Weet jij waar je winst vandaan komt? Tot in detail? Dit is niet alleen fijn om te weten, het helpt ook om te bepalen waar nog meer winstkansen liggen. Maar hoe groter je bedrijf, hoe lastiger het is om te overzien hoeveel je verdient met..

Lees verder

Wat kan procurement voor jouw bedrijf betekenen?

Steeds meer bedrijven investeren in procurement. Wat is procurement precies en waarom vinden bedrijven het zo belangrijk? En wat kun jíj met procurement in jouw onderneming? We helpen je op weg!

Lees verder

Creëer een superrealistisch beeld van je resultaten

Als ondernemer neem je continu beslissingen over je bedrijf. Grote en kleine beslissingen. Bij elke beslissing is het belangrijk dat de achterliggende cijfers up-to-date en tot op de cent nauwkeurig zijn. Veel ondernemers baseren zich..

Lees verder

Wat zijn transitorische posten en hoe verwerk je die?

Betaal of ontvang je wel eens geld in een andere periode dan de periode waarop de kosten of opbrengsten betrekking hebben? Denk bijvoorbeeld aan een verzekeringspremie, die je vooruitbetaalt in mei voor een heel jaar. De verzekering loopt..

Lees verder

5 veel gemaakte fouten bij het verkopen van tweedehands..

De verkoop van tweedehands spullen blijft groeien, vooral tweedehands kleding is populair. En volgens de voorspellingen is dit nog maar het begin. Maar veel mensen die tweedehandsspullen verkopen, zoals auto’s, fietsen, caravans, kleding..

Lees verder

Geen btw op je factuur: alles over de margeregeling

Geen btw op je factuur. Het kan in sommige gevallen, namelijk als je margeregeling toepast. Deze btw-regeling geldt alleen voor ondernemers die handelen in bepaalde producten, bijvoorbeeld tweedehands spullen, kunst, antiek of..

Lees verder

Training Online Samenwerken: een kleine investering voor..

‘Iedereen haalt meer uit online samenwerken na het volgen van een training Online Samenwerken’ zegt Tom van den Brink, trainer bij SnelStart. ‘Niet alleen als je net begonnen bent met SnelStart, maar ook als je al een..

Lees verder