Hoezo RGS?

door: Daan van der Slikke   op: 26 september 2016 13:00:00 CEST

Als accountants- of administratiekantoor heeft u ongetwijfeld wel eens van de term RGS gehoord. Daarbij komen bij u wellicht de volgende vragen boven: wat is het en wat kan ik er eigenlijk mee? In dit blog geef ik u graag een antwoord op deze vragen en laat ik u zien wat RGS in de praktijk voor accountants- en administratiekantoren betekent.

Lees verder

Accountant? Onderscheid jezelf! Ga samenwerken met de klant

door: Eva Nicolai   op: 16 september 2016 15:19:50 CEST

De accountancybranche verandert door digitalisering en prijsconcurrentie. Ondernemers krijgen steeds meer handigheden aangereikt waarmee ze zelf (een deel van) de boekhouding kunnen voeren. Denk hierbij aan goedkope online diensten waarmee eenvoudig online een factuur verstuurd kan worden en applicaties waarmee een bonnetje kan worden ingescand in de boekhouding. Vooral zelf factureren vinden veel ondernemers prettig en leuk om te doen. Het versturen van facturen brengt immers geld in het laatje!

Lees verder

3 dingen die klanten van accountants verwachten

door: Gerrit Valkenburg   op: 26 augustus 2016 14:00:00 CEST

Als accountant bevindt u zich in een dynamisch werkveld. Door de digitalisering verandert uw werk als accountant continu en moet u zich kunnen aanpassen aan de ontwikkelingen die gaande zijn. Niet alleen de digitalisering speelt een leidende rol in de veranderingen binnen uw werkveld. Het gezegde “De klant is koning”, klinkt u vast niet onbekend in de oren. Uw klant bepaalt deels hoe u uw werk als accountant uitvoert. Immers, om te blijven groeien in aantal klanten, moet u voldoen aan de klantverwachting. Maar wat verwacht uw klant nu van u als accountant? En hoe speelt u daarop in? Ik vertel het u in deze blog!

Lees verder

Accountants over 20 jaar vervangen door robots!?

door: Eva Nicolai   op: 1 december 2015 15:00:00 CET

Het is 2020. In mijn door de zon aangedreven, zelfsturende Tesla ben ik op weg naar een klant. Plots neemt de auto een afslag die ik niet heb geprogrammeerd. “Er is een klant met een probleem” zegt mijn auto vriendelijk. “Pak je tablet er maar even bij en lees de case rustig door.” Dit doe ik, en voorzie dat de aanwezigheid van een collega nodig is om de klant verder te helpen. “Deze is al onderweg” zegt de auto, als antwoord op mijn vraag om mijn partner op te roepen.

Met dit toekomstscenario opende Henk Overbosch van DOCCO zijn presentatie tijdens de SnelStart Aangenaam bijeenkomsten. En eerlijk is eerlijk, ik zie het al helemaal voor me! Een robot als privéchauffeur, een robot die het huishouden doet, eentje die de boodschappen haalt et cetera. Heerlijk lijkt me dat! Maar een robot die met me meedenkt, mij herinnert aan die ene afspraak, één die zelfs beslissingen voor me maakt.. Is dat net zo heerlijk? Ik weet het zo net nog niet.. Daarbij plopt er direct een soort sciencefiction scenario op in mijn hoofd. U kent ze vast wel. Van die films waarbij robots de mensheid overnemen en de wereld beheersen. Niet echt een zonnige toekomst, als u het mij vraagt.. Toch roept het verhaal van Henk Overbosch een cruciale vraag op: zijn wij als mensen in de toekomst überhaupt nog wel nodig?

Lees verder

10 redenen waarom u als ZZP-er uw administratie zelf kunt opzetten!

door: Menno Commandeur   op: 19 november 2015 15:30:00 CET

Iedere ondernemer heeft een administratie. U kunt de administratie zelf opzetten, of uitbesteden aan bijvoorbeeld een accountant. Waar u ook voor kiest, de administratie hoort bij uw onderneming en u bent en blijft daarom ook eindverantwoordelijk.

Lees verder

Digitaal factureren: hoe doet u dat?

door: Daan van der Slikke   op: 6 november 2015 15:00:00 CET

Ieder bedrijf heeft te maken met facturen. Als u een factuur stuurt, doet u dat met het doel om deze betaald te krijgen. Ging die papieren factuur tot een jaar of drie geleden nog gewoon in een envelop en op de post; tegenwoordig is digitaal factureren mogelijk en dat heeft veel voordelen.

Digitale facturatie kan zowel verzender als ontvanger veel geld besparen. Bijvoorbeeld door een snelle verwerking, minder kans op fouten en besparingen in tijd en geld. Maar ook een snellere betaling en een betere verwerking in allerlei systemen.

Met SnelStart kunt u de facturenstroom volledig digitaliseren. Hoe? Dat leg ik in dit blog uit.

Lees verder

Hoedjes & Belastingvoetjes: de gevolgen van Prinsjesdag voor ondernemers

door: Eva Nicolai   op: 20 oktober 2015 15:30:00 CEST

Op Prinsjesdag worden traditiegetrouw de kabinetsplannen voor het komende jaar gepresenteerd. Wat betekenen deze plannen voor ondernemers? SnelStart legt uit.

Lees verder

De Cloud van SnelStart is een veilige haven

door: Ivo Huizinga   op: 9 oktober 2015 16:00:00 CEST

Safe Harbor achterhaald

Afgelopen dinsdag 6 oktober 2015 zette het Europese hof een dikke streep door het 15 jaar oude verdrag dat de opslag van Europese persoonsgegevens in de VS regelde. De zogenaamde Safe Harbor-overeenkomst kan de prullenbak in, omdat de persoonsgegevens in de VS onvoldoende beschermd zijn (klik hier voor meer informatie). Naar aanleiding van deze uitspraak kreeg ik verschillende vragen op mij af. De voornaamste: Welke gevolgen heeft deze uitspraak voor uw online administratie bij SnelStart?

Lees verder

Wij willen webinars! 6 redenen om er snel mee te starten

door: Aya During   op: 10 juli 2015 13:00:00 CEST

Men neme een camera, een microfoon, een computer ingericht met een leuk programma speciaal voor het maken van een webinar, eventueel wat make-up en een goed verhaal. Kleine moeite, flink resultaat. U bent misschien hiermee nog niet helemaal over de streep getrokken. Daarom hier 6 goede redenen om een webinar te geven:

Lees verder

Accountancy Expo 2015: ontwikkel uzelf tot adviseur voor uw cliënten

door: SnelStart   op: 26 juni 2015 14:00:00 CEST

Afgelopen woensdag stond SnelStart op de Accountancy Expo in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Naast SnelStart waren er ook veel partijen te vinden waar wij goede contacten mee onderhouden zoals E-verbinding, Elvy, Infine, Pro Management en Go2UBL.

De Expo werd geopend door spreker Fou-Khan Tsang die hier de ICT uitdagingen voor de Accountancy-branche aankaartte. Er zijn veel technische ontwikkelingen gaande die het werk voor de accountants efficiënter kunnen maken. Vanuit andere hoeken wordt er ook veel geschreven over de veranderende rol van de accountant.

Mede door deze technische ontwikkelingen hoeft men minder bezig te zijn met het voeren van de boekhouding en kan men zich meer bezig houden met het adviseren van klanten. Hierdoor zou het traditionele verdienmodel van de accountant niet meer levensvatbaar zijn. Een aantal van deze ontwikkelingen zijn:

Lees verder