Vakkundig een herinnering van een factuur versturen

Het bevordert de gezondheid van je bedrijf als je klanten tijdig je facturen betalen. Maar wat doe je als een klant te laat betaalt? In deze blog lees je waarom het belangrijk is om een herinnering van een factuur efficiënt te versturen. En hoe je dit aanpakt.

Het belang van factuurherinneringen

Factuurherinneringen zijn om verschillende redenen belangrijk om te sturen.

• Ten eerste helpen ze je om je cashflow gezond te houden. Te late betalingen kunnen je bedrijf in financiële problemen brengen, zeker als je een zzp'er of een klein bedrijf bent.

• Een professionele en tijdige herinnering van een factuur aan jouw klanten onderstreept ook de professionaliteit van jouw bedrijf.

Maar hoe stel je een effectieve betaalherinnering op? En hoe zorg je ervoor dat dit proces zo weinig mogelijk tijd kost? Daar komt SnelStart om de hoek kijken.

Hoe SnelStart kan helpen

De software van SnelStart is ontworpen om administratieve taken, zoals het versturen van factuurherinneringen, efficiënter te maken. Met SnelStart stel je eenvoudig en snel herinneringen in die je direct verstuurt.

Stap voor stap factuurherinneringen maken

Laten we nu eens kijken hoe je met SnelStart in slechts een paar stappen een factuurherinnering maakt en verzendt.

Stap 1: Open SnelStart en ga naar ‘Facturen’

In dit factuuroverzicht zie je welke facturen nog niet betaald zijn. Selecteer de factuur waarvoor je een herinnering wilt sturen.

Stap 2: Maak een herinnering aan

Als je de factuur openklikt, zie je de optie ‘Herinnering’ staan. Klik hierop en een standaard herinneringstekst opent in je scherm. Deze tekst pas je eenvoudig aan naar jouw specifieke wensen of situatie. Je kunt uiteraard ook instellen dat standaard jouw tekst opent.

Stap 3: Verstuur de herinnering

Nadat je de herinnering hebt aangemaakt, kun je hem via SnelStart verzenden. De software houdt bij wanneer je de herinnering hebt verzonden, zodat je altijd een overzicht hebt van de communicatie met je klant.

Voorbeeld van een factuurherinnering

Niet tevreden met de standaard herinneringstekst? Hieronder vind je een voorbeeld van een alternatieve factuurherinnering:

Onderwerp: Herinnering betaling factuurnummer [nummer]

Beste [Klant],

Volgens onze administratie hebben we nog geen betaling ontvangen voor factuur [nummer], die op [datum] is verstuurd. We willen je eraan herinneren dat de betalingstermijn van 30 dagen is verstreken.

Mocht je de factuur al betaald hebben na de datum van dit bericht, dan kun je deze herinnering als niet verzonden beschouwen.

Heb je nog niet betaald? Dan verzoeken we je vriendelijk om het openstaande bedrag van [bedrag] zo snel mogelijk te voldoen.

Mocht er een probleem zijn met de betaling, of als je vragen hebt over de factuur, neem dan gerust contact met ons op. We zijn er om je te helpen.

Met vriendelijke groet,
[Jouw naam]
[Jouw contactinformatie]

Meer tijd voor je bedrijf?

Het op tijd versturen van factuurherinneringen is belangrijk voor de financiële gezondheid en professionaliteit van jouw bedrijf. Met SnelStart maak je dit proces efficiënter, zodat je meer tijd overhoudt voor andere belangrijke aspecten van jouw bedrijf.

Of je nu een zzp'er bent of een klein bedrijf runt, met SnelStart maak je je administratie efficiënter en verbeter je de communicatie met jouw klanten. Meer weten over de voordelen van SnelStart? Het SnelStart-team staat klaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen aan de beste oplossing voor jouw bedrijf. Bel ons via 0222 – 363060.

In minder tijd makkelijk boekhouden?

Het kan met SnelStart. Bekijk nu hoe je in no-time controle over je boekhouding en inzicht in je cijfers krijgt. Ondek welk pakket bij jou past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.