Hoezo RGS?

door: Daan van der Slikke   op: 26 september 2016 13:00:00 CEST

Als accountants- of administratiekantoor heeft u ongetwijfeld wel eens van de term RGS gehoord. Daarbij komen bij u wellicht de volgende vragen boven: wat is het en wat kan ik er eigenlijk mee? In dit blog geef ik u graag een antwoord op deze vragen en laat ik u zien wat RGS in de praktijk voor accountants- en administratiekantoren betekent.

Lees verder

Accountant? Onderscheid jezelf! Ga samenwerken met de klant

door: Eva Nicolai   op: 16 september 2016 15:19:50 CEST

De accountancybranche verandert door digitalisering en prijsconcurrentie. Ondernemers krijgen steeds meer handigheden aangereikt waarmee ze zelf (een deel van) de boekhouding kunnen voeren. Denk hierbij aan goedkope online diensten waarmee eenvoudig online een factuur verstuurd kan worden en applicaties waarmee een bonnetje kan worden ingescand in de boekhouding. Vooral zelf factureren vinden veel ondernemers prettig en leuk om te doen. Het versturen van facturen brengt immers geld in het laatje!

Lees verder

3 dingen die klanten van accountants verwachten

door: Gerrit Valkenburg   op: 26 augustus 2016 14:00:00 CEST

Als accountant bevindt u zich in een dynamisch werkveld. Door de digitalisering verandert uw werk als accountant continu en moet u zich kunnen aanpassen aan de ontwikkelingen die gaande zijn. Niet alleen de digitalisering speelt een leidende rol in de veranderingen binnen uw werkveld. Het gezegde “De klant is koning”, klinkt u vast niet onbekend in de oren. Uw klant bepaalt deels hoe u uw werk als accountant uitvoert. Immers, om te blijven groeien in aantal klanten, moet u voldoen aan de klantverwachting. Maar wat verwacht uw klant nu van u als accountant? En hoe speelt u daarop in? Ik vertel het u in deze blog!

Lees verder

Partnerpagina in een nieuw jasje!

door: SnelStart   op: 5 juli 2016 13:52:17 CEST

Oosterend, 5 juli 2016 – Het aantal Software Partners dat koppelt met SnelStart groeit. Sterker nog, nu we bezig zijn met het ontwikkelen van webservices zal het aantal partners de komende jaren flink toenemen. Dat maakt het voor u makkelijker om met SnelStart te werken, maar lastiger om snel de partner met de juiste oplossing te vinden.

Hoog tijd dus voor het optimaliseren van de SnelStart software partnerpagina op onze website! De nieuwe zoekfunctie zorgt ervoor dat klanten onze partners nog beter kunnen vinden!

Lees verder

Drie redenen om u te verdiepen in digitalisering voor accountantskantoren

door: Gerrit Valkenburg   op: 30 juni 2016 14:00:00 CEST

De accountancy branche is zeker niet de eerste die te maken krijgt met digitalisering. Laatst las ik een artikel in het magazine Adformatie, waarin wordt voorspeld dat marketing in 2020 de branche is waar de meeste digitalisering en automatisering is ten opzichte van het aantal werknemers. Ook wij maken gebruik van marketingautomatisering en kunnen onze marketingactiviteiten daardoor efficiënter inrichten en continu analyseren.

Lees verder

Schoenendoos? Weg ermee!

door: Eva Nicolai   op: 14 april 2016 11:30:00 CEST

U kent hem vast. De ondernemer met hart voor zijn onderneming, maar een aversie tegen de administratie. De boekhouding wordt gezien als administratieve rompslomp. Een standpunt dat vaak ondersteund wordt door de stelling: ‘Ik ben ondernemer, geen boekhouder’. Toch hebben de meeste ondernemers de boekhouding redelijk op orde. Daarentegen zijn er ook nog steeds ondernemers die bij voorkeur alle bonnetjes en rekeningen in een schoenendoos gooien, welke vervolgens één keer in de zoveel tijd bij het administratiekantoor op de stoep wordt zet. Waarschijnlijk zoekt u als boekhouder of accountant deze wirwar van bonnetjes en papieren dan ook nog voor hem of haar uit. Met enige tegenzin wellicht, maar toch. Want sommige ondernemers kunnen het ook echt niet zelf, toch?

