Het hoe en waarom van het nieuwe gebruikersbeheer binnen SnelStart 12

door: Ben Schraag op: 29 mei 2015

Het hoe en waarom van het nieuwe gebruikersbeheer binnen SnelStart 12
Gebruikersbeheer binnen SnelStart 12

Sinds de komst van SnelStart 12 is inloggen een onderwerp van discussie geweest onder onze klanten. Het nieuwe gebruikersbeheer en de verplichting tot inloggen was bij de meesten even wennen, toen zij overstapten van versie 11 naar 12. Het vernieuwen van het gebruikersbeheer is voor SnelStart een noodzakelijkheid geweest om in de toekomst op andere vlakken extra gebruiksgemak aan onze klanten te bieden. In dit blog zal ik u proberen te vertellen wat er veranderd is en wat de voordelen hiervan zijn.

De softwarewereld verandert, en daarom SnelStart ook

Steeds meer om ons heen zien we hoe softwareleveranciers hun software baseren op de hedendaagse clouddiensten. Software wordt daarmee niet alleen meer verkocht als een product, maar er worden ook diensten aan gekoppeld. Diensten als het uitbesteden van databases en opslag, waarbij u als klant alleen betaald voor hetgeen u nodig heeft, wanneer u het nodig heeft.

Ook SnelStart is met deze trend mee gegaan. Met de komst van SnelStart 12 bent u flexibel in welke middelen u gebruikt. U betaald bij een abonnement alleen voor het aantal gebruikers, de online administratie(s), back-ups en wat u aan dataopslag gebruikt. Per maand kan dat verschillen, afhankelijk van wat u die maand heeft gebruikt.

Van werkplek naar gebruiker

Met het oude 'koopmodel' van SnelStart betaalde u eenmalig voor de aanschaf van uw pakket en werd het jaar daarop 15% onderhoud aan u gefactureerd. Het aantal extra licenties per werkstation waarop u SnelStart wilde installeren was hierbij inbegrepen.

Het nieuwe model waarbij u per maand betaalt (abonnementsmodel) is niet meer georiënteerd op het aantal werkplekken waar u SnelStart op gebruikt. Nu wordt gekeken naar het aantal personen (gebruikers). U betaalt alleen het aantal gebruikers dat u heeft aangemaakt in SnelStart 12 (bekijk ook onze SnelStart Video over verbruikskosten).

Kunnen de 2 modellen door elkaar worden gebruikt?

Ja, dat is mogelijk. Om uitwisselbaarheid van administraties tussen koop- en abonnementsmodel mogelijk te maken wordt één generiek authenticatie systeem voor deze beide modellen gehanteerd.

Voorbeeld

U zelf werkt op het abonnementsmodel en uw accountant werkt nog met het koopmodel, dan heeft u nog steeds de mogelijkheid uw administratie uit te wisselen met uw accountant.

Waarom moet er bij SnelStart 12 worden ingelogd?

Binnen SnelStart 12 maakt u voor elke persoon die van SnelStart gebruik wil maken binnen uw onderneming, een gebruiker aan. Deze personen krijgen een eigen unieke gebruiker (SnelStartID), waarmee zij zich kunnen identificeren als gebruiker van SnelStart en gebruik kunnen maken van de diensten die SnelStart biedt. Deze verandering heeft er toe geleid dat u dient in te loggen.

Maar wat zijn dan de voordelen van het gebruikersbeheer in SnelStart 12?

1Locatie onafhankelijk werken.
U kunt SnelStart zo vaak en op zoveel locaties installeren en gebruiken als u wilt. U kunt met één gebruiker zowel thuis als op kantoor werken.

2Schaalbaarheid en flexibiliteit.
U kunt het aantal gebruikers eenvoudig op en afschalen aan de hand van het aantal personen dat gebruik moet maken SnelStart.

3Centraal beheer.
In tegenstelling tot oudere versies van SnelStart beheert u uw gebruikers nu centraal buiten de administratie. Wanneer u te maken heeft met meerdere administraties, dan betekent dit dat u niet meer per administratie uw gebruikers hoeft in te stellen.

4Éen digitale identiteit.
Een gebruiker die wordt aanmaakt in SnelStart, worden ‘online’ aangemaakt in de cloud op het SnelStart Services Platform. De gebruiker is een digitale identiteit voor SnelStart, en kunt u overal voor gebruiken. Het gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u inlogt in SnelStart 12 is bijvoorbeeld hetzelfde als die voor Mijn SnelStart op onze website.

5Bescherming van de financiele gegevens.
Elke administratie die u aanmaakt in SnelStart is eigendom van het account waaronder is ingelogd. Uw administratie is daardoor alleen toegankelijk voor de gebruikers van uw account. Indien gewenst kunt u wel toegang verlenen aan derden.

6Toegang tot online diensten.
U heeft toegang tot de online diensten van SnelStart. Zo kunt u uw administratie online zetten of uw btw-aangifte vanuit SnelStart direct (gratis) versturen aan de belastingdienst. In de toekomst zullen er meer van deze diensten verschijnen.

7Online samenwerken met uw accountant.
Als u in in SnelStart 12 uw administratie online zet heeft u de mogelijkheid uw accountant toegang geven tot uw administratie, zodat u optimaal kunt samenwerken. Lees hier meer over in mijn vorige blog.


Overstappen

Het veranderen naar het nieuwe gebruikersbeheer vereist dat u een aantal instellingen maakt, zodat SnelStart optimaal werkt binnen uw onderneming. Kies daarom een rustig moment om deze overstap te maken. Uitgebreide informatie over de werking van het gebruikersbeheer vindt u hier.

Zit u nog op het koopmodel en wilt u overstappen naar het abonnementsmodel, dan kunt u eenvoudig gebruik maken van onze migratie pagina in Mijn SnelStart. Of bellen met onze afdeling Verkoop 0222-363060.

Factureren en boekhouden met gemak


Dit blog is geschreven door Ben Schraag, Product Owner bij SnelStart

Volg Ben op social media!