Lees verder

Accountants over 20 jaar vervangen door robots!?

door: Eva Nicolai   op: 1 december 2015 15:00:00 CET

Het is 2020. In mijn door de zon aangedreven, zelfsturende Tesla ben ik op weg naar een klant. Plots neemt de auto een afslag die ik niet heb geprogrammeerd. “Er is een klant met een probleem” zegt mijn auto vriendelijk. “Pak je tablet er maar even bij en lees de case rustig door.” Dit doe ik, en voorzie dat de aanwezigheid van een collega nodig is om de klant verder te helpen. “Deze is al onderweg” zegt de auto, als antwoord op mijn vraag om mijn partner op te roepen.

Met dit toekomstscenario opende Henk Overbosch van DOCCO zijn presentatie tijdens de SnelStart Aangenaam bijeenkomsten. En eerlijk is eerlijk, ik zie het al helemaal voor me! Een robot als privéchauffeur, een robot die het huishouden doet, eentje die de boodschappen haalt et cetera. Heerlijk lijkt me dat! Maar een robot die met me meedenkt, mij herinnert aan die ene afspraak, één die zelfs beslissingen voor me maakt.. Is dat net zo heerlijk? Ik weet het zo net nog niet.. Daarbij plopt er direct een soort sciencefiction scenario op in mijn hoofd. U kent ze vast wel. Van die films waarbij robots de mensheid overnemen en de wereld beheersen. Niet echt een zonnige toekomst, als u het mij vraagt.. Toch roept het verhaal van Henk Overbosch een cruciale vraag op: zijn wij als mensen in de toekomst überhaupt nog wel nodig?

Lees verder

Accountancy Expo 2015: ontwikkel uzelf tot adviseur voor uw cliënten

door: SnelStart   op: 26 juni 2015 14:00:00 CEST

Afgelopen woensdag stond SnelStart op de Accountancy Expo in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Naast SnelStart waren er ook veel partijen te vinden waar wij goede contacten mee onderhouden zoals E-verbinding, Elvy, Infine, Pro Management en Go2UBL.

De Expo werd geopend door spreker Fou-Khan Tsang die hier de ICT uitdagingen voor de Accountancy-branche aankaartte. Er zijn veel technische ontwikkelingen gaande die het werk voor de accountants efficiënter kunnen maken. Vanuit andere hoeken wordt er ook veel geschreven over de veranderende rol van de accountant.

Mede door deze technische ontwikkelingen hoeft men minder bezig te zijn met het voeren van de boekhouding en kan men zich meer bezig houden met het adviseren van klanten. Hierdoor zou het traditionele verdienmodel van de accountant niet meer levensvatbaar zijn. Een aantal van deze ontwikkelingen zijn:

Lees verder

3 financiële voordelen voor Accountants van werken in de cloud

door: Cornel van Westen   op: 12 juni 2015 8:30:00 CEST

Steeds meer MKB bedrijven werken in de cloud. Uit recente onderzoeken blijkt dat deze manier van werken ook de komende jaren verder zal stijgen. De stijging is het gevolg van de vele operationele en financiële voordelen die het werken in de cloud oplevert. Dat geldt uiteraard ook voor Accountants- en Administratiekantoren

In dit blog worden de 3 belangrijkste financiële voordelen van werken in de cloud op een rijtje gezet.

Lees verder

Accountancy geeft haar dienstverlening extra boost door online samenwerking met cliënten

door: Ben Schraag   op: 6 mei 2015 13:00:00 CEST

Vanzelf hebt u al gehoord van het werken met een online administratie. Misschien vraagt u zich af of u daar als administratie- of accountantskantoor wat mee kunt. Wist u dat online samenwerken met uw cliënten uw dienstverlening een nieuwe impuls geeft?

Lees verder